Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БРАЗИЛЬЦІ ПЕРЕМАГАЮТЬ «СПАРТАК»
У фіналі Кубка Першого каналу глядачі стали свідками зустрічі непримиренних суперників — ЦСКА і «Спартака». Однак перш ніж розпочати розповідь про поєдинок фіналістів, кілька слів про їхній шлях на цьому турнірі.

Суперниками ЦСКА по групі були донецький «Шахтар» і місцевий «Хапоель». Матч проти ізраїльської команди підопічні Валерія Газзаєва виграли з рахунком 4:1. Набагато складнішим видався поєдинок із «Шахтарем». Рівна гра з обопільними шансами на успіх була виграна армійцями завдяки кращій реалізації гольових моментів. Набравши шість очок, ЦСКА забезпечив собі перше місце. Московський «Спартак» потрапив до однієї групи з «Динамо» та «Маккабі», причому зустрічався з киянами у першому матчі. Підґрунтям поєдинку слугувала не так доля путівки до фіналу, скільки історичне суперництво двох команд, яке налічує не один десяток матчів. Сумбурна гра з великою кількістю помилок закінчилася внічию — 2:2. Наступний матч на турнірі «червоно-білі» проводили проти «Маккабі». Завдяки двом швидким голам підопічні Федотова виграли з рахунком 2:0. У підсумку, після двох матчів «Спартак» набрав чотири очки і посів перше місце в групі.
Тепер безпосередньо про гру. У першому таймі глядачі не побачили забитих м’ячів, попри значну кількість гольових моментів. Могли відзначитися нападники армійців Вагнер і Жо, але відмінну реакцію показав голкіпер спартаківців Хомич. Проявив себе і воротар ЦСКА Акінфєєв, який зреагував на небезпечний удар Павлюченка. У другій сорокап’ятихвилинці армійці почали атакувати більшими силами і забили курйозний гол на 52-й хвилині. Спартаківці порушили правила біля свого штрафного майданчика і спинилися, а головний суддя матчу Любош Міхел гру не зупинив. Бразилець Дуду пробив із дальньої відстані повз голкіпера суперника. Щоправда, «Спартаку» вдалося швидко відігратися. Моцарт дістав м’яч біля бічної лінії й зробив навіс до штрафного майданчика, де Павлюченко у високому стрибку переправив його у сітку воріт. В одній з наступних атак ЦСКА скористався провалом оборони «Спартака» і Рамон вивів армійців уперед. «Спартак» намагався відігратися і це йому пощастило. На 87-й хвилині після удару головою Титова м’яч влучив у груди Павлюченку і залетів у ворота Акінфєєва — нічия 2:2. У додатковий час глядачі побачили багато боротьби і обмаль небезпечних моментів. В одному з епізодів зіштовхнулися між собою Ігнашевич і Павлюченко. Капітану ЦСКА довелося залишити межі поля. Коли здавалося, що командам доведеться виконувати серію одинадцятиметрових ударів, бразильський легіонер армійців Жо забив переможний м’яч. Тож ЦСКА — переможець другого за ліком Кубка Першого каналу.
Коротко підбиваючи підсумки цих змагань, хочеться відзначити високий рівень організації та проведення турніру, який, схоже, ввійде до календаря ігор найкращих команд Росії, України та Ізраїлю. Незважаючи на товариський статус, більшість матчів Кубка Першого каналу проходили у напруженій боротьбі. Розчаруванням, мабуть, стала гра ізраїльських команд, які не особливо прагнули перемогти, а награвали найближчий резерв. Не виправдали сподівань два українських клуби, однак причину невдач варто шукати не в самовіддачі чи мотивації, а певніше за все у психології й небажанні зустрітися один із одним у фіналі. Їм, судячи з усьо-го, Кубка та чемпіонату України цілком вистачає. Крім того, ми не побачили у складах двох наших представників нових виконавців. Торік юних талантів у складах українських команд вистачало. Нині ми не дочекалися виходу на поле новачків. Кияни, приміром, хоч і засвітили Фаркаша, але не перевірили у напружених поєдинках ні Олійника, ні Романчука. Адже минулого року фахівці та вболівальники переконалися, що в Києві є талановитий голкіпер Рибка. На Кубку Першого каналу вболівальники познайомилися з Михаликом, побачили талановитого Мілевського. У двох поєдинках турніру брав участь молодий захисник Федорів. У «Шахтарі» ситуація дещо інша.
Торік гірники теж відкрили широкому колу фахівців Шуста і Чигринського, а нині у їхньому складі немає жодного нового молодого таланту, крім Полянського, придбаного у сусідньому «Металурзі». З іншого боку, нова молодь Луческу, можливо, непотрібна. Від тренера гірників давно чекають серйозного результату на міжнародній арені. Для «Шахтаря» набагато важливіше вдало виступити у Кубку УЄФА, ніж знову відкрити для збірної кількох нових гравців. Наставник гірників, очевидно, не в змозі водночас вирішувати два завдання — так, як це робить головний тренер армійців Валерій Газзаєв, котрий має п’ятнадцять кваліфікованих футболістів, інші вакансії заповнюють вихованці клубної школи. Зверніть увагу — в ЦСКА взагалі немає баласту! Того самого, який давно заважає досягти чогось серйозного у Європі й «Динамо», і «Шахтарю». Перебір не лише у картах. У футболі він призводить до недобору очок.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КИНУВ ПЛЯШКУ — ЙДИ З КОМАНДИ
  • КАКА — В РЕАЛІ?
  • НАЙВИЩИЙ
  • ЧОТИРИ ОВЕРТАЙМИ НА ЧОТИРЬОХ
  • «СОКІЛ» ОЖИВЕ У БРОВАРАХ?
  • ДРУГА СПРОБА
  • ДО ЛЬВОВА ЇДЕ КОСТЯ ЦЗЮ
  • ОСТАННЄ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».