Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
...А ПРЕЗИДЕНТОВІ «ДОЗВОЛИЛИ» ЗВЕРТАТИСЯ У КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД
Закон «Про Кабінет Міністрів України» опубліковано у вчорашніх номерах парламентської газети «Голос України» та газети центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур'єр». Під документом стоїть підпис Голови Верховної Ради Олександра Мороза, датований 21 грудня. Таким чином, закон офіційно набрав чинності.

Напередодні заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин заявив, що у Секретаріаті не визнаватимуть легітимність названого закону і підготували подання до Конституційного Суду зі статусом першочергового.
Учора у Верховній Раді мали зареєструвати зміни до закону про Кабмін. Про це повідомив Олександр Мороз. За його словами, питання змін «у телефонному режимі обговорювалось з представниками Секретаріату Президента і Кабінету Міністрів».
За словами спікера, законопроект буде розглянуто у сесійній залі як тільки ініціатори документа, а це — народні депутати, будуть готові. «Ми, гадаю, знайдемо оптимальне рішення, щоб закон працював ефективно»,— сказав він.
Коментуючи заяву представників Секретаріату Президента щодо звернення до Конституційного Суду з питання нелегітимності закону, пан Мороз назвав такі вислови «цікавими самі по собі». Водночас він зауважив: якщо представники Секретаріату Президента переконають главу держави звернутися до КС, то така дія можлива. «Думаю, такого права Президента ніхто не може позбавити»,— сказав Голова ВР.
Тим часом фракція «Наша Україна» ініціюватиме питання про відкликання Олександра Мороза з посади Голови Верховної Ради. Як повідомляє прес-служба політичної партії «Народний союз «Наша Україна», про це заявив голова фракції «НУ» В'ячеслав Кириленко. «Закон про Кабінет Міністрів опубліковано всупереч нормам Конституції, оскільки Президент вніс пропозиції до цього закону, і Верховна Рада мала їх розглянути з початком сесії. Однак спікер парламенту ухвалив інше рішення, і дав доручення парламентській газеті «Голос України» опублікувати цей закон»,— констатував пан Кириленко.
«Вважаючи таке опублікування незаконним, фракція розгляне можливість внесення до порядку денного питання про відкликання Голови Верховної Ради з його посади. Ми вважаємо, що керівник парламенту, який порушує Конституцію і регламент, не може бути особою, що консолідує всі політичні сили в парламенті й слугує утвердженню законності в Україні»,— наголосив народний депутат.
В'ячеслав Кириленко зауважив, що, швидше за все, Президент вноситиме подання до Конституційного Суду на предмет конституційності цього закону. «Те, що закон був опублікований без розгляду внесених у офіційному порядку пропозицій глави держави, дає підстави неупередженим людям вважати його нелегітимним і діяти на підставі не закону, який порушує Конституцію, а на підставі самої Конституції»,— підкреслив він.
«Ми стали свідками чергового кроку до повної узурпації влади з боку уряду Януковича і правлячої коаліції. На жаль, три фракції «антикризової» коаліції в парламенті стали лише інструментом для впровадження в життя часто незаконних рішень і побажань уряду»,— зауважив політик.
також у паперовій версії читайте:
  • КАЗАХСТАН — КЛЮЧОВИЙ ПАРТНЕР У ЦЕНТРАЛЬНІЙ АЗІЇ
  • ГТС ПОТРЕБУЄ ЗВАЖЕНОГО ПІДХОДУ
  • СИТУАЦІЮ КОМЕНТУЄ ПРАВНИК
  • РЕФЕРЕНДУМ ВІДБУДЕТЬСЯ ЗА БУДЬ-ЯКИХ УМОВ?
  • СУПЕРНИЦТВО ПРИМУШУЄ ВДОСКОНАЛЮВАТИСЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».