Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДЕНЬ УКРАЇНЦІВ
Черговий вікенд видався вдалим для українських футболістів, які виступають за кордоном. Перший свій м’яч у складі пітерського «Зеніту» провів Анатолій Тимощук, після тривалої перерви голом відзначився Андрій Шевченко, котрий розпочав розгром «Шеффілда», завдяки м’ячу Андрія Вороніна перемогу здобув леверкузенський «Байєр».

Англія, 30-й тур
«Манчестер Юнайтед» і «Челсі» здобули переконливі перемоги і продовжують боротьбу за чемпіонство. «Аристократи» у двобої з «Шеффілд Юнайтед» повели в рахунку на четвертій хвилині. Рікардо Карвалью відмінною передачею знайшов Андрія Шевченка, український форвард одним торканням прийняв м’яч, а другим відправив його в сітку воріт. Не минуло й п’ятнадцяти хвилин, як «Челсі» подвоїв перевагу. Шон Райт-Філліпс виконав простріл із флангу — і вільний Саломон Калу вдруге змусив гостей розпочинати з центру поля. А в другому таймі на 58-й хвилині Мікаель Баллак поставив крапку в цій зустрічі, переправивши головою м’яч у ворота.
«Манчестер Юнайтед» записав на свій рахунок домашню перемогу над «Болтоном» передовсім завдяки чудовій грі свого лідера — Кріштіану Роналду. Атакувальний півзахисник збірної Португалії голів не забив, але тричі був асистентом.
Кумедний епізод стався в матчі «Тоттенхем» — «Уотфорд». Голкіпер гостей Бенем Фостер на 63-й хвилині пропустив гол від свого візаві з «Тоттенгема» Пола Робінсона. Воротар «шпор» завдавав удару зі своєї половини поля (Робінсон вводив м’яч у гру зі штрафного, і той, долетівши до штрафного майданчика суперника, зненацька підстрибнув перед Фостером і заскочив у сітку воріт). Окрім того, гол воротаря лондонців став переможним для «Тоттенгема»(3:1).
Результати матчів туру: «Манчестер Юнайтед» — «Болтон» — 4:1, «Челсі» — «Шеффілд Юнайтед» 3:0, «Тоттенхем» — «Уотфорд» 3:1, «Чарльтон» — «Ньюкасл» — 2:0, «Астон Вілла» — «Ліверпуль» — 0:0, «Евертон» — «Арсенал» — 1:0, «Мідлсбро» — «Манчестер Сіті» — 0:2, «Рідінг» — «Портсмут» — 0:0, «Уіган» — «Фулхем» — 0:0, «Блекберн» — «Вест Хем» — 1:2.

Іспанія, 27-й тур
Лідер першості «Барселона» у звітному турі грала в гостях з «Рекреативо», який здобув перемоги у трьох попередніх домашніх матчах. Каталонці ж, навпаки, не вигравали на виїзді чотири поєдинки поспіль. У підсумку серії обох клубів обірвалися. Для господарів початок гри вийшов невдалим. На третій хвилині Ето’О ризикнув пробити з далекої відстані, воротар «Рекреативо» втратив контроль над м’ячем і той залетів у ворота господарів. Наприкінці тайму в гостей вийшла чудова комбінація, яку результативно завершив Дзамбротта. А перед свистком на перерву Ето’О замкнув простріл із правого флангу, довівши рахунок до розгромного. У другому таймі Ліонель Мессі, як і в матчі з мадридським «Реалом», утік від трьох захисників і забив свій четвертий м’яч у двох іграх. У підсумку, матч закінчився впевненою перемогою «Барселони» з рахунком 4:0. Такий результат дав змогу каталонцям зберегти лідерство.
«Валенсія» засмутила своїх шанувальників, програвши вдома «Расингу» з рахунком 0:2. Після цього поєдинку шанси «Валенсії» на чемпіонство різко зменшилися і, напевно, Кіке Флорес сконцентрується на вдалих виступах у Лізі Чемпіонів. Мадридський «Реал» здобув довгоочікувані три очки після серії з п’яти матчів без перемог. Таким чином, «вершкові» вийшли на третє місце у турнірній таблиці, випередивши «Валенсію»на два очки.
Результати матчів туру: «Севілья» — «Сельта» — 2:0, «Реал» М — «Гімнастік» — 2:0, «Сарагоса» — «Атлетико» — 1:0, «Депортиво» — «Гетафе» — 1:0, «Еспаньол» — «Леванте» — 1:1, «Вільярреал» — «Реал Сосьєдад» — 1:1, «Рекреативо» — «Барселона» — 0:4, «Валенсія» — «Расинг» — 0:2, «Атлетик» — «Осасуна» — 0:3, «Мальорка» — «Бетис» — 2:0.

Італія, 28-й тур
У першості Італії залишилося з’ясувати, хто складе «Ромі» та «Інтеру» кампанію у наступному розіграші Ліги чемпіонів та хто залишить сезоні Серію А. З кожним туром дедалі менше шансів на збереження місця у зоні Ліги чемпіонів у «Палермо». У черговому турі футболісти з півдня не змогли переграти «Сампдорію», яка йде на сьомому місці. Команди розійшлися миром — 0:0. «Мілан» удома з великими проблемами переграв «Аталанту». «Червоно-чорні» завдяки єдиному м’ячу Амброзіні наприкінці першого тайму зуміли переграти «Аталанту». Ця перемога дала змогу підопічним Анчелотті наблизитися до «Палермо» на відстань чотирьох очок, причому в «Мілана» є ще гра в запасі. Лідер Серії А «Інтер» без особливих проблем переграв «Асколі». Дублем відзначився Ібрагимович. На останній хвилині господарі завдяки реалізованому пенальті Бонані скоротили рахунок до мінімуму. В центральному поєдинку 30-го туру глядачі не побачили забитих м’ячів. «Фіорентина» та «Рома» відверто розчарували своїх прихильників. У підсумку лідери бомбардирської гонки Тоні й Тотті залишили поле ні з чим.
Результати матчів туру: «Лаціо» — «Емполі» — 3:1, «Асколі» — «Інтер» — 1:2, «Кальярі» — «Кьєво» — 0:2, «Катанія» — «Реджина» — 1:4, «Фіорентина» — «Рома» — 0:0, «Мессіна» — «Торіно» — 0:2, «Мілан» — «Аталанта» — 1:0, «Парма» — «Сієна» — 1:0, «Удінезе» — «Ліворно» — 4:0, «Сампдорія» — «Палермо» — 1:1.

Німеччина, 26-й тур
Лідер чемпіонату «Шальке-04» після серії невдач здобув мінімальну перемогу над «Штутгартом» і збільшив відрив від переслідувачів. Три очки господарям за дванадцять хвилин до завершення поєдинку приніс Младен Крстаїч. Зазначимо, що гельзенкірхенці святкують першу перемогу в останніх п’яти зустрічах. Так само за дванадцять хвилин до закінчення зустрічі глядачі побачили єдиний гол у Франкфурті. Саме в цей момент гравець місцевого «Айнтрахта» Кірстоф Пройс влучив у ворота «Баварії», створивши головну сенсацію туру. Таким чином, мюнхенці, які останнім часом непогано грали і майже впритул наблизилися до лідерів, схоже, остаточно втратили шанси на золоті нагороди. Найцікавіше, що напередодні наставник «Баварії» Оттмар Хітцфельд продовжив контракт із клубом до літа 2008 року. Андрій Воронін на останній хвилині приніс перемогу «Байєру». Завдяки цій перемозі леверкузенці перемістилися на п’яте місце.
Результати матчів туру: «Байєр» — «Боруссія» М — 1:0, «Вердер» — «Майнц» — 2:0, «Айнтрахт» — «Баварія» — 1:0, «Ганновер» — «Гамбург» — 0:0, «Боруссія» Д — «Нюрнберг» — 0:0, «Шальке-04» — «Штутгарт» — 1:0, «Алеманія» — «Армінія» — 2:0, «Вольфсбург» — «Бохум» — 3:1, «Герта» — «Енергі» 0:1.

Росія, 2-й тур
Першу перемогу в чемпіонаті Росії здобув «Зеніт». Пітерці розібралися на виїзді з «Ростовом». На шістдесятій хвилині рахунок був 3:0 на користь підопічних Адвоката. У складі «Зеніту» відзначився Тимощук. Це перший гол українського футболіста в Росії. Першу перемогу в сезоні здобув «Локомотив». Цікаво зазначити, що перемогу залізничникам у протистоянні з казанським «Рубіном» принесли гравці, які грали або входили в сферу інтересів київського «Динамо». Рахунок відкрив колишній захисник «біло-блакитних» Родольфо. У другому таймі відзначився Разван Кочиш, яким кияни активно цікавилися торік. У центральному поєдинку туру «Динамо» — ЦСКА команда Газаєва втратила перемогу на останніх хвилинах, пропустивши м’яч від Руслана Піменова. Отже, після двох турів перше місце окупував футбольний клуб «Москва», який здобув дві перемоги поспіль над «Томью» і «Лучом-Енергією».
Результати матчів туру: «Локомотив» — «Рубін» — 2:1, ФК «Москва» — «Томь» — 2:0, «Спартак» (Нальчик) — «Крилья Совєтов» — 0:0, «Хімки» — «Кубань» — 1:0, «Динамо» — ЦСКА — 1:1, «Ростов» — «Зеніт» — 2:3, «Сатурн» — «Луч-Енергія» — 0:1, «Спартак» (Москва) — «Амкар» — 0:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕРБІ ЗІ ЗВИЧНИМ СЦЕНАРІЄМ
  • СТАРТ «ВЕЛИКОГО ЦИРКУ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».