Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЯНИ ЗМОЖУТЬ ЗАПЛАТИТИ ЗА БУДЬ-ЯКИМИ ТАРИФАМИ
Отримавши квитанцію на оплату комунальних послуг за січень, мешканці столиці виявили, що поля, які раніше заповнювали автоматично, тепер не містять цифр.

Як пояснили в Головному інформаційно-обчислювальному центрі міськдержадміністрації, це зроблено для того, щоб люди вписували туди тарифи, котрі вважатимуть за потрібне. Адже квитанції друкували ще до голосування Київради 8 лютого про нові розцінки на комуналку (їх збільшили вдвічі, а не в 3,4 раза).
Проте кияни не поспішають платити. За січень сплата в столиці становить лише 12 відсотків. Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Цікаво і те, що, за його словами, «порівняно з груднем на сьогодні зібрано більше реальних грошей». Виходить, за грудень кияни заплатили менше, ніж 12 відсотків, але за підсумками грудня влада устами того ж пана Голубченка рапортувала про оплату на рівні 46 відсотків.
І все-таки не зрозуміло, за якими тарифами потрібно платити. Нагадаємо, 13 лютого Господарський суд Києва за зверненням екс-мера Олександра Омельченка визнав розпорядження КМДА про підвищення тарифів незаконними і скасував їх. За словами екс-мера, недійсне і останнє рішення Київради від 8 лютого: його не підписано міським головою і не оприлюднено у визначений законом спосіб.
З іншого боку, Анатолій Голубченко стверджує, що поки не закінчився термін подачі апеляції (влада має намір оскаржити рішення Господарського суду), в столиці чинні тарифи, встановлені 8 лютого, тобто подвоєні. Словом, за такого розгардіяшу люди воліють почекати.

ЧЕРНІГІВЩИНА: ІЧНЯ — «НОВОБОГДАНІВКА-2»?
Рада громадського контролю із забезпечення конституційних прав і свобод людини при голові Чернігівської облдержадміністрації звертається до Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, міністра оборони Анатолія Гриценка та голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолія Кінаха з проханням вжити невідкладних дієвих заходів для створення безпечних і належних умов зберігання боєприпасів і вибухових речовин у військовій частині А-1479, розташованій поблизу міста Ічня.

Співголова ради — голова облдержадміністрації Микола Лаврик заявив, що лише таким чином можна вирішити проблемну ситуацію, оскільки облдержадміністрація в межах своїх повноважень зробила все, що могла.
Як зазначає прес-служба ОДА, неодноразові звернення до керівництва Міністерства оборони України щодо ліквідації 361 тонни і 68 кілограмів пороху, що залишилися у сховищі після утилізації боєприпасів, позитивних наслідків не дали.
За висновками фахівців, залишки вибухових речовин можуть неконтрольовано вступити в хімічну реакцію з довкіллям, що несе загрозу самозаймання.
Як наголосив пан Лаврик, «за висновками військових, бойовий арсенал військової частини А-1479 у кілька разів перевищує той, що вибухнув у Новобогданівці. Якщо врахувати те, що сама частина розташована за два кілометри від райцентру, то вирішення означеної проблеми має вийти на загальнодержавний рівень вже зараз».
Керівник області бачить один із можливих виходів із ситуації в тому, щоб депутатський корпус виступив із законодавчою ініціативою фінансувати забезпечення належного зберігання й утилізації боєприпасів, недопущення перенавантаження складу тощо.
також у паперовій версії читайте:
  • «ПАНІ ЗДАВАЛА В БАГАЖ...» А ЩО ДАЛІ?
  • ДНІПРОПЕТРОВСЬК: ЗА ЩО ПОБИТО ЖУРНАЛІСТА?
  • «КОПАНКИ» — ЦЕ СПРАВДІ НЕБЕЗПЕЧНО
  • ГРИП НАРАЗІ «ПОМИЛУВАВ» УКРАЇНУ
  • ПРИКАРПАТСЬКІ ЗАРОБІТЧАНИ — СУМЛІННІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».