Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КОМУНАЛЬНІ ПЛАТЕЖІ В СТОЛИЦІ ТРОХИ «СХУДЛИ»
Київська міська рада вчора таки ухвалила рішення про зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, які було запроваджено в столиці з 1 грудня 2006 року. За це рішення на пленарному засіданні проголосували 113 депутатів з 114 присутніх у залі. Згідно з рішенням, тарифи, що діяли до 1 грудня, буде підвищено: на опалення і гаряче водопостачання — вдвічі, холодну воду і водовідведення — 1,8 раза, квартирну плату — 1,9 раза. Городянам, які заплатили за житлокомунпослуги за новими, більш високими тарифами, зроблять перерахунок до 1 березня.

Київрада доручила міськдержадміністрації надати пропозиції про додаткові джерела для покриття різниці постачальникам послуг, якщо їхні фактичні витрати не перекриватимуться новими тарифами.
Голова комісії з вивчення економічної обґрунтованості підвищення тарифів Олександр Клюс зазначив, що таке рішення є компромісом між членами комісії від опозиції і промерської більшості. Він наголосив, що підвищення тарифів «нічого не дасть» без системного реформування житлового господарства. Комісія ухвалила рішення провести незалежний аудит, запросивши для цього незалежну аудиторську компанію.
У свою чергу, перший заступник глави Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко зауважив, що керівництво міськдержадміністрації «йде на такий крок з тим, аби зняти соціальну напруженість». Пан Голубченко зазначив, що полеміка навколо тарифів з боку політичних сил «призвела до підриву довіри у населення до рішень мерії з цього питання».
Тим часом блок «Наша Україна» в Київраді заявив, що й надалі підтримує рішення про проведення референдуму про недовіру міському голові Леонідові Черновецькому. Про це повідомила член фракції «НУ» Олена Ледовських. За її словами, навіть після ухвалення депутатами рішення про зниження тарифів ціна на житлово-комунальні послуги лишається завеликою.

КІНОТВІР, ЩО МАЄ ВИКОНАТИ МІСІЮ
У вітчизняний прокат виходить фільм Сергія Буковського «Назви своє ім'я». Уже 15 лютого ця стрічка про Голокост в Україні демонструватиметься в Києві, а далі помандрує країною. Про це було оголошено на прес-конференції, присвяченій виходу цього повнометражного документального фільму на широкий екран.

«Прізвища співпродюсерів Стівена Спілберга та Віктора Пінчука у титрах картини свідчать не про те, що глядач дивитиметься не «екшен», чи якесь жанрове, масове кіно. Це — інша історія, авторський фільм, і я хочу зорієнтувати глядача, який піде в кінотеатри»,— наголосив на прес-конференції режисер фільму, пан Буковський, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка. «Я очікую, що глядач, котрий подивиться це кіно, не забуде його ще довго після перегляду»,— зазначив він.
Стрічка — спільний українсько-американський проект. Її створено на підставі відеосвідчень громадян України, які пережили Голокост, і тих, хто допомагав їм рятуватися. Місією фільму є подолання упереджень, нетерпимості й ксенофобії в суспільстві.
На його переглядах планується запровадити лояльну цінову політику — знижки на квитки для школярів, студентів і пенсіонерів, ініціюватимуться колективні відвідини кінотеатрів.
також у паперовій версії читайте:
  • ТАЄМНИЧОМУ ЕКС-МАЙОРОВІ ЗАГРОЖУЄ НЕБЕЗПЕКА?
  • РИБУ ПРИВЕЗЕ ОКЕАНСЬКЕ СУДНО
  • ЗАЛІЗНИЧНІ ТАРИФИ: «ПОВЗУЧЕ» ПІДВИЩЕННЯ
  • КІРОВОГРАДСЬКА ПЕРСПЕКТИВА: СПРАГА Й ХОЛОД
  • У ПОЛТАВІ ВШАНУЮТЬ СИМОНА ПЕТЛЮРУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».