Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СИСТЕМА СКАНУВАННЯ «РОЗДЯГАТИМЕ» ПАСАЖИРІВ

Про цю розробку, названу методом зворотного зондування, розмови точаться кілька років, але її тривалий час не впроваджували у США з причин можливого порушення прав людини.
Річ у тім, що система «роздягає» людину, показуючи оголене тіло на екрані монітора. Як повідомляє американська Транспортна Служба Безпеки (Transportation Security Administration), нині вдалося знайти спосіб одержувати зображення, за якого права людини не будуть порушені. Деякі частини тіла спеціально затемнюватимуть. TSA запевняє, що пасажирам на першому етапі впровадження системи пропонуватимуть вибір між новою й старою системами огляду. Перший скануючий пристрій встановлено у четвертому терміналі аеропорту «Скай Харбор» і до Різдва він почне працювати.
До початку 2007 року нова система з'явиться ще в кількох аеропортах США. Ця технологія показала свою ефективність у в'язницях, у боротьбі з контрабандою наркотиків, а також пройшла успішне тестування в Лондонському аеропорту «Хітроу». Вона виявляє пластикову й рідку вибухівку та інші види неметалічної зброї, тоді як стандартні прилади огляду «не бачать» їх.
Окрім подробиць людського тіла, новий метод також «знаходить» всі прикраси й коштовності на тілі пасажира, що, на думку захисників прав людини, також неприпустимо. TSA заявила, що монітор буде тільки в офіцера охорони. Інші пасажири і навіть агент на контрольно-пропускному пункті не зможуть заглянути в нього. Крім того, зображення вилучатимуть після виходу пасажира із зони сканування. Прилад не зможе його зберегти, роздрукувати чи передати.


ЛЕВЕНЯТ ВИГОДУЄ ВІВЧАРКА
Пожежа в Ялтинському гірсько-лісовому заповіднику налякала левицю Ельзу, і в неї почалися передчасні пологи. Тому двоє левенят, самички, з'явилися на світ на кілька днів раніше терміну, розповів директор ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков.
«Через стрес левиця не стала малят вигодовувати, — говорить директор зоопарку. — На щастя, у нашої чотирирічної бернської вівчарки Джеррі в цей час були цуценята і вона прийняла двох дитинчат Ельзи. Для Джеррі немає різниці — левеня це чи цуценя, вона їх усіх любить однаково — годує, вилизує, щоб малюки добре росли. Левенята звикли до своєї молочної матері, не відстають на зріст від однолітків. Вигодовувати левенят, від яких відмовилася левиця, Джеррі доводиться вдруге. Якось вона навіть вигодувала дитинчат косулі».

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».