Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КИЯНИ РОЗЛЮБИЛИ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО?
Якщо буде референдум із відставки мера Києва Леоніда Черновецького, в ньому готові взяти участь 72% киян, 78% із них голосуватимуть за відставку міського голови, лише 27% виборців дотепер вважають, що зробили правильний вибір.

Такими є дані соцопитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» і Київським міжнародним інститутом соціології 14–21 грудня 2006 року. Про це повідомила науковий керівник «Демократичних ініціатив» Ірина Бекешкіна на прес-конференції.
За даними соціологічного опитування, 51,5% киян вважають, що Л. Черновецький — гірший мер, ніж його попередник Олександр Омельченко. За інформацією аналогічного соцопитування, що проводився у вересні 2006 року, так вважали 25,3%. Найбільшим негативом у діяльності Л. Черновецького 81,8% киян вважають істотне підвищення тарифів на комунальні послуги, 21,2 — непрофесіоналізм команди, 19,2% — непрозорий розподіл земельних ділянок у Києві.
Пані Бекешкіна відзначила таку небезпечну тенденцію, як скорочення людей, котрі відносять себе до середнього класу. Якщо у вересні 2006 року таких було 50,5%, то в грудні — 46,9%. Свій соціальний стан на рівні нижче середнього у вересні оцінювали 30%, у грудні — 43,4%. Істотно скоротилась кількість осіб, які вважають, що їхній майновий стан вищий за середній — з 13,1% у вересні до 1,4% у грудні 2006 року. Якщо у вересні 2006 року 47,2% киян готові були взяти участь в акціях протесту у разі різкого погіршення рівня життя, то у грудні таких, відповідно до опитування, 49,8%; із 22,3 до 31,9% зросла чисельність киян, готових вийти на вулиці за підвищення плати за комунальні послуги.
Науковий керівник фонду відзначила, що протест проти підвищення тарифів може виражатися у двох формах, і не відомо, яка з них небезпечніша. Перша — це мітинги і демонстрації, друга — неплатежі, що, за словами пані Бекешкіної, може остаточно зруйнувати комунальну сферу. За її словами, на підвищення тарифів городяни можуть відреагувати скороченням демонстрації реального рівня заробітної плати.
Офіційний рівень середньої заробітної плати, за її припущенням, найближчим часом знизиться, і довго не зростатиме. Науковець зауважила, що різке зниження рівня споживання населення через зростання комунальних тарифів спричинить зниження прибутку компаній, орієнтованих на споживання.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПЕРТИ ПРО НАЙВАЖЛИВІШІ ПОДІЇ 2006-ГО
  • ОБ'ЄДНАННЯ — ЦЕ МЕХАНІЗМ
  • ЦВК ОСКАРЖИЛА РІШЕННЯ СУДУ
  • ГЕНПРОКУРАТУРА СУМНІВАЄТЬСЯ В САМОГУБСТВІ КРАВЧЕНКА
  • СПОКІЙНО, СЕЛЯНИ. ЗЕМЛЯ БУДЕ... ЧИЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».