Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРЕЗИДЕНТ ЗНАЙДЕ «МАГІЧНИЙ КОНСЕНСУС» ІЗ ЄС
Заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий сподівається, що переговори про укладення нового посиленого договору між Україною і ЄС завершаться до початку наступного року, а остаточний текст цього документа дасть чіткий сигнал про подальше членство нашої країни в ЄС.

Про це він сказав учора на брифінгу після завершення робочої зустрічі Президента України Віктора Ющенка з учасниками засідання «Україна — трійка ЄС» на рівні міністрів закордонних справ.
Пан Чалий наголосив, що ключовим питанням цієї зустрічі було те, що обидві сторони висловили готовність розпочати переговорний процес про укладення нового договору. Перший раунд переговорів стартує на початку березня.
Заступник глави Секретаріату розповів, що Президент обмінявся думками з представниками трійки ЄС щодо можливого змісту нової посиленої угоди. Сторони обговорили питання співпраці в енергетичній сфері між Україною і ЄС.
Він зазначив, що сторони торкнулися і питання реалізації нової політики сусідства ЄС в контексті національних, стратегічних інтересів України.
Говорячи про можливі терміни завершення цих переговорів, Чалий підкреслив: Україна сподівається, що за нормального переговорного процесу і після вступу нашої країни до СОТ в середині цього року, завершити переговорний процес до початку наступного року.
Посадовець повідомив, що під час зустрічі глава нашої держави зауважив, що Україна позитивно ставиться до початку переговорного процесу і головним елементом нової угоди вважає свою політичну асоціацію з ЄС, посилення співпраці у сфері безпеки і оборони, в економічній — створення зони вільної торгівлі, а також посилення співпраці в деяких секторах, особливо в енергетичному.
За словами пана Чалого, Президент констатував, що Україні відома позиція ЄС, зокрема те, що в мандаті на переговори немає чіткого положення про перспективу членства нашої країни в Євроспільноті. Але «він виходить з того, що переговорний процес, який відбуватиметься, може привести до зближення позицій сторін і що нам вдасться знайти більш компромісні формули, які не закривали б дверей ЄС для України і були б чітким маяком надії для реалізації євроінтеграційних устремлінь країни»,— сказав посадовець. Він наголосив: Віктор Ющенко сподівається, що в результаті переговорів між Україною і ЄС буде досягнуто «магічного консенсусу».

СІМ'Я ЗМІЦНЮЄТЬСЯ?
Кілька років поспіль в Україні спостерігається тенденція до збільшення кількості укладених шлюбів і зменшення кількості розлучень. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на дані органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦС).

Протягом останніх років відносне зменшення кількості шлюбів відбулося лише у високосному 2004 році — за народним повір'ям, високосні роки вважаються несприятливими для шлюбів. Водночас, якщо у 2004 році було укладено понад 278 тисяч шлюбів, то в 2005-му понад 334 тисячі, а у 2006-му — більш як 354 тисячі шлюбів.
Кількість розлучень є стабільною, з тенденцією до зменшення.
Найкраща тенденція щодо співвідношення «кількість шлюбів — кількість розлучень» кілька років спостерігається в Закарпатській та Волинській областях. Тут у середньому на кожні чотири шлюби припадає лише одне розлучення. У більшості інших регіонів таке співвідношення становить три до одного, а то й два до одного.
Торік в Україні відбулася рідкісна подія: в АР Крим було зареєстроване так зване «подякувальне» весілля — 70 років спільного подружнього життя.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕЙДЕРИ ЗАГРОЖУЮТЬ І БАНКАМ
  • ГЛАВА ДЕРЖАВИ ВИЗНАЧИВСЯ З ГОЛОВОЮ СБУ
  • ШКОЛЯРІ НАВЧАТИМУТЬСЯ СТОЯЧИ
  • ТО ЯК РЕЄСТРУВАТИСЯ УКРАЇНЦЕВІ В РОСІЇ?
  • ВІДБІР НА «ЄВРОБАЧЕННЯ»: І ЗНОВУ НЕЗАДОВОЛЕНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».