Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВИЙ РЕКОРД «ІНТЕРА»
По-справжньому гаряче було минулого вікенду в провідних футбольних чемпіонатах Старого світу. Так, у іспанській першості відбувся поєдинок двох каталонських команд «Еспаньола» і «Барселони», в якому несподівану перемогу здобула команда, яка не вважалася фаворитом. У чемпіонаті Англії обійшлося без сенсацій — лідери здобули перемоги.

Після невеликої перерви відновилися ігри в італійській серії А. Зокрема, міланський «Інтер» установив новий рекорд, обігравши на виїзді «Торіно». Для команди — це дванадцята перемога поспіль. Попередній показник належав столичній «Ромі», яка минулого чемпіонату провела одинадцять переможних поєдинків. Найцікавіше, що тоді переможну ходу римлян зупинив саме «Інтер».

Італія
Гра «Торіно» — «Інтер» була видовищною, що логічно після зимової перерви. Щоправда, перший удар по воротах глядачі побачили тільки на 22-й хвилині. Адріано спробував відкрити рахунок, однак голкіпер господарів Аб'ятті парирував цей удар. Через дві хвилини бразильський форвард «Інтера» переграв воротаря «Торіно» — головою замкнув навіс Майкона. Спливли лічені хвилини, а гості повторили подібну комбінацію. Проте цього разу Аб'ятті діяв уважно і врятував свою команду. На останній хвилині першого тайму Адріано мав подвоїти перевагу, однак не зміг переправити м'яч у порожні ворота.
Друга частина поєдинку пройшла напруженіше — в складі «Торіно» на полі з'явився Стефано Фйоре, який загострив гру своєї команди. В підсумку на 58-й хвилині після його удару шкіряна куля рикошетом від Матерацці влетіла у сітку воріт гостей. Радість господарів поля тривала одну хвилину — розігравши м'яч із центру поля, «Інтер» провів чудову комбінацію, а Ібрагімович завершив її влучним ударом. Ще через кілька хвилин Адріано прогавив момент — вийшов віч-на-віч із воротарем, але не переграв його. На 83-й хвилині цей футболіст знову втік «на побачення» з Аб'ятті. Цього разу голкіпер зіграв невдало, він спинив бразильця, порушивши правила. Рефері двобою Саккані, не замислюючись, вилучив його з поля, а гості отримали право на одинадцятиметровий, який чітко реалізував Матерацці — 1:3. Отже, «Інтер» на чудовій ноті завершив перше коло чемпіонату Італії. В дев'ятнадцяти двобоях «неро-адзура» лише тричі зіграла внічию і жодного разу не поступилася. Лише неймовірний збіг обставин не дасть змогу міланському клубу завоювати «скудето». Ще в одному поєдинку гол Андреа Раджі допоміг «Емполі» здобути перемогу над «Пармою» і піднятися на четвертий рядок у турнірній таблиці.
Результати матчів туру:
«Мессіна» — «Рома» — 1:1, «Лаціо» — «Сієна» — 1:1, «Мілан» — «Реджина» — 3:1, «Палермо» — «Удінезе» — 2:0, «Сампдорія» — «Фіорентина» — 0:0, «Кьєво» — «Катанья» — 2:1, «Аталанта» — «Ліворно» — 5:1, «Кальярі» — «Асколі» — 1:0.

Англія
У першості Англії четвірка провідних клубів («Манчестер Юнайтед», «Челсі», «Ліверпуль», «Арсенал») у 23-му турі синхронно здобули чергові перемоги.
Лідер першості «Манчестер Юнайтед» завдяки вдалій грі Пака Чжи Суна та Майкла Керріка, які записали до свого активу по одному м'ячу, та результативній передачі обіграв на своєму полі «Астон Віллу» з рахунком 3:1. На четвертій хвилині Хенрік Ларсон, який дебютував за «Манчестер Юнайтед» у Прем'єр-лізі, міг стати автором «швидкого» гола. Після фірмового навісу Гару Невілла шведський ветеран пробив головою, але голкіпер гостей Томас Соренсен витяг м'яч із нижнього кута. Наступна атака «Манчестера Юнайтед» була ефективнішою. Після чергового прострілу Невілла схибив Кехіл, однак шкіряна куля потрапила до Пака, котрий забив перший гол у сезоні. Через дві хвилини після передачі корейського півзахисника другий гол провів Керрік. На 35-й хвилині «Манчестер Юнайтед» утілив свою велику ігрову перевагу в третій гол. Знову все почалося з активних дій Пака, котрий відібрав м'яч у Гевіна Маканна і віддав передачу на Керріка. Опорний хавбек господарів поля виконав ідеальний навіс на Криштіану Роналду, котрий головою забив свій тринадцятий гол у сезоні. У перерві в складі гостей відбулася подвійна заміна, що дало змогу «Астон Віллі» «відсунути» гру від власних воріт. Навіть більше, на 52-й хвилині після блискучого проходу чеського нападника Мілана Бароша різницю в рахунку скоротив Агбонлахор, який розстріляв ворота Ван дер Сара менше, ніж із трьох метрів. Утім, гол Агбонлахора не змінив перебігу двобою. У час, що залишився, «Манчестер Юнайтед» володів великою перевагою і мав забити ще не один гол.
Головний переслідувач манкуніанців лондонський «Челсі» завдяки Ар'єну Робену, котрий повернувся до лав команди після невеликої травми, розгромив «Уіган» із рахунком 4:0. Голландський нападник узяв безпосередню участь у трьох м'ячах і під овації вболівальників «Челсі» на 82-й хвилині поступився своїм місцем молодому форварду Бену Саару. Цікаво, що Роббен чотири тури тому на третій доданій хвилині забив переможний гол у гостьовому матчі проти того ж «Уігана». Після цього «Челсі» за відсутності голландця тричі поспіль зіграв унічию, давши змогу «Манчестеру» відірватися на шість очок. Нічийна серія «Челсі» завершилася тим, що в Англії тільки ледачий не говорив про відставку головного тренера «аристократів» Жозе Муріньйо. Португальський фахівець, під керівництвом якого «Челсі» виграв два чемпіонські титули поспіль, розкритикував керівництво клубу за трансферну політику. Втім, гравці «Челсі», за словами капітана Джона Террі, повністю довіряють і підтримують Муріньйо, який у непрості для себе часи домігся важливої й переконливої перемоги. На початку поєдинку «Челсі» не поспішав форсувати події, натомість на чотирнадцятій хвилині вийшов уперед. Франк Лемпард виконав подачу зі штрафного, призначеного за фол проти Роббена. Захисники і нападники не дотяглися до м'яча, який по-зрадницькому влетів у дальній кут воріт Кріса Кіркленда. Після пропущеного гола «Уіган» спробував перехопити ініціативу, проте «Челсі» впевнено контролював середину поля і не дав створити біля власних воріт жодного небезпечного моменту. Після перерви господарі поля домінували на полі. На 61-й хвилині мав забивати Дрогба, але найкращий бомбардир Прем'єр-ліги на лінії воротарського майданчика не влучив по м'ячу. Через дві хвилини норвезький дебютант «Уігана» Крістофер Хастад подарував «Челсі» другий гол. Півзахисник вивів віч-на-віч з власним голкіпером Роббена, котрий обіграв воротаря і уразив порожні ворота. На сімдесятій хвилині Роббен знову ввірвався до штрафного майданчика і виконав простріл на дальню штангу. Кіркленд перервав простріл гравця «Челсі», але зробив це невдало — м'яч від рук воротаря опинився в сітці воріт (3:0). Трибуни «Стемфорд Бридж» відразу почали скандувати: «Жозе Муріньо!» А «Челсі» в додані хвилини пощастило забити четвертий гол. Джон Мікель виконав бездоганну передачу на лінію воротарського майданчика, де Дрогба ударом головою встановив остаточний рахунок у протистоянні, забивши чотирнадцятий гол у сезоні.
Третя команда нинішньої першості «Ліверпуль» у звітному турі розгромила аутсайдера Прем'єр-ліги — «Уотфорд». Незважаючи на те, що для мерсисайдців це був гостьовий двобій, підопічні Рафи Бенітеса домінували на полі з першої й до останньої хвилини зустрічі, тричі уразивши ворота Бена Фостера. Перший гол у ворота господарів відправив Крейг Белламі, а за п'ять хвилин до перерви Пітер Крауч подвоїв перевагу «червоних». Третій і останній гол у матчі також на рахунку нападника збірної Англії.
Лондонський «Арсенал», попри раннє вилучення Жілберто Сілви (бразилець заробив червону картку за сутичку з Роббі Севеджем на тринадцятій хвилині), легко досяг перемоги у двобої з «Блекберном». У першому таймі на 37-й хвилині Коло Туре, вистрибнувши вище за всіх, відкрив рахунок, а в середині другого снайпер «канонірів» француз Анрі влучним ударом завершив швидку контратаку свого клубу.
Результати решти матчів:
«Болтон» — «Манчестер Сіті» — 0:0, «Шеффілд Юнайтед» — «Портсмут» — 1:1, «Вест Хем» — «Фулхем» — 3:3, «Чарльтон» — «Міддлсбро» — 1:3.

Іспанія
Як ми згадували, «Барселона» на виїзді поступилася «Еспаньолу» з рахунком 1:3 і втратила надії на те, щоб очолити турнірну таблицю. Осічкою каталонців скористався мадридський «Реал», який поступово починає вибиратися з кризи. Наставникові «вершкових» Фабіо Капелло довелося значно змінити склад своєї команди через велику кількість травм. Під завісу першого тайму Гонзало Ігуаін, після передачі Робіньйо, зробив відмінну передачу на Руда ван Ністелроя, який без перешкод відправив м'яч у сітку воріт суперника, котрий став вирішальним у цій зустрічі.
Результати матчів туру:
«Реал» М. — «Сарагоса» — 1:0, «Севілья» — «Мальорка» — 1:2, «Сельта» — «Атлетіко» — 1:3, «Рекреативо» — «Депортиво» — 1:1, «Осасуна» — «Бетіс» — 5:1, «Гімнастік» — «Гетафе» — 1:3, «Атлетік» — «Вільярреал» — 0:1, «Расінг» — «Реал Сосьєдад» — 1:0, «Еспаньол» — «Барселона» — 3:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • СПЕКА «ПЛАВИТЬ» УКРАЇНОК

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».