Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПРЕЗЕНТУЮТЬ СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВО

В зібранні є роботи знаних художників і скульпторів XX ст. — Пабло Пікассо, Енді Ворхола, Сальвадора Далі, російських авангардистів. Частково твори з колекції Берардо демонстрували в різних португальських музеях, але цілком її побачити дотепер було неможливо.
Як стало відомо, 2016 року уряд отримає пріоритетне право викупити ці твори за 410 мільйонів. «Не викупити колекцію буде великою помилкою,— сказав мільярдер.— За дев'ять років вона коштуватиме набагато дорожче».
Новий музей розміститься в історичному кварталі Белем. Керуватиме ним французький історик Жан-Франсуа Шуньє. Уряд Португалії розраховує, що цей музей зацікавить іноземних туристів.


ПРОПИСАЛИ СПЕЦІАЛЬНУ ДІЄТУ
Улюбленець публіки в чіангмайському зоопарку на півночі Таїланду — гігантський панда Чуан-Чуан трохи розтовстів: нині він важить 150 кг, що на 10 кг більше від норми. Зоологи побоюються, що зайва вага може перешкодити йому обзавестися потомством, тому прописали ненажері спеціальну дієту, передає Укрінформ із посиланням на Reuters. Учені не забули і про важливість фізичних навантажень. Ведмежа змушуватимуть більше рухатися, розкладаючи корм у віддалених місцях вольєра.
Зоологи не вперше намагаються створити комфортні умови для продовження роду бамбукових ведмедів. Приміром, торік у вольєрі спеціально встановили телевізор і транслювали делікатні сцени спілкування панд у шлюбний період. Це, на думку вчених, мало підштовхнути Чуан-Чуана повторити побачене зі своєю подружкою Ліїн-Хуе. Однак кіно очікуваного ефекту не дало.
Навіть якщо Чуан-Чуан швидко поверне собі минулу «спортивну» форму, момент побачення настане лише у березні, зазначили фахівці, пояснивши, що ці екзотичні мешканці чуйно реагують на погодні умови.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МАНДРИ
  • ДИВА
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».