Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
АНГЛІЙСЬКІ НЕСПОДІВАНКИ
Черговий тур у провідних європейських футбольних чемпіонатів подарував уболівальникам кілька цікавих протистоянь. Зокрема, в англійській Прем'єр-лізі між собою з'ясовували стосунки представники провідної четвірки: «Ліверпуль» — «Челсі» та «Арсенал» — «Манчестер Юнайтед».

Англія
Сотий матч «Ліверпуля» під керівництвом іспанського фахівця Рафаеля Бенітеса завершився переконливою перемогою над «Челсі» з рахунком 2:0. Господарі поля потужно провели дебют зустрічі та забили «швидкий» гол. Після передачі від Крауча Кюйт обіграв Паулу Феррейра і пробив без шансів для голкіпера гостей Петера Чеха, який уперше вийшов у складі «Челсі» після травми. За три хвилини рахунок міг стати 2:0 на користь «Ліверпуля». Після чергової помилки центральних захисників віч-на-віч вискочив Кюйт, але цього разу голландський форвард не зумів переграти Чеха. «Ліверпуль» володів помітною перевагою і невдовзі подвоїв рахунок. На вісімнадцятій хвилині затяжна атака господарів поля завершилася невідпорним ударом Пенната, котрий забив перший гол у сезоні.
У другій половині поєдинку «Ліверпуль» діяв на контратаках, які були значно небезпечнішими, ніж беззуба навала «Челсі». На 58-й хвилині після навісу Стівена Джеррарда зблизька не забив Крауч. Незабаром метрів із 40 пробив Ріїсе — м'яч перелетів через Чеха і влучив у поперечину, а на добиванні невдало зіграв Крауч. Через дві хвилини після флангової атаки з десяти метрів схибив Кюйт. Із виходом на поле Андрія Шевченка «Челсі» вдалося додати в активності, хоча партнери відверто ігнорували українського форварда (за 17 хвилин, які Шевченко провів на полі, він одержав лише одну передачу). Тож перемога «Ліверпуля» з рахунком 2:0.
Лондонський «Арсенал» удруге в сезоні обіграв «Манчестер Юнайтед» і не дозволив манкуніанцям збільшити відрив від переслідувачів. Після нічиєї у першому таймі гості на початку другої сорокап'ятихвилинки вийшли уперед — Уейн Руні замкнув відмінну передачу Патріса Евре. «Каноніри» відігралися лише на 83-й хвилині матчу — Робен Ван Персі забив м'яч у верхній кут воріт свого співвітчизника Едвіна Ван дер Сара. В доданий арбітром час підопічним Арсена Венгера вдалося вирвати перемогу. Еммануель Обує зробив навіс до штрафного майданчика гостей, а лідер атак «Арсеналу» Тьєрі Анрі забив переможний м'яч.
Результати матчів 24-го туру:
«Ліверпуль» — «Челсі» — 2:0, «Астон Вілла» — «Уотфорд» — 2:0, «Фулхем» — «Тоттенхем» — 1:1, «Мідлсбро» — «Болтон» — 5:1, «Ньюкасл» — «Вест Хем» — 2:2, «Портсмут» — «Чарльтон» — 0:1, «Рідінг» — «Шеффілд» — 3:1, «Манчестер Сіті» — «Блекберн» — 0:3, «Арсенал» — «Манчестер Юнайтед» — 2:1, «Уіган» — «Евертон» — 0:2.

Італія
Міланський «Інтер» здобув тринадцяту поспіль перемогу серії А. Поєдинок із «Фіорентиною» для підопічних Роберто Манчіні почався не найкращим чином — на п'ятій хвилині найкращий снайпер «Фіалок» Лука Тоні уразив ворота Франческо Тольдо. Проте ще до перерви господарі «Сан Сіро» не тільки зрівняли рахунок (відзначився Деян Станкович), а й вийшли вперед завдяки зусиллям бразильця Адріано. У другому таймі «Інтер» забив ще один гол у ворота суперника. Він на рахунку шведського форварда Златана Ібрагімовича.
Столична «Рома» вдруге поспіль поплатилася за помилку захисників — у поєдинку з «Ліворно» римляни знову зіграли внічию, пропустивши один гол із пенальті. Філіп Мексес притримав за футболку Крістіана Лукареллі у власному штрафному майданчику. Пенальті чітко реалізував «постраждалий». У другому таймі підопічні Лучано Спалетті додали у швидкості й зрівняли рахунок — відзначився капітан римлян Франческо Тотті.
Інший римський клуб — «Лаціо», граючи вдома, перервав триматчеву переможну серію «Мілана». Команди зіграли внічию. Господарі протягом матчу виглядали значно краще від гостей і могли принаймні тричі вразити ворота суперника.
Результати матчів 20-го туру:
«Інтер» — «Фіорентина» — 3:1, «Ліворно» — «Рома» — 1:1, «Лаціо» — «Мілан» — 0:0, «Катанья» — «Кальярі» — 0:1, «Емполі» — «Сампдорія» — 2:0, «Удінезе» — «Мессіна» — 1:0, «Парма» — «Торіно» — 1:0, «Сієна» — «Кьєво» — 2:1, «Асколі» — «Аталанта» — 1:3, «Реджина» — «Палермо» — 0:0.

Іспанія
У рамках дев'ятнадцятого туру «Барселона» здобула перемогу з великим рахунком над «Хімнастіком» і повернула собі лідерство в іспанській першості. Слід зазначити, що попри розгромний рахунок, матч для підопічних Франка Райкарда був не з легких. На вісімнадцятій хвилині Хав'єр Савіола, якому керівництво клубу запропонувало новий контракт, вивів своїх партнерів уперед, забивши сьомий гол у чотирьох останніх матчах. Після цього гравці «Хімнастіка» перехопили ініціативу, не дозволяючи «Барселоні» небезпечно атакувати свої ворота.
Другий гол господарі забили лише в середині другого тайму — ворота суперника уразив французький півзахисник Людовік Жюлі. Ближче до закінчення зустрічі крапку в матчі поставив Андреас Іньєста.
Виграв свій поєдинок і мадридський «Реал». «Королівський клуб» знову без кількох гравців основного складу на виїзді обіграв «Мальорку». Перемогу мадридцам приніс влучний удар Хосе Антоніо Рейєса зі штрафного на 78-й хвилині матчу.
«Сельта» продовжує невдало виступати у чемпіонаті. У звітному турі клуб із Віго з мінімальним рахунком програв на виїзді «Гетафе» і збільшив свою безвиграшну серію до восьми поєдинків. Єдиний гол у цьому матчі на свій рахунок записав форвард Ману на 41-й секунді матчу. Інакше складаються справи у «Валенсії». Незважаючи на виліт із Кубка Іспанії, «кажани» продовжують перемагати в Прем'єрі. Гостьова перемога над «Реалом Сосьєдадом» стала шостою поспіль. Єдиний гол у матчі потужним ударом зі штрафного забив Давід Вілья.
«Леванте» в дебютному матчі для свого нового наставника Абеля Ресіно зіграв унічию з «Атлетиком» з Більбао. Нульовою нічиєю також завершився матч між «Депортиво» та «Еспаньолом». Мадридський «Атлетико» переграв на своєму полі «Осасуну», а «Севілья» завершила поєдинок із «Вільярреалом» нічиєю.
Результати матчів 19-го туру:
«Мальорка» — «Реал» М — 0:1, «Барселона» — «Хімнастік» — 3:0, «Реал Сосьєдад» — «Валенсія» — 0:1, «Сарагоса» — «Рекреативо» — 0:0, «Гетафе» — «Сельта» — 1:0, «Депортиво» — «Еспаньол» — 0:0, «Бетис» — «Расінг» — 1:1, «Леванте» — «Атлетик» — 0:0, «Вільярреал» — «Севілья» — 0:0, «Атлетико» — «Осасуна» — 1:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ВБОЛІВАЄМО ЗА ЮНІОРОК...
  • СЕМЕРЕНКИ ТРІУМФУЮТЬ РАЗОМ!
  • УКРАЇНА ЇДЕ ДОДОМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».