Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗА «ЛЯКАННЯ ТАРИФАМИ» ВІДПОВІДАТИМУТЬ ЗА ЗАКОНОМ?
Народні депутати пропонують внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за неправильне нарахування квартирної плати та плати за комунальні послуги, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Згідно із проектом, «неправильний розрахунок відповідальними посадовими особами квартирної або орендної плати та плати за комунальні послуги в багатоквартирних будинках, у тому числі: розрахунок плати з порушенням установлених нормативів; завищення обсягів споживання; відмова розраховувати плату із урахуванням обсягу фактично спожитих комунальних послуг, що визначені за показниками приладів обліку споживання комунальних послуг; відмова враховувати наявність пільг та інших обставин, що впливають на розрахунок плати (враховуючи тимчасову відсутність особи за місцем проживання); завищення плати за комунальні послуги, в тому числі включення до неї необґрунтованих витрат і завищення понад встановлену межу прибутковості комунальних підприємств будь-якої форми власності; ненадання або надання в неповному обсязі послуг, за які стягується або стягнута квартирна або орендна плата, або плата за комунальні послуги, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
Тим часом Київська міська рада продовжила до 31 січня діяльність своєї робочої групи з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. За таке рішення проголосували 67 депутатів за необхідних 61.
На сесії в четвер Київрада взяла звіт групи до уваги. Крім того, рада зобов'язала Київську міську держадміністрацію з 1 лютого встановити тарифи на житлокомпослуги з «максимальним урахуванням висновків робочої групи».
Це рішення депутати ухвалили після того, як співголова робочої групи, депутат від фракції БЮТ Олександр Клюс ознайомив присутніх із висновками групи, за якими підвищення тарифів у 3,4 раза є необґрунтованим.
У свою чергу, голова робочої групи, перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко заявив, що підсумкового засідання групи не було, і запропонував продовжити її роботу.
Столична влада не збирається ні виселяти, ні «відрізувати» від послуг житлово-комунального господарства киян, які не заплатили за новими тарифами. Таку обіцянку вчора дав перший заступник глави Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко. Проте він підкреслив: якщо відключати від послуг будуть комерційні структури, то київська влада до цього не має ніякого відношення.
Голубченко заявив, що планує і надалі проводити роз'яснювальну роботу серед киян, зустрічатися з людьми, проводити громадські слухання і переконувати платити за новими тарифами. Він пообіцяв з'ясовувати причини, які спонукають городян відмовлятися від оплати комунальних послуг...

ЧОРНОМОРСЬКИЙ ФЛОТ ЗРУЙНУЄ КРИМ?
Перебування ЧФ Російської Федерації на території України стримує економічний розвиток АР Крим. Про це вчора журналістам сказав радник Президента Анатолій Ткачук. «Усім зрозуміло, крім тих, хто за якісь копійки думає інакше, що присутність ЧФ РФ у Севастополі й Криму стримує економічний розвиток півострова»,— зазначив він, навівши приклад, що лише маленький приватний порт у Севастополі дає понад 15% доходів до місцевого бюджету, а якщо він розвиватиметься, то ця частка становитиме 50%.

Пан Ткачук наголосив, що обладнання гідрографії має обслуговувати країна, на якій воно розташоване, і нести відповідальність, наприклад, у разі неспрацьовування певного маяка і виникнення катастрофи на морі. «Нині перебування російських військових на цих маяках — це загроза Україні»,— переконаний посадовець. Він також зауважив, що в базових документах про перебування ЧФ РФ на території Криму немає жодного слова про те, що маяки мають бути під юрисдикцією РФ. Він вважає, що урядова позиція в цьому питанні стовідсотково не захищає інтереси України — «немає розуміння, що українські інтереси мають бути пріоритетними».
Тим часом у інтерв'ю Бі-Бі-Сі колишній командувач ВМС України, віце-адмірал Володимир Безкоровайний заявив таке: «Ситуацію з орендуванням Росією українських маяків має вирішити Конституційний Суд. Після цього треба порушувати питання про денонсацію угод із Москвою».
За його словами, Росія незаконно утримує гідрографічні об'єкти, оскільки вони не зазначені в основних угодах. Віце-адмірал сказав, що правову оцінку виконанню угод може дати лише КС. Навести лад на українських маяках, на його думку, мусять підрозділи Міністерства внутрішніх справ.
також у паперовій версії читайте:
  • «Я ДРУГОЙ ТАКОЙ СТРАНЫ НЕ ЗНАЮ...»
  • МОЖНА БУЛО Б І ВИРОКИ «ШТАМПУВАТИ»...
  • ВСТУП УКРАЇНИ ДО СОТ НЕ НАШКОДИТЬ АГРАРІЯМ
  • ХТО СКУЧИВ ЗА ЗИМОЮ?..
  • ХОЛОД УРЯТУВАВ ВІД ПАВОДКА. А ДАЛІ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».