Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТИ КУПИШ ПІДСНІЖНИК. А ТВІЙ ОНУК?..
У Криму проводиться операція «Первоцвіт-2007». Вона покликана врятувати рідкісні рослини, занесені до «Червоної книги України».

Як повідомили в прес-службі Ради міністрів автономії, Республіканський комітет АРК з охорони навколишнього природного середовища попереджає про заборону збирання, торгівлі й вивезення за межі півострова підсніжника складчастого і цикламена Кузнецова, занесених до «Червоної книги». Передбачено штрафи в розмірі від 51 до 850 гривень з конфіскацією незаконно здобутої продукції й відшкодуванням збитку в розмірі від 2,4 до 15 гривні за кожний екземпляр рослини.
У Криму росте 14 видів «червонокнижних» ранньоквітучих рослин, із них шість — це ендеміки, тобто вони зустрічаються лише тут.
За останні десятиріччя тутешня флора втратила 39 видів рослин і цей процес триває.
Крім державних інспекторів Республіканського комітету АРК з охорони навколишнього природного середовища, в операції беруть участь співробітники МВС, а також громадські екологічні організації. Організовано додаткові пости на автодорогах, тролейбусних, авто- і залізничних вокзалах, у аеропорту.

«СТРАШНІ» ТАРИФИ ВЕРСТАЛИ ВСУПЕРЕЧ ЗАКОНАМ
Генеральна прокуратура проводить перевірку дотримання законів щодо забезпечення державної політики у сфері житлово-комунальних послуг. Установлено численні порушення, що припускали органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства, що призвело до неправомірного і необґрунтованого підвищення тарифів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генпрокуратури, зростання тарифів нерідко обумовлено зловживаннями службовців комунальних підприємств. Одним із комунальних підприємств м. Харкова за вживання заходів із ліквідації дебіторської заборгованості за водопостачання комерційній структурі сплачено понад мільйон гривень.
Луганське міське комунальне підприємство «Теплокомуненерго», маючи власну юридичну службу, уклало договір щодо ліквідації заборгованості за житлово-комунальні послуги з приватною структурою й сплатило їй сотні тисяч гривень.
За цими та іншими аналогічними фактами прокурорами порушено кримінальні справи. Триває слідство.
Правопорушення у сфері ЖКГ призводять до прямих втрат бюджету. Завдяки штучному завищенню обсягів теплової енергії одне з акціонерних товариств Херсонської області незаконно одержало з бюджету понад три мільйони гривень субвенції.
Поширено встановлення тарифів без урахування рівня соціально-економічного розвитку регіону. В Києві за відсутності відповідного економічного обґрунтування тарифи збільшено втричі. Херсонською міською радою тарифи затверджено без урахування темпів зростання доходів населення. За прокурорського втручання незаконні рішення скасовано, а за приписом прокурора Сумською міськрадою їх не лише скасовано, а й зроблено перерахунок застосованої вартості послуг із теплопостачання на суму майже 700 тисяч гривень.
Аналогічні порушення усунуто у Рівненській, Хмельницькій, Черкаській областях.
Ураховуючи важливість для суспільства означеної проблеми, за дорученням Генерального прокурора України перевірки тривають.
також у паперовій версії читайте:
  • «ГАЗ УКРАЇНИ» ТАКИ ОБМЕЖИВ ГАЗОПОСТАЧАННЯ
  • У РІВНОМУ ЗАБОРОНИЛИ РЕКЛАМУ АЛКОГОЛЮ І ТЮТЮНУ
  • З КИМ ЗУСТРІЧАТИСЯ ХАРКІВ’ЯНАМ?
  • ІСТОРІЮ СТОЛИЦІ ЗАХИЩАЮТЬ ЛИЦАРІ
  • ПТАХИ НЕСУТЬ ВЕСНУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».