Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ІНТЕР» ШТАМПУЄ РЕКОРДИ
Європейський футбольний вікенд відзначився новим рекордом міланського «Інтера». Поки у європейських чемпіонатах шістнадцять разів поспіль ніхто не виграв. Слід також відзначити перші забиті м’ячі Роналдо у складі «Мілана». В Іспанії загострилася боротьба за чемпіонство після поразки «Барселони» від «Валенсії», а в Німеччині чергової поразки зазнала мюнхенська «Баварія».

Чемпіонат Німеччини, 22-й тур
Черговий тур бундесліги подарував уболівальникам кілька несподіванок. Лише одній команді, що входить до першої п’ятірки, вдалося перемогти. «Штутгарт» упевнено на виїзді розібрався з «Айнтрахтом». Гості зняли всі питання про переможця в перші двадцять хвилин поєдинку, забивши у ворота суперника три м’ячі. На другій хвилині відзначився Хільберт, на шістнадцятій хвилині черговий м’яч забив Гомес, найкращий бомбардир бундесліги. За хвилину Осоріо довів рахунок до розгромного. В другому таймі Хітцшпельгер чітко реалізував пенальті — 4:0 на користь «Штутгарта». Ця перемога дала змогу «швабам» обійти «Вердер», який програв утретє поспіль. Кривдником бременців у звітному турі став аутсайдер першості — «Гамбург», який здобув другу перемогу поспіль. Під завісу першого тайму холоднокровно реалізував пенальті ван дер Варт. У другому таймі «музиканти» кинулися вперед, але пробити досвідченого Роста їм не вдалося. Той таки Ван дер Варт наприкінці матчу легко обіграв центрального захисника господарів, вийшов сам-на-сам з голкіпером і холоднокровно відправив м’яч у ворота. Гравці «Баварія» знову залишали поле з поганим настроєм. Обіграти мюнхенців пощастило навіть «Алеманії», яка в нинішньому році не знала смаку перемог.
Лідер чемпіонату «Шальке» втратив перші очки у другому колі. Гельзенкірхенці розпочали матч упевнено, дублем до тридцятої хвилини встиг відзначитись Кевін Кураньї. Проте Дієго Климович у другому таймі звів нанівець зусилля гостей. На 56-й хвилині аргентинець українського походження відіграв один м’яч, а за хвилину до завершення зустрічі він зрівняв рахунок. Тепер «Шальке» випереджає найближчого переслідувача «Штутгарт» на п’ять очок.
Андрій Воронін у цьому турі зіграв лише 45 хвилин, але це не допомогло «фармацевтам» уникнути програшу в матчі з «Ганновером». Завдяки єдиному м’ячу Розенталя в дебюті поєдинку гості святкували перемогу. В зустрічі двох «Боруссій» сильнішою виявилась дортмундська, завдяки забитому м’ячу Фрея.
Результати матчів туру: «Герта» — «Майнц» — 1:2, «Вольфсбург» — «Шальке-04» — 2:2, «Вердер» — «Гамбург» — 0:2, «Байер» — «Ганновер» — 0:1, «Алеманія» — «Баварія» — 1:0, «Боруссія» Д — «Боруссія» М — 1:0, «Айнтрахт» — «Штутгарт» — 0:4, «Армінія» — «Бохум» — 1:3, «Нюрнберг» — «Енергі» — 1:0.

Чемпіонат Італії, 24-й тур
Міланські клуби — «Інтер» та «Мілан» — здобули перемоги, а столична «Рома» знову втратила три очки. Таким чином, «Інтеру» вдалося збільшити свій відрив від переслідувачів до чотирнадцяти пунктів. Столичний клуб поплатився за неуважність на початку поєдинку в грі з «Емполі». На п’ятій хвилині Антоніо Буске виконав подачу до штрафного майданчика, а Ніколу Поцці відправив м’яч у ворота. Пропустивши, «Рома» взяла гру під свій контроль, однак, незважаючи на свої можливості (практично всі гравці півзахисту й атаки «Роми» мали в цій зустрічі кілька чудових моментів, аби забити), римляни залишили стадіон у поганому настрої. Зовсім з іншим настроєм до матчу Ліги чемпіонів підходить «Інтер» — підопічні Роберто Манчіні у звітному турі здобули чергову,— шістнадцяту поспіль перемогу, обігравши на «Сан Сіро» «Кальярі». Варто зазначити, що цією перемогою міланці встановили новий рекорд чемпіонатів «великої п’ятірки» — клуби з Іспанії, Італії, Англії, Німеччини та Франції. Лише двічі в історії п’ятнадцятиматчеву безпрограшну серію мали мадридський «Реал» у сезоні 1960/1961 і мюнхенська «Баварія» — 2004/2005. Перемогу над «Кальярі» підопічним Роберто Манчіні приніс гол захисника Ніколаса Бурдісо. Аргентинець укотре в нинішньому сезоні забив головою.
Інший міланський клуб на виїзді в напруженій боротьбі здолав «Сієну». «Зоряний» новачок команди Карло Анчелотті бразилець Роналдо вперше вийшов у стартовому складі свого нового клубу та став одним із головних творців успіху — на рахунку «Зубастика» дубль. По разу відзначилися Рікардо Олівейра та Массімо Амброзіні. «Сієна» тричі відновлювала рівновагу в рахунку (дублем відзначився Марко Макароне, ще один м’яч — на рахунку Сімоні Вергасола), але наприкінці поєдинку, маючи на одного гравця більше (зі складу «Мілана» вилучили Крістіана Броккі), пропустила гол після подачі кутового.
Результати матчів туру: «Ліворно» — «Месіна» — 2:1, «Рeджина» — «Аталанта» — 1:1, «Палермо» — «Кьєво» — 1:1, «Парма» — «Сампдорія» — 0:1 «Лаціо» — «Торіно» — 2:0, «Катанья» — «Фіорентина» — 0:1, «Асколі» — «Удінезе» — 2:2, «Інтер» — «Кальярі» — 1:0, «Емполі» — «Рома» — 1:0.

Чемпіонат Іспанії, 23-й тур
Мадридський «Реал» не зміг уразити ворота «Бетіса» та втішити своїх уболівальників на «Сантьяго Бернабеу», а «Сарагоса» вдома з мінімальним рахунком обіграла «Вільярреал». «Королівський клуб» не «помстився» «Бетісу» за виліт з національного кубка, обмежившись домашньою нічиєю з підопічними Луїса Фернандеса. Все, що запам’яталося в цьому протистоянні,— два удари в поперечину (по одному на команду) та вилучення Девіда Бекхема на п’ятій хвилині компенсованого часу. Головний арбітр Сезар Муньос Фернандес показав англійцеві червону картку за грубий підкат проти Хосе Ісідоріо. Для Бекхема цей матч був ювілейним — 150-м у складі «Реалу».
Результати матчів туру: «Депортиво» — «Леванте» — 0:0, «Атлетик» — «Хетафе» — 2:0, «Осасуна» — «Сельта» — 0:1, «Еспаньол» — «Мальорка» — 3:1, «Рекреативо» — «Реал Сосьєдад» — 1:0, «Расинг» — «Гімнастік» — 4:1, «Реал» — «Бетис» — 0:0, «Сарагоса» — «Вільярреал» — 1:0, «Севілья» — «Атлетико» — 3:1, «Валенсія» — «Барселона» — 2:1.
Чемпіонат Франції, 25-й тур
Лідер чемпіонату — «Ліон», після серії невдалих ігор наприкінці січня з рахунком 2:1 здолав «Лілль», що йде на третьому місці. Суперник донецького «Шахтаря» у Кубку УЄФА — «Нансі» з розгромним рахунком 0:3 поступився вдома ПСЖ. Напевно, після гри з донеччанами підопічні Корреа втомилися. Парижани під керівництвом Ле Гуена здобувають третю перемогу поспіль. «Монако» і «Ланс» розійшлися зіграли внічию.
Результати матчів туру: «Лілль» — «Ліон» — 1:2, «Сошо» — «Ле Манн» — 2:0, «Труа» — «Бордо» — 1:0, «Валансьєн» — «Ніцца» — 0:1, «Лорьян» — «Тулуза» — 0:1, «Сєдан» — «Осер» — 2:2, «Нансі» — ПСЖ — 0:3, «Сент-Етьєн» — «Ренн» — 1:3, «Монако» — «Ланс» — 0:0, «Марсель» — «Нант» — 0:0.

Кубок Англії. 1/8 фіналу
Лондонський «Арсенал», хоча повністю володів ігровою ініціативою в домашньому поєдинку проти «Блекберна», проте не зміг перемогти. Щоправда, господарі можуть нарікати на арбітра, який не призначив очевидного пенальті за фол проти Жеремі Альярдьєре. Чинний чемпіон Англії — лондонський «Челсі» легко переміг клуб другого дивізіону «Норвіч». «Аристократи» відкрили рахунок на 39-й хвилині — після удару Шона Райта-Філіпса м’яч рикошетом від Енді Х’юза влетів у верхній кут воріт. На початку другого тайму найкращий снайпер «Челсі» нинішнього сезону Дрогба подвоїв перевагу господарів. За двадцять хвилин до завершення поєдинку на поле вийшов Андрій Шевченко і в компенсований час спочатку асистував Есьєну, а згодом відзначився сам. Після протистояння Жозе Мурінью визнав, що «Норвіч» не заслуговував такого результату: «Результат не відображає перебігу зустрічі — суперник грав добре. Чесно кажучи, нам пощастило, що закінчили перший тайм із перевагою в рахунку. Швидкий гол у другій половині зламав їхній опір, і ми змогли впевнено довести протистояння до перемоги». Не зумів виграти лідер Прем’єр-ліги «Манчестер Юнайтед». На своєму полі манкуніанці обмежилися нічиєю з «Рідінгом». Рахунок наприкінці першої сорокап’ятихвилинки відкрив Майкл Керрік, однак гості зусиллями Бруньяра Гуннарсона відновили рівновагу.
Результати матчів 1/8 фіналу: «Арсенал» — «Блекберн» — 0:0, «Челсі» — «Норвіч» — 4:0, «Уотфорд» — «Іпсвіч» — 1:0, «Плімут» — «Дербі Каунті» — 2:0, «Мідлсбро» — «Вест Бромвіч» — 2:2, «Манчестер Юнайтед» — «Рідінг» — 1:1, «Престон» — «Манчестер Сіті» — 1:3, «Фулхем» — «Тоттенхем» — 0:4.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «КАМП НОУ»:РАНДЕВУ ЧЕМПІОНІВ
  • У СІГУЛДІ — МАЙЖЕ ВДОМА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».