Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«НУ» ОБ’ЄДНАЛАСЬ З БЮТ, ЧИ ЦЕ ЗРОБИЛИ ЛИШЕ ТИМОШЕНКО ТА КИРИЛЕНКО?
Договір об’єднання опозиційних сил із «Нашою Україною» підписано. Про це лідер БЮТ заявила в понеділок увечері в прямому ефірі телеканалу «1+1».

За словами Юлії Тимошенко, вона прийшла на програму з приємною новиною «про те, що ми справді об’єднали опозицію». Відповідаючи на запитання, чи можна розцінювати її слова, як офіційну заяву про створення опозиції, вона відповіла: «Я гадаю, так».
Політик висловила думку, що опозиція — єдиний орган, який може якісно проконтролювати владу і притягати її до відповідальності.
Вона підтвердила, що БЮТ не співпрацюватиме з Партією регіонів у жодному випадку. Як ніколи й не проголосує за дострокове припинення повноважень Президента. Пані Тимошенко сказала, що під час зустрічі у понеділок з Віктором Ющенком «ми зрозуміли, що при всіх помилках, які були допущені однією та іншою стороною, і взагалі в політикумі, власне, сьогодні у нас немає іншого шляху, ніж збирати всі демократичні сили, з’єднуватися і рухатися вперед».
Учора Укрінформ із посиланням на прес-службу «Нашої України» повідомив, що лідери фракцій «НУ» і БЮТ В’ячеслав Кириленко та Юлія Тимошенко підписали заяву про спільну опозиційну діяльність у Верховній Раді.
У документі йдеться про те, що ці політичні сили будуть спільно відстоювати ідеали та цінності, виборені українським народом на Майдані, а саме: свободу, демократію, національну єдність, подолання корупції, справедливу соціальну політику.
Сторони висловили готовність спільно працювати над новою редакцією Конституції України та ініціювати скасування незбалансованих конституційних змін, запровадити імперативний мандат для депутатів усіх рівнів на період формування демократичної політичної системи, домагатися проведення дострокових парламентських виборів і виборів депутатів місцевих рад.
Фракції заявили про намір підтримати ухвалення узгодженого законопроекту «Про парламентську опозицію», представляти консолідовану позицію перед міжнародною спільнотою, а також спільно погоджувати та підтримувати кадрові пропозиції, які вносяться на розгляд Верховної Ради.
Проте, напевно, мова була б не про вітчизняних демократів, якщо б до будь-якої інформації про об’єднання (блокування, співпрацю тощо) не додавалося повідомлення про розбрат й справжні детективні ситуації.
Як повідомив учора в інтерв’ю журналістам народний депутат від блоку «Наша Україна» Павло Жебрівський, рішення щодо підписання спільної заяви «Нашої України» та БЮТ було ухвалене одноосібно лідером фракції «НУ» В’ячеславом Кириленком. Він зазначив, що спільну заяву з БЮТ підписано, але рішення фракції стосовно цього не було. Депутат наголосив, що «НУ» виступала і виступає проти імперативного мандата й закону про опозицію в такому вигляді, в якому цей документ є зараз.
«Нині сказати, що це було неправильно (позиція, яку висловлювала раніше «Наша Україна») — це неправильно»,— саме так наводить слова пана Жебрівського РБК-Україна.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАРЛАМЕНТ: ОПОЗИЦІЯ АТАКУЄ І...
  • ЗАКОН ПРО ІМПЕРАТИВНИЙ МАНДАТ ПІДПИСАНО
  • ...А НА «КАБМІНІВСЬКИЙ» ЧЕКАЄ КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД
  • ВОЛОДИМИР ОГРИЗКО — «ПРОХІДНИЙ»?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».