Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
УКРАЇНЦІ НЕ ЛЮБЛЯТЬ ПОКЛЮКИ?

Вітчизняні біатлоністи на шостому етапі Кубка світу провели одну з найпровальніших гонок за всю історію виступів. Про що можна говорити, коли найкращим серед українців став В’ячеслав Деркач, який фінішував на 56-му місці серед 102 учасників? Руслан Лисенко і Андрій Дериземля, яких у цьому сезоні звично було бачити на значно вищих місцях, завершили спринтерську гонку на 71-й і 72-й позиціях...

Хотілося б вірити, що це такий собі провал перед проривом, і в італійському Ант-хольці на чемпіонаті світу ми знову побачимо найкращі результати від наших співвітчизників — недаремно ж, коли більшість суперників місили снігову кашу Обергофа, Дериземля і Лисенко проходили акліматизацію до альпійського осередку світового біатлону. Утім, у словенській Поклюці, гори, можливо, не такі високі, як в Італії, та це все ті ж Альпи, і спеціальна гірська підготовка могла би позначитися на результатах позитивно...
Здивували пізні стартові номери всіх українських учасників спринту — Андрій Дериземля пішов на дистанцію 62-м, Руслан Лисенко — 73-м, В’ячеслав Деркач — 93-м. Утім, тут є провина не тільки жереба, а й самих біатлоністів: для того, щоб гарантовано стартувати в першій групі, потрібно перебувати в чільній тридцятці в загальному заліку Кубка світу. Поблизу цієї зони перебуває тільки Андрій Дериземля.
Хоч би якими позитивними були зміни погоди (порівняно з попередніми етапами), бігти тільки-но упорядкованою трасою легше, ніж тоді, коли до тебе розбивало сніг більш як половина учасників змагання.
Часто українці компенсують вади лижної підготовки влучною і швидкою стрільбою, та не в Поклюці це сталося. Природа ніби грала в лотерею з учасниками змагання — декому пощастило двічі стріляти під час штилю, комусь поривчастий вітер заважав і в стрільбі лежачи, і в «стійці». Українці на більшості вогневих рубежів витягали нещасливий квиток. Про що можна говорити, коли тільки одну з шести стрільб наші біатлоністи завершили з нулем промахів — одного разу (на «стійці») пощастило В’ячеславу Деркачу, який перед тим залишив незакритою мішень у стрільбі лежачи. Та нинішні швидкісні показники Деркача не витримують жодної критики — від переможця гонки його відокремили 2 хвилини 17,1 секунди. Руслан Лисенко й Андрій Дериземля стріляли ще гірше — два (1+1) і три (1+2) промахи відповідно.
За відсутності Уле-Ейнара Бйорндалена («король біатлону» вкотре взяв паузу для кращої підготовки до чемпіонату світу з лижних гонок, а до Поклюки він, можливо, приїде в неділю на гонку з масовим стартом) фаворитом змагання вважали його одвічного конкурента француза Рафаеля Пуаре, далі в котируваннях букмекерів розмістилися володар червоної майки лідера спринтерського заліку німець Міхаель Грайс і молодий норвежець Еміль Свендсен, якого чомусь не втомлюються називати наступником слави легендарного спортсмена.
Та Рафаель змарнував свої шанси під час стрільби (по два промахи на кожному з вогневих рубежів) і навіть не потрапив до тридцятки найкращих, Міхаель нині суттєво втратив у лижній підготовці, та й під час стрільби він одного разу схибив (програш часу переможця — 52,4 секунди), один промах у пасиві Еміля, і саме він став визначальним — 8,7 секунди норвежець програв німцеві Александру Вольфу, виграш якого є до певної міри сенсаційним. На 6,6 секунди від Вольфа відстав швед Бйорн Феррі, який теж був стовідсотково влучним.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • «ЗАВДАННЯ НА ЧЕМПІОНАТ СВІТУ — МІСЦЕ НА П’ЄДЕСТАЛІ»
  • ІЗ НАДІЄЮ НА КРАЩЕ
  • НІЧИЙНИЙ СИНДРОМ УКРАЇНЦІВ
  • БИЙ СВОЇХ
  • «ШАХТАР» РОЗПОЧИНАЄ З ПЕРЕМОГИ
  • КАЛЕНИЧЕНКО В ЦІНІ
  • СУД ДЛЯ ФЕРГЮСОНА
  • КОТЕЛЬНИК ОЧІКУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».