Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФРАНЦУЗЬКІ УРОКИ ФУТБОЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
Якщо ви граєте у футбол і поставите собі за мету майже програти матч, у якому домінували протягом дев'яноста хвилин, але не знаєте, як це зробити, звертайтесь до донецького «Шахтаря» загалом і форварда цієї команди Чипріана Марики зокрема. Зігравши з більше ніж скромним французьким клубом «Нансі» внічию з рахунком 1:1, чемпіони України поставили себе у непросту ситуацію перед поєдинком у відповідь, який за тиждень відбудеться у Франції.

Перед матчем румунський наставник гірників Мірча Луческу розповідав, що в його команді всі здорові, й на поле стадіону Регіонального спортивного комплексу «Олімпійський» не зможуть вийти лише дискваліфіковані захисник Разван Рац і форвард Брандао. Як з'ясувалося згодом, травма в одного з футболістів «Шахтаря» є, але стосується вона не фізичних ушкоджень. Єдиний у складі донеччан гравець збірної Бразилії Елано думками перебуває далеко не тільки від «Шахтаря», а й від України.
«Елано не хоче тут грати. Ми вирішуватимемо цю проблему. Він вважає себе таким гравцем, який не може перебувати у резерві. Жадсон добре грав у Лізі чемпіонів, мабуть, краще від Елано, тому на сьогоднішній матч я поставив його. Про Елано можу сказати, що в цій ситуації він поводиться непрофесійно, як аматор»,— сказав після матчу Мірча Луческу.
Склад «Шахтаря» здивував нетиповою для румунського наставника кількістю українців — наших співвітчизників було відразу шестеро. Місце у воротах отримав Шуст, у захисті зіграли Срна, Чигринський, Кучер і Шевчук, у півзахисті — Тимощук, Матузалем, Фернандіньйо і Жадсон, у нападі поруч із Марикою знайшлося місце для Бєліка.
Головний тренер «Нансі» Пабло Корреа віддав перевагу таким виконавцям: Грегоріні у воротах, польові гравці Кретьєн, Діакате, Андре Луїс, Пуагреньє, Б'янкалані, Беренжер, Дюшемен, Курбело, Хаджі, Фортюне.
У перші 15–20 хвилин матчу, коли відбувалась «розвідка боєм», «Шахтар» мав ініціативу, але гості теж відповідали гостро. Запам'ятався удар Беренжера зі штрафного — Шуст відбив м'яча перед собою, і Чигринський вимушено перевів кулю на кутовий. У середині першого тайму донеччани згадали, хто на «Олімпійському» господар — одного Марику двічі (на 25-й і 45-й хвилинах) виводили на побачення з Грегоріні, та обидва рази румунський форвард бив не лише повз голкіпера, а й повз ворота. Для того щоб перелічити не стовідсоткові, а потенційно небезпечні нагоди, пальців однієї руки не вистачить. І все ж після першої половини гри на табло світилися нулі.
По перерві нічого не змінилося, ніби не було п'ятнадцятихвилинного відпочинку. На 54-й хвилині після передачі партнера Бєлік у штрафному майданчику перед воротами випереджає захисників, його нога зустрічається з м'ячем у тій єдиній точці, де це було можливо, удар — поперечина! 68-ма хвилина: Фернандіньйо збивають по центру за 21 метр до воріт, штрафний виконує Жадсон — стінка... Апофеозом гірняцьких нещасть став момент на 77-й хвилині: Матузалем із лівого флангу навішує на кут воротарського майданчика, залишений напризволяще Марика грає головою поруч зі стійкою!
На 81-й хвилині в одній з нечисленних контратак Марк-Антуан Фортюне продемонстрував Мариці й іншим гравцям «Шахтаря», як потрібно реалізовувати можливості. Фернандіньйо «обрізається» в центрі поля, і прудконогі французи швидко доправляють м'яч до свого темношкірого нападника. Марк-Антуан перебуває у штрафному майданчику праворуч від воріт і, не зближуючись з Чигринським, з-під захисника пробиває — м'яч перетинає лінію воріт поруч зі стійкою.
За хвилину рахунок міг стати 2:0, але це навіть для «донецької карми» було б занадто, а в першій осмисленій багатоходовій атаці «Шахтаря» м'яч нарешті потрапив до людини, котра знала технологію забивання м'ячів. Елегантно перегравши захисника на вході до штрафного майданчика зі свого правого флангу, Даріо Срна повертає інтригу в протистояння і надію в серця вболівальників — 1:1.
Більше в матчі нічого цікавого, крім другої жовтої картки Анатолія Тимощука, не сталося. Тепер капітан пропустить поєдинок у Франції.
Про інші матчі. Так і не було відкрито рахунок у зустрічах ЦСКА — «Маккабі» (Хайфа) і «Бордо» — «Осасуна». У драматичних поєдинках «Байєр» переграв «Блекберн» (3:2, Андрій Воронін відіграв увесь матч, але не забив), а «Фенербахче» розійшовся миром із АЗ (3:3). Тель-авівський «Хапоель» був сильнішим за «Рейнджерс» (2:1), «Вердер» розгромив «Аякс» (3:0), ПСЖ на виїзді був сильнішим за АЕК (2:0), «Еспаньйол» у гостях переграв «Ліворно» (2:1), а «Бенфіка» використала одну нагоду в протистоянні з бухарестським «Динамо» (1:0). Матчі-відповіді заплановано на 22 лютого.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ДВА КРОКИ ВГОРУ
  • ВОРОНІН У СЕРІЇ А?
  • НАДІЇ — НА БОРЗОВА
  • «АЗОВМАШ» ПОСТУПАЄТЬСЯ
  • РОЗІМ'ЯЛИСЬ
  • ШАНСИ МІНІМАЛЬНІ, або ХТО СТАНЕ ГОСПОДАРЕМ ЄВРО-2012
  • МОЛОДІЖКА ЗНАЄ СУПЕРНИКІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».