Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВІ ХАРЧІ ДЛЯ «ФЕНОМЕНА»
У Західній Європі закінчився трансферний період — час, коли футболісти могли змінити команди. Цим шляхом скористався лише один представник української вищої ліги — екс-гравець донецького «Шахтаря» Джуліус Агахова. Його захотів бачити у своєму складі англійський «Уіган». Причому залишити Донецьк цього футболіста спонукали психологічні проблеми (він ніяк не міг призвичаїтися до холодного, за африканськими мірками, українського клімату), а не банальне прагнення забезпечити сім'ю. У фінансовому плані провідні українські клуби нині поступаються лише західним грандам.

Найгучніша подія зимового міжсезоння, звісно, повернення до Італії Роналдо. Щоправда, не в «Інтер», у якому «Феномен» провів п'ять сезонів, а в «Мілан», де зараз грає його співвітчизник Кака. Сума трансферу за нинішнього часу далеко не рекордна — сім з половиною мільйонів євро. Це, мабуть, є підтвердженням того, що кар'єра футболіста, котрою тричі визнавали найкращим у світі за версією ФІФА і двічі він ставав володарем «Золотого м'яча», наближається до завершення. Власне, Роналдо сказав, що хоче завершити її в червні 2008 року, коли закінчиться термін дії контракту з «Міланом». Залишити «Реал» його спонукали розбіжності в поглядах із наставником команди Фабіо Капелло, який спочатку дорікав форварда в тому, що той негативно впливає на молодь, а потім посадив на лаву запасних. У нинішньому сезоні Роналдо взяв участь у семи матчах іспанського чемпіонату, в яких забив один гол. Причому до стартового складу потрапляв лише тричі. Мадридська публіка переконана, що зірка бігає не так за м'ячем, як за дівчатами й смачними стравами, тому прозвала форварда El Bufalo (Бичок) і El Gordo (Товстун).
Зима визначила два гучні трансфери, які мають відбутися влітку. Один із них також стосується «Реалу». Девід Бекхем, який, на думку багатьох, остаточно перетворився на рекламну модель, зібрався до Сполучених Штатів Америки, до клубу «Лос-Анджелес Гелаксі». Щоправда, він залишився у «Реалі» до червня — до того часу, коли завершиться контракт із клубом. Фабіо Капелло заявив, що на англійця більше не розраховує. Водночас до Хасана Саліхаміджича з мюнхенської «Баварії», за яку він виступає з 1998 року, в ігровому плані претензій немає. І все ж він змінює прописку. В інтерв'ю часопису «Kicker» боснієць повідомив, що отримав фантастичну пропозицію від туринського «Ювентуса», куди він перейде влітку як вільний агент.
Нарешті, гучний резонанс у футбольній Європі викликав обмін французького «Ліона» та англійської «Астон Вілли». Жерар Ульє одержав у своє розпорядження чеха Мілоша Бароша, якого знає ще за часів тренерської практики у «Ліверпулі» й кликав за собою до Франції ще півтора року тому. До англійського клубу перейшов норвежець Джон Кар'ю, котрий у нинішньому сезоні грав не так часто, як минулого, і забив лише один гол. У інтерв'ю, опублікованому в останньому номері «France Football», спортивний директор «Ліона» Бернар Лякомб сказав про те, що скандинав своєю грою розчарував керівництво команди.
Що стосується України, то таких прізвищ на трансферному ринку ми не бачимо. Цей факт потрібно сприймати як реальність, а не трагедію. Завдання українських клубів — з одного боку, виховувати власну талановиту молодь, а з іншого — робити зірок із легіонерів, як це відбувається у «Шахтарі» з «бразильською діаспорою».

Найгучніші трансфери зими:
Роналдо «Реал» — «Мілан» 7,5 млн євро.
Бекхем «Реал» — «Лос-Анджелес Гелаксі» — вільний агент.
Барош «Астон Вілла» — «Ліон», обмін.
Карью «Ліон» — «Астон Вілла», обмін.
Давідс «Тоттенхем» — «Аякс» вільний агент.
Кавенагі «Спартак» — «Бордо» 10 млн євро.
Кержаков «Зеніт» — «Севілья» 6 млн євро.
Пеліцолі «Реджина» — «Локомотив» 3 млн євро.
Оліч ЦСКА — «Гамбург» 2 млн євро.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • РАФАЕЛЬ ІДЕ ПО-ЧЕМПІОНСЬКИ
  • КАЗАХИ ЙДУТЬ НА РЕКОРД
  • НА МЕЖІ СКАНДАЛУ
  • НОВА ЗАБАГАНКА АБРАМОВИЧА
  • ОЛІМПІЙСЬКІ ГОЛУБИ
  • СПОДІВАННЯ НА БЕКХЕМА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».