Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ВІТАЛІЙ КЛИЧКО: «Я ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО ПОЄДИНОК КЛИЧКО — МАСКАЄВ ВІДБУДЕТЬСЯ»
Багато чуток останнім часом виникло навколо проведення чемпіонського поєдинку за титул чемпіона світу з боксу за версією WBC. Як відомо, екс-чемпіон світу Віталій Кличко повернувся в бокс для того, щоб провести поєдинок із чинним володарем цього титулу росіянином Олегом Маскаєвим. Однак, як виявилося, обов'язковий претендент на проведення чемпіонського двобою Самюель Пітер категорично відмовляється поступитися своїм місцем українцю, відмовився він і від відступних. Для того щоб певною мірою прояснити ситуацію навколо наступного двобою, Віталій Кличко вирішив поспілкуватися з представниками українських засобів масової інформації. Пропонуємо вашій увазі фрагмент цього інтерв'ю.

— На якій стадії ваші переговори з командою Пітера?
— Сподіваюсь, що найближчим часом буде офіційне повідомлення про закінчення переговорів. Я переконаний, що ці переговори прийдуть до свого успішного завершення, і найближчим часом любителі боксу побачать бій Віталій Кличко — Олег Маскаєв.
— Чому Пітер не хоче погоджуватися на ваші умови?
— Можу зрозуміти Самюеля: Кличко йому як кіста в горлі, тому що одного разу він мав можливість боксувати за звання чемпіона світу. Того разу Володимир Кличко не дозволив йому здобути чемпіонський пояс. Нині Пітер в одному кроці від цього поєдинку — і знову Кличко, і знову в нього відбирають цю можливість. Його можна зрозуміти, але в цьому разі хочу скористатися моїм статусом почесного чемпіона і позачерговим правом боксувати за звання чемпіона світу.
— Так Пітер усе-таки взяв гроші?
— Ми шукаємо компроміс із командою Пітера. Пропонуємо йому боксувати в андеркарті, а також визначені умови, на які він мусить погодитися для того, щоб цей двобій відбувся, аби ми не йшли до арбітражного суду, і цю справу не розглядав суд Швейцарії.
— До якої цифри готова підняти команда Кличко суму, щоб Пітер відмовився від бою?
— Самюель Пітер, відмовляючись від бою з Олегом Маскаєвим, несе фінансові втрати, і ми намагаємось компенсувати їх. Так швидко я не готовий коментувати, оскільки думаю, що краще це питання поставити Самюелю чи його команді.
— Чому WBC сама не хоче вирішувати це питання, а переадресовує його комусь іншому?
— Особисто я не розумію цього, оскільки керівництво WBC має ухвалювати принципове рішення. У даному разі WBC не хоче ризикувати, щоб не бути оскарженою ні з боку Кличка, ні з боку Пітера, і намагається перекласти відповідальність на незалежний суд. Логіка в цих діях є.
— Вважають, що вам не потрібно було пропонувати Пітеру гроші, а наполягати на своєму статусі почесного чемпіона...
— Ситуація спірна. Та й інша сторона відстоює свою точку зору, і немає стовідсоткової гарантії в тому, що бій буде проведено. Я хочу мати максимальну гарантію бою проти Маскаєва. Це стало причиною того, що ми пішли на переговори з командою Пітера.
— Де може відбутися цей бій?
— Якщо бій Маскаєв — Кличко відбудеться, то місцем проведення його стане одне з трьох міст — Нью-Йорк, Мюнхен і Москва. Наразі у нас йдуть інтенсивні переговори з московськими партнерами. Ймовірність того, що двобій проходитиме в Москві, велика.
— Де б хотілося Вам провести цей поєдинок?
— Я хотів би боксувати в Києві, але, на жаль, тут немає такого Палацу спорту, що відповідав би вимогам наших телевізійних партнерів.
— Наскільки для вас є серйозним суперником Олег Маскаєв?
— Олег — чемпіон світу, і цим усе сказано. Випадкових чемпіонів не буває.
— Він стверджує, що колись переміг Вас ще за часів Радянського Союзу...
— Заяви Маскаєва про те, що він нокаутував Кличка, є лише можливістю привернути до себе увагу ЗМІ. Насправді, такого не було. Ще раз хочу це повторити, усі заяви лишаються на совісті Олега. Справді, двобій між нами був, але з огляду на те, що йому передував чемпіонат світу, тренер зняв мене, щоб не ускладнити травму, отриману на змаганнях.
— Чи хоче Маскаєв поєдинку проти Кличка?
— Гадаю, що так. Особисто я з ним не спілкувався, але наші представники й адвокати постійно контактують з представниками Маскаєва.
— Якщо цей бій не відбудеться, чи залишиться в силі ваше рішення про повернення в бокс?
— Переконаний, що глядачі стануть свідками поєдинку Кличко—Маскаєв, а ймовірність того, що цей двобій з якихось причин не відбудеться — мінімальна.

Підготував Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ВОРОНІН ЗМІНЮЄ ПРОПИСКУ
  • СОЛО ДЛЯ «БАРСЕЛОНИ»? З ОРКЕСТРОМ!
  • ЗНАЙ НАШИХ!
  • БРОНЗОВИЙ ЗДОБУТОК
  • СКНАРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».