Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІЗ ВИНОРОБІВ ЗНІМУТЬ «ЗАШМОРГ» ЛІЦЕНЗІЙ?
Президент України обіцяє посприяти скасуванню ліцензування виноробної діяльності. Про це він заявив у Мукачевому Закарпатської області, де проводив зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Ференцом Дюрчанєм. Поїздка збіглась з проведенням на Закарпатті фестивалю червоного вина.

Віктор Ющенко відзначив, що положення про ліцензування виноробства негативно позначається саме на невеликих товаровиробниках, які у багатьох країнах становлять найбільшу частку діяльності в даній галузі. За словами глави держави, до 20 лютого він внесе на розгляд Верховної Ради законопроект, який би скасував ліцензування виноробної діяльності.
Нині для виноробів діє вимога придбання ліцензії вартістю 500 тисяч гривень. Ліцензування було затверджене в пакеті із законами, необхідними для вступу до СОТ, але, за словами Ющенка, це рішення є тимчасовим і його потрібно переглядати.
Наразі в парламенті знаходиться законопроект «Про державне регулювання виробництва та обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», згідно з яким пропонується поетапне зниження вартості ліцензій на право імпорту, експорту, оптової й роздрібної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами.
Головною «фішкою» законопроекту є те, що потрібно купити лише «вхідний квиток» на ринок, а щорічна плата за ліцензії на право імпорту, експорту, оптової й роздрібної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами становить лише 500 гривень.

ПРЕЗИДЕНТ ЗРОБИТЬ ПОДАННЯ ДО КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ
Боротьба за повноваження між Кабінетом Міністрів і Президентом триває. Незважаючи на те, що парламент подолав президентське вето на закон про Кабмін, Віктор Ющенко вважає, що справу не закінчено. У вихідні він заявив, що «продовжить діалог із Верховною Радою та урядом щодо збалансування влади».

Закон про Кабмін, який значно скорочує повноваження глави держави, Віктор Ющенко має намір передати в Конституційний Суд, аби оцінити відповідність цього документа Основному закону.
Те, що закон про Кабінет Міністрів ухвалено без погодження з главою держави, Президент вважає порушенням Універсалу національної єдності. Це ж стосується і подолання вето на зміни до закону про землю.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНАЙДЕНО ВИННИХ У ТЕПЛІЙ ЗИМІ В УКРАЇНІ!
  • ВИЗНАЧЕНО НАЙПОПУЛЯРНІШИХ ТЕЛЕВІЗІЙНИКІВ
  • ТАКИМИ БІОДОБАВКАМИ МОЖНА ОТРУЇТИСЯ
  • ХАРКІВ: БЕЗ КОГО ВОДА ОСВЯТИТЬСЯ?
  • ДАІ ГОТОВА ВІДДАТИ ТЕХОГЛЯДИ В ПРИВАТНІ РУКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».