Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДІОКСИН ПОЛИШАЄ ОРГАНІЗМ. АЛЕ ЯК ВІН ТУДИ ПОТРАПИВ?
Із організму Віктора Ющенка виведено близько 80% діоксину. Про це повідомив у інтерв'ю телеканалу «Інтер» лікар Президента в Швейцарії Жан Сора.

«Нині досягнуто значного прогресу щодо виведення діоксину з організму глави української держави»,— сказав він, зазначивши, що «прогрес хороший і ми вельми задоволені».
На запитання, чому ті, хто отруював тодішнього кандидата в президенти, використовували саме діоксин, якщо його сліди можна визначити, лікар відповів, що «якби після такого отруєння людина померла за три тижні, ще до того, як з'явилися ознаки на шкірі, тоді ніхто не зміг би визначити, який тип отрути був використаний, і діоксин тоді б ніхто не шукав».
Нагадаємо, що Президент України 23 січня повернувся до України зі Швейцарії, де проходив планове медичне обстеження і контроль з реалізації лікувальної програми за виведення діоксину з організму. Програма була розрахована на п'ять-вісім діб, але стан здоров'я Президента дав змогу завершити обстеження достроково.
Як відомо, під час передвиборної кампанії-2004 Вікторові Ющенку було встановлено діагноз «гострий панкреатит» із ускладненнями, спричиненими отруєнням токсинами. Згідно з висновками лікарів австрійської клініки «Рудольфіннерхаус», де його обстежували, погіршення здоров'я Ющенка 6 вересня було викликане «важкою вірусною інфекцією і хімічними речовинами, які зазвичай не містяться в продуктах харчування». 11 грудня керівник австрійської клініки «Рудольфінерхаус» Міхаель Цимпфер повідомив, що В. Ющенко був отруєний діоксином. Фахівці виявили в його крові діоксин 2,3,7,8-ТХДД у кількості, що перевищує в шість тисяч разів припустиму дозу. Кримінальну справу стосовно отруєння досі не завершено.

ДО НАС ПРИЇХАЛА «ЗОРЯНА» ГОСТЯ
Перша українка, котра побувала у космосі, астронавтка НАСА Хайдемарі Стефанишин-Пайпер прибула в Україну на запрошення бізнесмена та мецената Віктора Пінчука. «Я дуже рада нагоді нарешті побачити землю, звідки родом мій батько»,— заявила вона на брифінгу, що відбувся в аеропорту «Бориспіль».

Пані Стефанишин-Пайпер з'явилася перед журналістами у синьому тренувальному костюмі американських астронавтів. Проте не менш ніж своїм оригінальним вбранням вона вразила присутніх щирістю, відкритістю і шанобливим ставленням до українського коріння. Це — перший приїзд Хайдемарі до України. Астронавтка розповіла, що в Міннесоті, де вона народилася, чимало українців, тож вона змалечку вивчила багато українських звичаїв, пісень і казок від батька Михайла та під час відвідування суботньої школи, любить їсти і готувати наші страви. Хайдемарі поділилася спогадами: під час космічного «віддзеркалення» щоранку з центру управління польотами, де передавали улюблену музику одного з астронавтів. Четвертого дня польоту для неї передали українську пісню на слова Тараса Шевченка, а з собою в космос вона брала український прапорець.
В Україні, пані Стефанишин-Пайпер планує відвідати Львівщину. Вона сказала, що буде вельми рада познайомитися з її українською родиною, котра мешкає тут і з якою досі лише листувалась.
Хайдемарі Стефанишин-Пайпер у вересні 2006 року брала участь у космічному польоті, що тривав 12 днів. 13 годин і 8 хвилин вона провела у відкритому космічному просторі на міжнародній космічній станції.
також у паперовій версії читайте:
  • СПІВВІТЧИЗНИКИ ЩЕ МАЮТЬ ОЦІНИТИ ПОДВИГ ПІД КРУТАМИ
  • ВОДУ В ГОЛУБІВЦІ ОТРУЇЛИ ЦУКРОВИКИ
  • КУРОРТНІЙ ЯЛТІ ЗАГРОЖУЄ СМІТТЄВА КРИЗА
  • МЕДОБСТЕЖЕННЯ НАРЕЧЕНИХ — ЛИШЕ ЗА БАЖАННЯМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».