Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
РАДА ЄВРОПИ ВИЗНАЧИЛА НАШІ ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ
Комісар з прав людини Ради Європи Томас Хаммарберг вважає головними проблемами України в сфері прав людини поширення ВІЛ/СНІДу, проблему правосуддя та прояви ксенофобії.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН. За словами пана Хаммарберга, проблема поширення ВІЛ/СНІДу є серйозною в Україні, пошесть розповсюджується на дедалі більше верств населення, що позначатиметься на господарському й соціальному житті країни. Комісар також зазначив, що на думку представників Ради Європи, мандат, згідно з яким діє прокуратура в Україні, є набагато ширшим, ніж у більшості країн Європи. «Прокуратура, з одного боку, провадить слідство, з іншого — має функції нагляду, і я гадаю, що з цією проблемою треба розбиратися радикально»,— сказав він. Комісар також відзначив прояви необґрунтованого застосування сили, жорстокого поводження і навіть катувань під час затримання і утримування арештованих. «На жаль, катування мають місце і я вважаю, що цю проблему потрібно вирішувати»,— додав він.
Окрім цього, на думку комісара РЄ, існують проблеми корупції в системі правосуддя, деякі рішення виносять після отримання хабарів, що, звичайно, підриває довіру. Він зазначив, що прояви насильства і корумпованість суддів мають бути ліквідовані для того, щоб забезпечити довіру громадян до системи правосуддя.
На думку Хаммарберга, деякі проблеми в правосудді виникають через недостатнє фінансування, зокрема працівники органів внутрішніх справ отримують низьку заробітну плату, бракує транспортних засобів, що впливає на ефективність їхньої роботи. «Це означає, що якісь бюджетні корективи доведеться робити, ми не маємо великого досвіду щодо українського бюджету, але можна сказати одне — коли система правоохоронних органів недоотримує відповідного фінансування, то все суспільство потерпає»,— сказав він.
Комісар також відзначив наявність в Україні проявів ксенофобії. За його словами, члени делегації зустрічалися з людьми, які наводили приклади неабияких порушень і негативного ставлення до осіб, котрі належать до різних національних меншин. «Існують злочини і висловлювання на расовому, ксенофобському ґрунті»,— зазначив він. Комісар вважає, що правоохоронні органи мають серйозніше ставитись до таких випадків. Томас Хаммарберг зазначив, що політики найперше мають дбати про те, аби представники нацменшин користувалися однаковими правами в суспільстві.
Комісар повідомив, що за підсумками візиту в Україну в квітні наступного року буде підготовлено доповідь. «Причина того, що ця доповідь буде аж навесні, полягає в тому, що ми хочемо ретельно підготуватись, зокрема вивчити досвід інших країн з тим, аби наші рекомендації були якомога реалістичними»,— сказав він.
Доповідь буде надано Комітету міністрів Ради Європи, до якого входять представники всіх 46 держав — членів організації. Її проект буде також надіслано органам державної влади України. Пан Хаммарберг пообіцяв, що Рада Європи контролюватиме, чи прислухатиметься влада України до цих рекомендацій.
також у паперовій версії читайте:
  • ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: ЙДЕ «ГАРЯЧА ВІЙНА»
  • КОРЕЯ — НАШ ПАРТНЕР
  • ЦУШКО ОБІЦЯЄ «ВЕСЕЛЕ ЖИТТЯ» ВСІМ «НЕДОТОРКАННИМ»
  • ЗАКАРПАТТЯ: «ШИРОКА КОАЛІЦІЯ» РОЗПАЛАСЯ
  • КРИМ: «ІГРАШКОВИЙ» РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ПРИНЕСТИ СЕРЙОЗНІ НАСЛІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».