Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
У КИТАЇ Є НАЩАДКИ РИМЛЯН

Чимало жителів селища вважають себе нащадками римлян, які переселилися в цей регіон ще в давнину. Вони захоплені цією теорією і сподіваються, що така незвичайна історія привабить до них туристів. На в'їзді до сусіднього міста Йонгчанг установлено статую римського легіонера, конфуціанського філософа й жінки в традиційному мусульманському одязі. Трійця символізує расову гармонію. У місті також є караоке-бар під назвою «Цезар».
Уперше про зв'язок китайського села зі Стародавнім Римом заговорили в 50-ті роки минулого століття. Професор Оксфордського університету Гомер Дабс указав на описану в історичних джерелах легенду про армію римського воєначальника Марка Красса, яка зникла. У 53 році до н. е. його війська розбили парфяни. За легендою, 145 легіонерів, котрі заблукали, за 17 років опинилися в Китаї, де заснували поселення. Знадобилося півстоліття для того, щоб теорія британського професора стала відомою в Китаї, оскільки місцева влада не вітала подібні думки з ідеологічних міркувань.
Аналізи крові, взяті у місцевих жителів, є частиною дослідження, яке активно проводять китайські генетики. Однак деякі вчені ставляться до цієї теорії скептично, вказуючи на те, що далеко не всі римські легіонери були уродженцями Апеннін. Римська імперія охоплювала величезну територію, в армію набирали й азіатів.


ЗНАЙШЛИ СТО ЯЄЦЬ ДИНОЗАВРІВ
Група палеонтологів-любителів знайшла в центральній частині Індії скам'янілі рештки більш як сотні яєць динозаврів, що належать до крейдяного періоду, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.
Знахідку відправили на експертизу. Дослідження підтвердило, що йдеться про яйця, відкладені представниками трьох різновидів великих травоїдних динозаврів, які сягали в довжину від 12 до 25 метрів. У кожному гнізді було від шести до восьми яєць, пояснили палеонтологи.

«КІТ-БЕГЕМОТ»
Кіт, який живе в родині Сюй Цзіжуна з міста Ціндао східно-китайської провінції Шаньдун, став за останній рік справжньою «зіркою», передає власний кореспондент Укрінформу в Пекіні.
Сюя — величезний жирний котяра. Нещодавно йому виповнилося десять років, що дорівнює, за людськими мірками, майже сімдесяти. «Кіт-бегемот» нині важить 17 кг. Це на два кілограми більше порівняно з попереднім роком. Обсяг його «талії» становить 90 см. Денний раціон у нього простий — половина піали курячої печінки та половина пампушки.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МАНДРИ
  • ЗНАХІДКИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».