Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАКАРПАТТЯ ЗАХИЩАЄТЬСЯ ВІД СТИХІЇ
В Ужгороді через підвищення рівня води на річці Уж підтоплено каналізаційну насосну станцію.
На річках Закарпаття прогнозується подальше підняття води.

Проте прикордонне місто Чоп, городян якого паводкова Тиса не раз ставила на межу евакуації, тепер може заспокоїтися: завершено реконструкцію 18-кілометрової дамби, що захистила від грізних вод примхливої річки не тільки потужний залізничний вузол або «західні ворота України», як називають Чоп, а й кілька навколишніх сіл.
Загальна вартість виконаних робіт — 21,4 мільйона гривень. Ціна одного кілометра реконструйованої дамби становить 1,3–1,4 мільйона гривень. Оскільки ця водозахисна споруда знаходиться на кордоні з країнами Євросоюзу (Угорщиною і Словаччиною), то надалі виконуватимуться ще деякі додаткові роботи, аби довести інфраструктуру об'єкта до європейських вимог.
Заступник голови Закарпатської обласної держадміністрації Олександр Карташов вважає: вирішення проблеми протипаводкового захисту потребує спільних зусиль країн-сусідів. Оскільки реалізація окреслених на Закарпатті спільних заходів матиме позитивний вплив на протипаводковий захист країн — членів Євросоюзу, то Угорщина — повноправний член європейської спільноти, мала б ініціювати й підтримувати виділення ЄС коштів на реалізацію протипаводкових програм у нашому краї. Адже будівництво акумулюючих ємностей і польдерів на Закарпатті дасть змогу зменшити навантаження на протипаводковий комплекс не лише в Україні та Угорщині, а й у таких країнах басейну Тиси, як Словаччина, Румунія, Сербія, Чорногорія.

«ЕКСПЕРИМЕНТ НАД КИЄВОМ» ЗАТЯГНУВСЯ?
Учора під стінами Київської мерії знову відбувся мітинг, організований опозицією проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Анатолій Семинога, народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко, повідомив, що сюди прийшли близько п’яти тисяч осіб.

За словами пана Семиноги, опозиційні депутати столичної ради підготували проект рішення, ухваленого згідно зі звітом робочої групи, що вивчала обґрунтованість підвищення тарифів на ЖКП у столиці. У першому пункті проекту пропонується скасувати грудневе підвищення тарифів. Народний депутат запевнив, що референдум з приводу відставки київського мера і Київради готуватиметься навіть в тому разі, коли міська влада скасує свої попередні рішення щодо підвищення тарифів.
Але, як відомо, висновки робочої групи ради з перевірки відповідності рівня тарифів міський голова Леонід Черновецький вважає «непрофесійними».
Як повідомила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, «розпорядження пана Черновецького про підвищення тарифів не має жодної юридичної сили». За її словами, про це свідчить лист міністра юстиції, який зазначає, що розпорядження про підвищення тарифів є антизаконним.
Тим часом заступник міського голови, секретар Київської міської ради Олесь Довгий оголосив перерву в засіданні.
На момент підготовки номера газети до друку кількагодинна «пауза» тривала.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРАВООХОРОНЦІ ЗУПИНИЛИ РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ
  • ЧФ РОСІЇ УКРАЇНСЬКИЙ СУД — НЕ УКАЗ...
  • ЯК У ХАРКОВІ «ВОДУ ВАРИЛИ»
  • МЕДОГЛЯД ДЛЯ ПРИЗОВНИКІВ: НА ЧАСІ — НОВОВВЕДЕННЯ
  • ЗЕРНО ЧЕКАЄ НА СІВБУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».