Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«УКРИТТЯ» ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АЕС ПРОЖИВЕ ЩЕ 15 РОКІВ
Усунуто ризик обвалу даху об’єкту «Укриття» на ЧАЕС. Тут зроблено часткову передачу навантаження від даху об’єкта «Укриття» на новозмонтовані металеві конструкції. Як наголосили в МНС, тим самим, відповідно до проекту стабілізаційних робіт, усунено ризик обвалення даху «Укриття» на найближчі 15 років. Тепер половина навантаження даху буде спрямована на додаткову споруду. До таких заходів довелося вдатися через те, що одна зі стін об’єкта нахилилася на 1,5 метра.

Гарантований термін експлуатації об’єкта «Укриття» завершується 2006 року. Для його продовження проводяться стабілізаційні заходи.
У межах проекту «Укриття», як відомо, планується побудувати новий саркофаг. Проте під час тендера на будівництво, оголошеного Європейським банком реконструкції і розвитку, виникли труднощі. ЄБРР оголосив тендер на проектування, будівництво і введення в експлуатацію нового безпечного укриття в березні 2004 року. Під час першого етапу тендера технічні пропозиції подали група компаній Alexandroff (Франція), підприємство NOVARKA, а також американсько-український консорціум у складі CH2M Hill, «Інтербудмонтаж» і ПО «Південмаш» (обидва — Україна).
Наприкінці листопада 2005 року в Києві пройшов другий етап тендера, участь в якому взяли СП «NOVARKA» (учасники Vinci Construction Grands Projets і BOUYGUES (обидва — Франція) і CH2M Hill (США). Під час відкриття конвертів було оприлюднено проектні пропозиції.
У квітні 2006 року Президент України не виключив проведення повторного тендеру в разі невиконання переможцем додаткових умов. Йшлося про міцність об’єкта, обмеження в площі забудови та інші чинники.

БЕЗГОСПНЕ — НЕ ОЗНАЧАЄ НЕПОТРІБНЕ
У Болграді на Одещині відбулася акція протесту проти знищення, як виявилося, безгосподарного військового майна. Городяни вимагають передати безгосподарні будівлі та споруди до комунальної власності міста. Однак процес затягується, військові не забезпечують охорону своїх об’єктів, що не використовуються й вони розкрадаються і руйнуються.

У Болграді дислокувалися 1-а аеромобільна дивізія і 16-а окрема механізована бригада ЗС України. В своєму розпорядженні вони мали колосальне для маленького міста майно, до якого входили чотири військових містечка, дев’ять казарм, дві їдальні, автогосподарство на 950 одиниць техніки, теплиця, адміністративні, клубні й складські приміщення, аеродром з ангарами і відповідним господарством.
Сотні демонстрантів під лозунгами «Передайте місту землю і залишки покинутих військових містечок!», «Не дамо зруйнувати створене поколіннями співвітчизників!» прийшли до головного КПП колишньої 45-ї бригади.
Учасники мітингу ухвалили резолюцію, яку надіслали на адресу керівництва Кабміну, Міністерства оборони, РНБОУ, Одеської обласної ради і державної адміністрації.
також у паперовій версії читайте:
  • «ДИТЯЧА ЛІКАРНЯ МАЙБУТНЬОГО» — НАЙБІЛЬШИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЕКТ
  • БУДУЮТЬ ХАТИНУ ДЛЯ... СВЯТОГО МИКОЛАЯ
  • ВИЗНАЧЕНО ПІДПРИЄМЦЯ РОКУ
  • УЖЕ «СКАЧЕМО» ВІД ЗАБОРОНЕНИХ ПЕТАРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».