Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ОЛЕКСАНДРОВІ МОРОЗУ ПОДОБАЮТЬСЯ РОСІЙСЬКІ ЗМІ
В Україні немає зваженої інформаційної державної політики, покликаної забезпечити висвітлення у ЗМІ «реального стану справ у країні, перспективи її розвитку», заявив Голова Верховної Ради Олександр Мороз на зустрічі з активом Одеської області.

Спікер навів приклад роботи інформаційних випусків російських телеканалів, де зазвичай йдуть повідомлення гострої тематики, що хвилюють усіх, висвітлюються події загальнодержавного значення, стан справ у регіонах. При цьому виховуються повага до держави, почуття патріотизму, підтверджені конкретними прикладами і діями органів влади, суспільних формувань у соціальній, економічній і політичних сферах життя.
Пан Мороз зазначив, що на центральних телеканалах України інформаційна політика, що оперативно і повно висвітлює життя, у тому числі регіонів, найчастіше відсутня, і такий стан справ треба радикально змінювати.
Українські медійники не забарилися з відповіддю Голові Верховної Ради.
Зокрема, на прес-конференції в УНІАН шеф-редактор групи сайтів «Обозреватель» Олег Медведєв заявив, що він шокований такою заявою голови ВР. За його словами, «у нас вже була одна людина, яка намагалася радикально змінити такий стан справ на українських телеканалах, у результаті чого кілька років тому з'явились «темники».
«Усі російські канали викликають у мене блювотний рефлекс»,— сказав О. Медведєв. Він зазначив, що вони нагадують програму «Врємя» зразка 80-х років, «це — суцільно однакові телеканали, що ОРТ, що РТР, що НТВ, які дають спотворену інформаційну картину, на яких існує цензура, існують «темники», куди закрита дорога представникам будь-кого з російської опозиції, хто може дозволити собі критикувати Володимира Путіна».
Пан Медведєв наголосив, що всі українські телеканали працюють значно професійніше від російських. На його думку, вони подають життя таким, як воно є, те, що цікаве людям і є інформаційним приводом.
«Можливо, Морозу хотілося, щоб нині українські канали говорили не про те, як пан Рудьковський маніпулював, аби незаконно дістати візи туркменським опозиціонерам, а транслювали виступ спікера перед активом Одеської області»,— зауважив Медведєв.
Шеф-редактор додав, що це — «фундаментальне питання» і він домагатиметься, аби голова профільного парламентського комітету Андрій Шевченко, а також Спілка журналістів України висловили свою позицію з цього приводу.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗВАРИЧ ЗВИНУВАТИВ ЛАВРИНОВИЧА В ТИСКУ НА СУДОВУ ВЛАДУ
  • РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ ДЕПУТАТСЬКЕ «ПРАВО НА ПЕРЕСУВАННЯ»
  • «ДУСя» — ЦЕ СВЯТЕ
  • У ТЕТЯНИН ДЕНЬ ГОВОРИЛИ ПРО ВИЩУ ОСВІТУ
  • КАБМІН МАЄ ВИПРАВИТИ СВОЇ ПОМИЛКИ НА РИНКУ ЗЕРНА?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».