Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАМ ДОПОМОЖУТЬ БОРОТИСЯ З БІДНІСТЮ
Україна цього року вперше стала претендентом на отримання фінансової допомоги за програмою «Компакт» корпорації США «Виклики тисячоліття» (МСС). Про це заявив віце-президент корпорації з операцій Джон Гевко під час зустрічі делегації МСС із представниками ділових кіл у Торгово-промисловій палаті нашої країни. Конгрес США, зазначив він, виділив 4,27 мільярда доларів на допомогу, з яких майже три мільярди корпорація спрямовує на реалізацію одинадцяти програм «Компакт», скерованих на зниження бідності в країнах, які беруть на себе більшу відповідальність за власний розвиток.

Про конкретну суму для України поки що не йдеться. Її буде визначено після пропозицій української сторони щодо напрямів, галузей, програм, які потребують невідкладного фінансування, та підписання відповідної угоди з українським урядом. Звертаючись до представників ділових кіл, члени американської делегації закликали їх підключитися до цієї справи як на етапі підготовки конкретних проектів, так і їх подальшої реалізації.
Програма «Компакт» зручна, оскільки грантові кошти не обмежені терміном використання, а головним критерієм є посилення економічного зростання, ефективність боротьби з бідністю. Україна має всі шанси найближчим часом отримати цю допомогу.

У КИЯН ПОЦУПИЛИ 175 ГЕКТАРІВ ЗЕЛЕНИХ ЗОН
За три місяці посиленого роздавання земельних ділянок Київрада змогла позбавити столицю 174,5 гектара зелених зон. Про це повідомили в прес-службі громадського об'єднання «Голос громади Києва».

За словами керівника секретаріату об'єднання Володимира Бондаренка, 134 із 174,5 гектара виділено для нового будівництва, що суперечить чинному законодавству України.
«Виділяючи землю в зелених зонах, депутати найменше цікавилися, чи буде це на користь городянам, а турбувалися про власний бізнес. Одним розчерком пера позбавили людей 22,15 гектара лісу, 30,17 гектара зелених зон загального користування, яких і так зараз не вистачає в Києві, 116,18 — резерву для облаштування парків і скверів, шести гектарів природного заповідного фонду. Тепер на 10 із 13 ділянок виростуть навіть не будинки для черговиків, а кав'ярні й бізнес-центри, що приноситимуть прибуток їхнім власникам. Депутати просто поцупили в киян їхнє майно»,— заявив пан Бондаренко.
За його словами, влада продовжує маніпулювати термінами «зелені зони» і «зелені насадження», запевняючи киян у збільшенні кількості останніх: «зелена зона — це земля, на якій ростуть зелені насадження. Київрада може забрати землю, а за 20 кілометрів висадити 10–15 дерев. Кількість насаджень збільшилася, а от землю зеленої зони вкрали».
Відповідно до розслідування, проведеного об'єднанням, під час виділення землі в зелених зонах Києва допускалися порушення чинного законодавства і регламенту Київради.
«Особливо привертає увагу те, що змогли «вирізати» шість гектарів земель природного заповідного фонду на Жуковому острові й віддати їх під спорудження оздоровчого центру, хоча Земельний кодекс України забороняє використовувати ці землі для будь-якого будівництва»,— зазначив Володимир Бондаренко.
За його словами, «Голос громади Києва» опротестував зазначені рішення в прокуратурі.
також у паперовій версії читайте:
  • ХАРКІВ'ЯНИ ПОЗИВАТИМУТЬСЯ З ВЛАДОЮ МІСТА
  • СОЦІАЛЬНИЙ ГУРТОЖИТОК — «СТАРТОВИЙ МАЙДАНЧИК»
  • «ЧОРНОБИЛЬЦІ» РІВНЕНЩИНИ Б'ЮТЬ НА СПОЛОХ
  • У ЧЕРНІГОВІ БУДЕ ЗМЕНШЕНО КВАРТПЛАТУ
  • ПАЛЬНЕ ДО СІВБИ ПОДОРОЖЧАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».