Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПЕНСІОНЕР ВИГРАВ ДЖЕК-ПОТ

Сума, яку виграв пенсіонер, стала одним із найбільших джек-потів, які здобували за допомогою лотерейного квитка за всю історію Сполучених Штатів. Виграш виявила дружина новоспеченого мільйонера 79-річна Ширлі Вілсон.
Відповідно до американського законодавства, власник виграшу може одержувати гроші щороку протягом 30 років або вимагати усю суму відразу (тоді сума зменшиться до 120 млн дол. США через податок).
У розмові з журналістами подружжя зазначило, що розмірковує над тим, як розпоряджатиметься грішми. Джим має намір поділитися цією сумую зі своїми синами, а також віддати 50 тис. дол. США як винагороду власникові крамнички, де він купив щасливий лотерейний квиток.


НАЙКРАЩА АЕРОДИНАМІКА... У КАЖАНА
Робота крил кажана відрізняється від роботи крил у птахів і комах. За ефективністю аеродинаміки і маневреності кажанам немає рівних. До такого висновку дійшли дослідники Кеннет Броєр і Шерон Шварц з університету Брауна (США), повідомляє Укрінформ із посиланням на MIGnews.
У дослідженні вчені використали високошвидкісну відеозйомку польоту кажанів, що велася відразу з чотирьох точок. Для візуалізації найтонших рухів крил і його складових частин на тварин наклеїли світловідбиваючі маркери. Візуалізували також завихрення повітря, що залишаються після польоту кажана, додавши нетоксичну аерозоль, зміни в потоках якої фіксував лазерний вимірювач. Аналіз великої кількості записів дав змогу зробити цікаві висновки.
Гнучкість і податливість крил кажана вражає. При змахуванні миша притискує крила до себе набагато більше, ніж інші літаючі створіння, що зменшує опір повітря. Під час польоту сильне згинання крил забезпечує набагато більшу підйомну силу за менших витрат енергії, ніж у птахів.
Вражає й різноманітність способів використання твариною крил у польоті, на що не здатні комахи й птахи. У цьому миші допомагає наявність великої кількості суглобів крил і тонка, вельми гнучка плівка між ними. Така гнучкість дозволяє кажану виконати «бойовий розворот» на 180 градусів на дистанції меншій, ніж половина розмаху крила.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ЖАХ!
  • БРИТАНЦІ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД «НОЧІ В МУЗЕЇ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».