Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТРАНСФЕРНА ЛИХОМАНКА
Українські футбольні клуби в останні дні 2006 року значно активізувалися на трансферному ринку. Мас-медіа поширюють інформацію про перехід того чи іншого гравця. Щоправда, більшість новин стосуються лише майбутніх трансферів, а конкретики — мало.

Київський динамівець Андрій Несмачний повернувся з розташування англійського «Блекберна», де був на оглядах перед ймовірним підписанням контракту. За словами захисника, його таки підпишуть. «Сподіваюсь, Андрій продовжить кар’єру в цьому клубі, — заявив президент «Динамо» Ігор Суркіс. — Він міг «піти» дорожче, ніж за півтора мільйони доларів, у Росію, але я хочу, аби гравці «Динамо» розуміли, що їм за відповідного ставлення до справи буде відкрито дорогу в найкращі клуби Європи. Несмачний заслужив це своєю грою. В Англії він матиме практику, необхідну для того, щоб потрапити до складу збірної України». Стосовно придбань «Динамо», то гравця пітерського «Зеніту» Олександра Кержакова, швидше за все, в Києві не буде. Керівництво клубу запропонувало йому продовжити контракт, після чого він одразу вирушить до іспанської «Севільї» на умовах оренди. Олександр поки в роздумах. Щоправда, лишається ймовірність того, що взимку він перейде до «Динамо». Щодо іншого гравця російської першості Максима Калениченка, то «Спартак» і «Динамо» не зійшлися у трансферній ціні за гравця. Москвичі хочуть отримати за свого півзахисника чотири мільйони євро, тоді як кияни пропонують компенсацію в розмірі трьох мільйонів доларів. Тож переговори тривають. Крім цього, двох гравців другої команди київського «Динамо» захисника Олександра Яценка та півзахисника Дмитра Воробея віддали в оренду до маріупольського «Іллічівця» до закінчення сезону. Про це повідомив спортивний директор клубу Леонід Буряк. Тренери покладали на них великі надії, залучаючи до тренувань і передсезонних зборів у складі головної команди. Однак хлопці не виправдали авансів. Тепер гравцям надали шанс показати себе в амбітній команді вищої ліги. За словами Буряка, тренери «Динамо» уважно спостерігатимуть за грою Олександра і Дмитра.
Тепер про справи іншого претендента на золоті нагороди — донецького «Шахтаря». Трансфер бразильця Елано може стати найгучнішим для України цієї зими. Якщо, звичайно, не буде такого ж гучного придбання. Повернувшись до складу збірної Бразилії, «гірник» Елано Блумер відразу виявився потрібним західноєвропейським клубам. Один із них — мадридський «Атлетико», за словами самого Елано, налаштований серйозно. Річ тільки в президенті «Шахтаря», говорить футболіст. Тобто в тому, чи погодиться Ахметов із запропонованою сумою. Та, за словами генерального директора «Шахтаря» Сергія Палкіна, від «Атлетико» до них не надходило жодних офіційних документів: «Єдина пропозиція щодо Елано була близько місяця тому від іспанського клубу, але не «Атлетико». Нам пропонували суму вдвічі меншу від тієї, за яку ми купили (трансфер із «Сантоса», відповідно до бразильських джерел, коштував десять мільйонів доларів). Певна річ, ми відмовились від такої пропозиції. Не маємо наміру продавати гравців за менші від витрачених сум. Те саме стосується голкіпера Стіпе Плетікоси. Німецький «Кельн» відмовився купити його через високу вартість (три мільйони доларів). Однак агенти продовжать пошуки клубу».
З приводу інших клубів вищої ліги, то поки найбільшу активність виявляє луганська «Зоря». Новий головний тренер команди Анатолій Волобуєв заявляє, що очікуються зміни у складі. «Для збереження прописки у вищій лізі нам потрібно підсилитися. Плануємо придбати кількох досвідчених виконавців, причому не тільки з України. Цілком імовірна поява в «Зорі» легіонерів із Румунії», — заявив керманич команди. Йдеться про румунів Мара та Кіріце, відомих Волобуєву за спільною роботою в алчевській «Сталі», а також про їхнього співвітчизника Аліуце, котрий має досвід виступів у донецькому «Шахтарі» й «Металурзі».

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИСТРАСТІ ЗА «АРСЕНАЛОМ»
  • ІВАНЧУК ТА ЛАГНО ПЕРЕМАГАЮТЬ
  • ЧЕРКАСЬКІ «МАВПИ» — ПЕРШІ
  • ГРУЗІЯ — ХОКЕЙНА ДЕРЖАВА?
  • ДРОГБА НЕ ВРЯТУВАВ «ЧЕЛСІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».