Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
БІЛЯВІ АНГЛІЙЦІ — НАЩАДКИ АФРИКАНЦІВ

Ця хромосома, яку називають Ейч-джі А1, досі була помічена лише у 26 осіб у світі: 23 вихідців із Сенегалу й Гвінеї-Бісау і трьох афроамериканців.
Учені з'ясували, що йорк-ширці — нащадки людини, котра жила в Англії мінімум 250 і максимум дві тисячі років тому. Родоводи, що частково збереглися, вказують на те, що всі ці люди належать до двох генеалогічних древ, що беруть початок у Йоркширі у 80-ті роки ХVIII ст. Очевидно, що обидва древа мають одного предка, який жив у туманному Альбіоні не раніше завоювання Британії римлянами.
Існують кілька версій, ким міг бути африканський предок нинішніх йоркширців — давньоримським легіонером, рабом, привезеним на острів вікінгами у IX ст., або одним із невільників, яких почали завозити до Англії у середині ХVI ст.


ПАПУГА ГРАЄ У ГОЛЬФ І БАСКЕТБОЛ
Девід Кота, 38-річний житель штату Флорида, навчив свого довгохвостого індійського папугу на ім'я Ей-Джей грати в гольф, повідомляє Укрінформ із посиланням на «The Sun».
Це модна і надзвичайно популярна серед американців гра. Та якщо для людей створено всі умови для активного відпочинку, то для папуги Девіду довелося самому виготовити увесь набір гольфіста. Нині Ей-Джей бере дзьобом мініатюрну ключку і вправно спрямовує маленький м'ячик у лунку. Однак так було не завжди. Річ у тім, що в індійських довгохвостих папуг міцний дзьоб. Тому в процесі навчання він переламав чимало ключок.
Ей-Джей вельми спортивний. Під керівництвом свого тренера папуга освоїв премудрості ще однієї гри — баскетболу. Тепер він уміло закидає м'ячик у кошик на невеличкому баскетбольному майданчику, який господар виготовив власноруч.
Як зізнався Кота, він не має наміру спинятися на досягнутому на ниві дресирування. Згодом птах освоюватиме новий вид спорту — водні лижі.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • ЗНАХІДКИ
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».