Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІРАН ПРОРОКУЄ ІЗРАЇЛЮ ДОЛЮ СРСР
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив на конференції з Голокосту в Тегерані, що дні Ізраїлю добігли кінця.
«Як зник СРСР, сіоністський режим скоро теж зникне»,— під бурхливі оплески запевнив він присутніх, повідомляє Бі-бі-сі.

За словами представників Ірану, метою зібрання є обговорення «табуйованих питань», пов'язаних з Голокостом. Розпочинаючи конференцію, міністр закордонних справ Ірану Манучехр Моттакі пояснив, що її мета полягає не в «запереченні чи підтвердженні факту Голокосту». «Її головна мета — надати можливість виступити тим, хто в Європі не може відверто висловлювати свою думку про Голокост»,— сказав міністр.
Тим часом лідери кількох держав світу не приховують обурення проведенням зустрічі, учасники якої заперечують масове знищення євреїв під час Другої світової війни. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що засуджує те, що відбувається в Тегерані. Вона сказала про це на спільній з прем'єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом прес-конференції в Берліні. «Ми рішуче відкидаємо конференції, які провадяться в Ірані, з приводу того, що Голокосту нібито не було. Німеччина ніколи не погодиться з цим і заперечуватиме проти цього всіма можливими засобами»,— сказала пані Меркель. Ехуд Ольмерт натомість зауважив, що тегеранська конференція продемонструвала «неприпустимий характер» іранського режиму і небезпеку, яку він, на думку прем'єра, становить для Заходу. За словами британського прем'єр-міністра Тоні Блера, те, що відбувається в Тегерані, «таке огидне, що в це важко повірити». Він назвав Іран «однією з основних стратегічних загроз для Близького Сходу» і наголосив, що ця країна «зумисно створює проблеми для поміркованих урядів і для нашої країни в регіоні — в Палестині, в Лівані і в Іраку».
За інформацією іранського МЗС, до Тегерана приїхало 67 науковців з 30 країн світу. Серед них — декілька західних експертів, що дотримуються вкрай правих поглядів, зокрема Девід Дьюк — колишній лідер «Ку-клукс-клану».
Під час Другої світової війни нацистський режим знищив близько шістьох мільйонів євреїв. У багатьох західних країнах, зокрема в Німеччині, Австрії і Франції заперечення Голокосту є кримінальним злочином. Нещодавно в Австрії британського вченого Девіда Ірвінга засудили за звинуваченням у цьому злочині до трьох років ув'язнення.
На конференцію в Тегерані зібралися найвідоміші експерти, що перебувають на позиціях заперечення Голокосту, усі вони задоволені рідкісною можливістю з'явитися в заголовках новин. При цьому західні аналітики зазначають, що останніми місяцями в Ірані закрилося багато газет, журналісти потрапили за ґрати, а студентів покарано за політичну діяльність. Таким чином, в іранців є право безкарно заперечувати масові вбивства євреїв, однак вони не можуть ставити під сумнів діяльність їхніх власних лідерів.
також у паперовій версії читайте:
  • З ЄВРОСОЮЗОМ — «СПІЛЬНЕ НЕБО»
  • КОЛИ СТРАТЯТЬ ХУСЕЙНА?
  • ООН СТУРБОВАНА ПОДІЯМИ В ЛІВАНІ
  • БУШУ РАДЯТЬ НЕ ПОСПІШАТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».