Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
40% КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ В УКРАЇНІ Є НЕОБҐРУНТОВАНИМИ
Про це заявив під час селекторної наради голова Державної інспекції з контролю за цінами Анатолій Козленко. Держінспекція продовжує перевірку тарифів у регіонах. Наразі її голова повідомив, що виявлені порушення при встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги «тягнуть» на загальну суму 44 мільйони гривень.

При цьому він наголосив, що місцеві ради «не сприймають висновків Держінспекції».
А ось приклади стану справ у регіонах.
Чернівці очолили список міст, де тарифи на ЖКП є найвищими. За даними прокуратури області, з шести перевірених нею підприємств, які надають послуги з теплопостачання, порушення виявлено у п'яти, а з 13-ти перевірених підприємств з надання послуг із водопостачання та водовідведення — у восьми.
За інформацію прес-секретаря прокуратури області Олександра Лебедя, під час перевірки ДКП «Чернівціводоканал» установлено, що до складу собівартості тарифів підприємство незаконно включило свої витрати на утримання об'єктів соціально-культурного призначення на 481,9 тисячі гривень.
Прокуратурою також виявлено, що нові тарифи на послуги водоканалу набрали чинності з 1 серпня 2006 року, а підприємство вже з липня нараховувало споживачам плату за новими цінами.
Під час перевірки «Чернівцітеплокомуненерго» з'ясували, що під час розрахунків економічно обґрунтованих витрат на виробництво послуг теплопостачання до складу повної собівартості послуг у завищеному розмірі було включено 159,1 тисячі гривень за статтею «матеріали та транспортні потреби».
Виконуючи завдання Генеральної прокуратури щодо перевірки законності підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги на Миколаївщині в 2–2,6 раза, органами прокуратури області виявлено чимало порушень.
Норми питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів не узгоджено з Національним агентством з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів. Крім того, встановлено, що комунальні підприємства не лише не реалізують інвестиційні проекти щодо реконструкції та розвитку потужностей виробництва послуг тепло-, водозабезпечення і водовідведення, а взагалі не мають програм капіталовкладень.
У Житомирі житлово-комунальні тарифи затверджували незаконно, повідомляє прес-служба прокуратури області.
Було з'ясовано, що рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради, яким з 1 серпня 2006 року визначено тарифи на послуги з утримання житла за чотирма групами будинків, не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів. У місті тарифи встановлювали не по кожному будинку окремо, залежно від стану будівлі, наявності ліфта тощо, а як кажуть, «гамузом» і, звичайно, у бік збільшення.

ВІТЧИЗНЯНЕ КІНО «ЗАДУШИЛИ» БОРГИ
Національна державна кіностудія імені О. Довженка опинилася на межі банкрутства — про це заявив на прес-конференції у Києві народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань науки і культури Лесь Танюк.
Він вважає, що це сталося «через численні незаконні оборудки та свавілля її колишнього керівництва», яке свого часу уклало договір із трестом «Київміськбуд-1» на будівництво житлових будинків на території кіностудії.

Здавалося, навесні минулого року край багаторічній тяганині пощастило покласти новому генеральному директорові кіностудії панові Приходьку. Він розірвав незаконну угоду з трестом. Ухвали на користь студії винесли Шевченківський районний суд Києва та Господарський суд Києва. Проте 13 жовтня 2006 року Київський апеляційний Господарський суд скасував попереднє рішення й постановив стягнути з кіностудії майже 10 мільйонів гривень на користь тресту.
«Київміськбуд-1» наполягає на поверненні боргу, а кіностудію «використовує як майданчик, на котрому відпрацьовують прийоми та методи рейдерства з метою паралізувати роботу провідного вітчизняного кіновиробника»,— наголосив Танюк.
Він зазначив, що це — лише один із багатьох прикладів занепаду вітчизняної індустрії кіно впродовж останніх 14 років. «Нагадаю, що наприкінці 80-х років минулого століття на студії імені О. Довженка знімали та випускали у прокат понад сорок художніх і документальних кінофільмів. А нині — це півтора фільми на рік»,— констатував народний депутат.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИ БУТИ ЧЕТВЕРТОМУ ЕНЕРГОБЛОКУ НА ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКІЙ АЕС?
  • ЕНЕРГОРЕСУРСИ У ПОЛОНІ «ТІНЬОВОЇ» СХЕМИ
  • НА ЖАЛЬ, ЗВИЧАЙНИЙ ФАШИЗМ...
  • ЛІКАРІ ЛІКУЮТЬ, А ПАЦІЄНТИ — КАЛІЧАТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».