Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЛІВЕРПУЛЬСЬКИЙ УДАР ПО «БАРСЕЛОНІ»
Центральний матч другого ігрового дня 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбувся в Іспанії. Зустрічалися каталонська «Барселона» та англійський «Ліверпуль». На стадіоні «Камп ноу» в очному протистоянні зійшлися два переможці найпрестижнішого європейського футбольного турніру двох останніх років.

Перші хвилини матчу минули за переваги «Ліверпуля», щоправда, до небезпечних моментів справа не доходила. На п'ятнадцятій хвилини Роналдіньйо зіграв у стінку з Савіолою і впав у штрафному майданчику гостей, однак суддя показав, що потрібно продовжити гру. Поступово каталонці почали атакувати ворота гостей. Після третього небезпечного моменту штурм закінчився взяттям воріт. Розіграш у центрі поля, вишуканий пас Дзамбротти на Деку, і той довів усім, що не обов'язково мати два метри зросту, щоб забивати головою — 1:0 на користь господарів. Гра в середині тайму пройшла в спокійному темпі, але спортсмени надто часто порушували правила. Саме після одного з таких фолів англійські футболісти забили гол. У штрафному майданчику «Барселони» навісну подачу отримав Белламі. Голкіпер іспанців Вальдес не витримав м'яч у руках, і він закотився за лінію воріт — 1:1. За нічийного рахунку команди пішли на перерву.
Другий тайм розпочався з небезпечного штрафного в бік воріт каталонців. Пробивав Джерард, але цього разу Вальдес був на місці. Подеколи гравці іспанського клубу здавалися розгубленими: «Ліверпуль» змушував суперників помилятися. Одна з таких помилок мало не призвела до голу у ворота господарів. Жулі віддавав м'яч на Вальдеса і той взяв його в руки, що заборонено правилами. Суддя призначив вільний удар, яким ледве не скористалися футболісти з Англії. Згодом Белламі у штрафному майданчику суперника віддав ювелірно точну передачу на Ріїсе, і той буквально «розстріляв» ворота Вальдеса — 2:1. Через дві хвилини Савіола не використав вихід сам на сам з голкіпером гостей. Трохи пізніше на полі закипіли пристрасті, травму отримав Сіссоко («Ліверпуль») і змушений був залишити поле. На 88-ій хвилині матчу Деку зробив навіс до штрафного майданчика, але м'яч потрапив у штангу. Тож матч закінчився з рахунком 2:1 на користь «Ліверпуля». Цікаво, чим відповість «Барселона» на «Ендфілд Роуд» в Англії. Каталонців до зустрічі з англійцями багато хто з фахівців вважав найкращою командою Європи, проте нині вони можуть не потрапити навіть до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.
На полі португальського стадіону «Драгау» зійшлися дві команди, тісно пов'язані з ім'ям Жозе Мурінью, це «Порту» і «Челсі». З «Порту» португальський фахівець нещодавно перемагав у Кубку УЄФА, а потім й у Лізі чемпіонів. Після цього Мурінью перейшов до «Челсі». Крім того, у цій зустрічі в стартовому складі гостей вийшов український нападник Андрій Шевченко, останнім часом він регулярно потрапляє до основного складу англійської команди.
Матч розпочався стрімко: на першій хвилині Шевченко та Дрогба одразу довели м'яч до штрафного майданчика господарів, ось тільки завершального удару не було. Протягом десяти хвилин по воротах кожної з команд було завдано щонайменше по три удари. Тож не дивно, що рахунок був відкритий уже на дванадцятій хвилині. Це сталося через те, що був травмований капітан «Челсі» — центральний захисник Джон Террі, який на кілька хвилин вибув з гри. Залишившись в меншості, футболісти «Челсі» пропустили м'яч. Атаку «Порту» організував Елдер Поштіга, який обіграв Карвалью та зробив передачу до центру штрафного майданчика. Макелеле перехопив м'яч, але відразу ж втратив. Рауль Мейрелеш, отримавши такий подарунок, відразу пробив з двадцяти метрів. М'яч зачепив Леопарда, кілька разів вдарився в землю і влетів в кут воріт «Челсі». Переконавшись, що Террі зможе продовжити поєдинок, Жозе Мурінью вирішив посилити атакувальні дії своєї команди і випустив на поле Ар'єна Роббена. Португальський фахівець не прогадав: через чотири хвилини «Челсі» зрівняв рахунок, а гольову передачу зробив саме Роббен. Голландський атакувальний півзахисник вчасно віддав передачу на Андрія Шевченка. Капітан збірної України сильно пробив з кута воротарського майданчика — 1:1. Більше голів глядачі не побачили, хоча небезпечні моменти біля воріт обох команд виникали досить часто. Футболісти «Челсі» били по воротах суперника тринадцять разів, але в площину воріт змогли влучити тільки три рази. У гравців «Порту» статистика дещо гірша — лише вісім ударів, але в площину воріт вони влучили п'ять разів. Гостьова нічия з рахунком 1:1 залишає кращі шанси для виходу до чвертьфіналу лондонському «Челсі». Проте «Порту» славиться тим, що вміє перемагати на виїзді.
Після завершення поєдинку головний тренер лондонців Жозе Мурінью схвально відгукнувся про гру Андрія Шевченка: «Шевченко дуже старається — навіть якщо не забиває. Він вже практично в числі недоторканних. Українець забив дуже важливий гол — зіграв просто відмінно й гостро в атаці».
Ще два матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів також завершилися внічию. У зустрічі між «Ромою» і «Ліоном» глядачі так і не побачили забитих м'ячів — 0:0. За ударами по воротах невелика перевага була на боці «Ліона». Крім того, футболісти «Роми» за матч заробили вісім жовтих карток, гості отримали три попередження. Результативним виявився матч між міланським «Інтером» та іспанською «Валенсією», що завершився з рахунком 2:2. Першими відзначилися футболісти з Італії: на 29-й хвилині Фігу зі штрафного влучив у поперечину, а Ібрагимович переправив м'яч на Камб'яссо, а той влучно пробив головою. На 64-й хвилині у ворота «Інтера» призначено небезпечний штрафний, який чітко виконав Вілья — 1:1. Однак за дванадцять хвилин господарі знову вийшли вперед. Своє вміння грати головою продемонстрував Майкон. Проте міланцям цього вечора перемогти не судилося. На 86-й хвилині Сілва після подачі кутового головою забив другий м'яч і встановив остаточний рахунок — 2:2.
Результати матчів ігрового дня:
«Барселона» — «Ліверпуль» — 1:2
Голи: 1:0 — Деку (14), 1:1 — Белламі (43), 1:2 — Ріїсе (74).
«Рома» (Італія) — «Ліон» (Франція) — 0:0
«Інтер» (Італія) — «Валенсія» (Іспанія) — 2:2
Голи: 1:0 — Камб'яссо (29), 1:1 — Вілья (64), 2:1 — Майкон (76), 2:2 — Давід Сілва (86).
«Порту» (Португалія) — «Челсі» (Англія) — 1:1
Голи: 1:0 — Раул Мейрелеш (12), 1:1 — Шевченко (16)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ШОУ ДЛЯ САППОРО
  • НАГОРОДА ЗА ВЛУЧНІСТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».