Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЧЕРЕЗ ПОЛЕ, ЧЕРЕЗ ГАЙ, ДО ДІТОК ЙДЕ МИКОЛАЙ

Чи знаєте ви, чому 19 грудня подарунки зазвичай кладуть у панчоху або шкарпетку? Про це розповідає легенда.
...Неподалік церкви в турецькому місті Мірі Лікійській, де служив Миколай, жили три сестри. Їхній батько був незаможним і дівчата не мали шансів створити сім'ї. Їхні нарікання на долю почув єпископ і в свято підкинув у вікно капшук із грішми. Того ж року старша сестра вийшла заміж. Наступного року історія повторилася, але вже із середульшою. Коли дійшла черга до найменшої, у різдвяну ніч так захурделило, що вікно не відчинили... Бідолашному Миколаю довелося лізти на дах, аби вкинути торбинку з монетами в димар. На мотузку поруч із домашнім вогнищем сохли панчохи, отож подарунок потрапив в одну з них...
Єпископу Миколаю приписують багато чудес. Зокрема, йдеться про порятунок моряка під час шторму, а мірців — від голоду. Після блаженної кончини (припускають, що сталося це 343 року) нетлінні мощі Святого зберігали в церкві в Мірі. Від них ішло цілюще миро. Та 1087 року саркофаг зруйнували італійські негоціанти, а мощі вивезли з Анатолії на свою батьківщину (у Барі). Кілька кісток, очевидно, не помітили й лишили.
Нещодавно в саду поблизу легендарної церкви поставили пам'ятник Миколаю: троє дітлахів оточили бородатого, закутаного у плащ дідуся з великою торбиною на плечі...

Наталя ОСАДЧА


СОБАК У КВАРТИРІ АЖ 99!
До публічного скандалу і протистояння з владою довела непомірна любов до тварин подружжя, котре живе в португальському місті Томар. Тільки за допомогою правоохоронних органів сусіди змогли позбутися притулку для бродячих собак, який жалісливі господарі влаштували у власних апартаментах, передає Укрінформ із посиланням на Associated Press.
Три роки домагалися мешканці історичного центру Томара, щоб ветеринарні служби перевірили невеликий будинок, звідки долинав нестерпний запах псини. Коли, отримавши санкцію суду, ветеринари в супроводі поліції увійшли до помешкання, то були шоковані. Їх зустріли дев'яносто дев'ять собак.
Однак господарка псів Марія-Луїза Корте-Реал та її чоловік-художник також не мають наміру здаватися. Дізнавшись, що чотирилапих мешканців квартири перевозять до муніципального собачого притулку, вони поклялися якомога швидше забрати їх звідти й перевезти на ділянку, котру спеціально для цього придбали неподалік Томара.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».