Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ПОСИЛИТИ АДРЕСНІСТЬ ДОПОМОГИ

Близько 300 тисяч українців є учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Крім того, 2 мільйони 520 тисяч осіб підпадають під чинність Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

За словами міністра праці та соціальної політики Михайла Папієва, загальна потреба у коштах для виконання згаданого закону становить близько 30 мільярдів гривень. Кошти, що й казати, великі. Тим-то міністр наголосив, що потрібно посилити адресність допомоги ліквідаторам аварії на ЧАЕС.
Дев’ять із дванадцяти чорнобильських програм виконує Мінпраці. На відміну від 2003-2004 років, нині чорнобильські соціальні програми фінансують у повному обсязі й своєчасно. З 1 січня 2006 року відбулося суттєве (у 2,5–3,5 раза) підвищення пенсій інвалідам-чорнобильцям із числа ліквідаторів. Позитивні зрушення відбулися у забезпеченні їх спецавтотранспортом.
Наступного року на згадані заходи Міністерством праці та соціальної політики України виділено 1 мільярд 890 мільйонів гривень (у 2006-му ці асигнування становили 988 мільйонів гривень). Зокрема, компенсацію на продукти харчування збільшено на 100,7 мільйона, а компенсації сім’ям із дітьми — на 205 мільйонів. До речі, загальна сума на ці потреби в державі — 550 мільйонів гривень. Крім того, Михайло Папієв рішуче налаштований вирішити питання виплати компенсацій за втрачене майно та оплату витрат через переїзд на нове місце проживання громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ці виплати зростуть порівняно з 2006 роком у 1,7 раза і становитимуть 66,7 мільйона гривень.
Міністр закликав представників громадських організацій разом визначити пріоритетні напрями під час фінансування чорнобильських програм. Він висловив побажання, аби свою роботу активізував дорадчий орган, що діє при Міністерстві праці та соціальної політики,— Консультативна рада з питань соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Мінпраці має намір ініціювати указ Президента України, яким би було встановлено державну стипендію вдовам героїв, які брали участь у ліквідації аварії.
Бюджетом на 2007 рік передбачено збільшити видатки на соціальний захист і пенсійне забезпечення порівняно з 2006 роком на 24, 6 відсотка. Це відбиває загальну тенденцію в соціальній політиці уряду. «Йдеться про те,— наголосив Михайло Папієв,— аби завдяки розвитку економіки в 2008 році зробити суттєве підвищення заробітної плати, пенсій і соціальних виплат, що призначені громадянам України». При цьому міністр навів слова Прем’єра про те, що 2007 рік є роком соціальних пріоритетів, коли уряд має вийти до суспільства з концепцією розбудови України як соціальної держави.
також у паперовій версії читайте:
  • УРІЗАНИЙ КОШИК, ЩО ГУЛЯЄ САМ ПО СОБІ
  • ПЕРЕВІРИЛИ І... ОЧАМ НЕ ПОВІРИЛИ
  • З ТУРБОТОЮ ПРО ІНВАЛІДІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».