Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ФЛОТСЬКІ» ОСОБНЯКИ
На територіях кримських земель, що віддані в оренду Чорноморському флоту Російської Федерації, будують котеджі російських і українських високопосадовців. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю «Российской газете». «Я знаю, що на земельних ділянках, переданих флоту в оренду, зводяться будинки високих чиновників, і не тільки російських»,— наголосив він.

«Присутність в Україні іноземного флоту — питання делікатне. Я тут бачу розуміння російської сторони. Ми маємо намір виконувати великий договір (до 2017 року.— Ред.), але українська Конституція не припускає розміщення на нашій території військових баз інших держав»,— зазначив Президент. «У нас залишаються спірними 132 випадки використання флотом земельних ділянок. Дискусійними вважаються 170 об'єктів нерухомості. Україні не передано маяки і навігаційні структури. Ми відповідаємо за безпеку руху в наших територіальних водах, але для цього нам потрібні «очі й вуха». Переговори про це йдуть то складніше, то легше. Але ми діємо відкрито і чесно. Ми з Володимиром Путіним домовилися про створення комітету, який приведе у відповідність до українських законів перебування російського флоту»,— додав глава держави.

ЯК КИЇВРАДА В «БОЙОВИХ УМОВАХ» ЗАСІДАЛА
Київська міська рада у вівторок пізно ввечері ухвалила рішення про виділення землі, незважаючи на блокування трибуни представниками опозиції й народними депутатами.

Секретар ради Олесь Довгий, практично оточений опозиціонерами, під звуки сирени продовжував засідання і ставив на голосування «найласіші» питання про землю. В певний момент у сесійному залі згасло світло, але Довгий намагався вести сесію в темряві.
Київський міський голова Леонід Черновецький звинуватив опозицію і народних депутатів у «захопленні апаратної сесійного залу Київської міської ради разом із заручниками». На прес-конференції після того, як опозиція заблокувала проведення сесії, він заявив, що опозиція захопила апаратну і не випускає звідти жінок. «Я не знаю, скільки жінок, але вони не можуть вийти»,— сказав мер.
Міський голова повідомив, що його команда «з кожним днем краще готується, щоб протистояти хуліганським витівкам» з боку опозиції.
Тим часом блок Юлії Тимошенко з нового року збиратиме підписи громадян за проведення нових виборів до Київської міської ради і місцевого голови. Про це вчора під час засідання ВР повідомив член фракції БЮТ Анатолій Семинога.
Він наголосив, що нова влада і новий мер «посилили корупційні схеми щодо продажу землі та майна в столиці».
Народний депутат зазначив, що у вівторок під час засідання представники фракції БЮТ все ж таки «не дали можливості роздерибанити» більш як 350 земельних ділянок загальною вартістю три мільярди гривень.
За словами парламентаря, «засідання, що відбулося у вівторок, пройшло з застосуванням спеціальних засобів, які не тільки глушили мобільні телефони народних депутатів, а й негативно впливали на самопочуття депутатів, котрі перебували в залі».
Пан Семинога зазначив, що тільки завдяки енергійним діям депутатів опозиції було досягнуто певних результатів: ухвалення Шевченківським судом постанови про припинення чинності рішення мера про підвищення тарифів.
також у паперовій версії читайте:
  • ХТО БОЇТЬСЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО НАТО?
  • РОЗБАЗАРЮЄМО...
  • «НОВОБОГДАНІВКА-2» — НА ЧЕРНІГІВЩИНІ?
  • КРИЗА РОЗРАХУНКІВ ІЗ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ПІДКРАЛАСЯ ЗНЕНАЦЬКА?
  • ІСТОРИЧНА ПРАВДА «НЕ ПРОРОСТЕ» НА НАШІЙ ЗЕМЛІ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».