Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЯК У КИЇВРАДІ ЛІФТИ ВІДКЛЮЧАЛИ
Фракція БЮТ у Київраді звернулася в суд для оскарження рішень, що ухвалюються за зачиненими дверима без участі майже половини депутатів ради. Про це повідомила журналістам лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що за наявної у неї інформації, на десятому поверсі мерії 12 грудня йшлося про столичну землю — 113 земельних ділянок. Вона підкреслила, що саме через цей запланований розподіл землі мер Києва Леонід Черновецький та його команда відмовилися під час переговорів відкласти на тиждень розгляд земельних питань і за цей час вибудувати прозорі процедури.
Нагадаємо, як розгорталися події в столичній міськраді позавчора, у черговий «бойовий день». Глава регламентної комісії Юрій Дмитрук повідомив, що 42 депутати в приміщенні сесійного залу своїми підписами затвердили рішення про перенесення пленарного засідання сесії на 14 грудня. У цей час, за його інформацією, інша частина депутатів Київради зібралася на десятому поверсі мерії для проведення зборів.
У будинку Київради відключили ліфти, двері на названий поверх забарикадували. «Ми вважаємо ці збори нелегітимними, тому що в будь-якому разі кожного депутата мали попередити, що засідання сесії переносять до іншого приміщення»,— сказав пан Дмитрук.
«Під час проведення погоджувальної ради з главами фракцій у залі засідань депутати від опозиції вивели з ладу систему для голосувань, вирвали мікрофони на столах президії й викинули у зал стільці. Більшістю депутатів Київради було ухвалено рішення про перенесення місця проведення сесії. Я відповідально заявляю — засідання відбулося у повній відповідності до норм регламенту»,— заявив секретар Київради Олесь Довгий.
«Як би парадоксально не звучало, але сьогодні БЮТ порушує основний принцип демократії, що формулюється так: у колегіальному органі меншість підкоряється волі більшості — це аксіома»,— вважає пан Довгий.
Тим часом столичні тарифні пристрасті матимуть всеукраїнське відлуння. Лідер блоку її імені Юлія Тимошенко заявила, що ініціює перевірку депутатами парламенту процедур установлення тарифів на житлово-комунальні послуги по всій Україні.
«Я б хотіла, щоб ми почали як народні депутати, якщо уряд не здатен, з’ясовувати, наскільки якісно й обґрунтовано встановлено тарифи на комунальні послуги»,— сказала вона.
За її словами, фракція БЮТ почала таку перевірку зі столиці.
Розпуск Київради та відставка столичного голови цілком реальні. Про це заявив журналістам народний депутат від «Нашої України» Михайло Поживанов. За його словами, для цього потрібно 226 голосів у Верховній Раді, а підстав для припинення повноважень Київради і мера столиці більш як достатньо. Самого факту побиття депутатів Київради на сесії 7 грудня буде досить, вважає він.
Пан Поживанов також висловив переконання в тому, що Президентові «нарешті вистачить волі, й він скасує своїм указом розпорядження КМДА про підвищення тарифів у столиці», додавши, що це також може бути підставою для розпуску Київради і відставки Леоніда Черновецького.

КОМУНАЛЬНІ БОРГИ БУДЕ РЕСТРУКТУРИЗОВАНО
Учора Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що утворилася станом на 1 грудня 2006 року».

«За» даний законопроект проголосували 347 із 442 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Документом пропонується продовжити термін реструктуризації заборгованості населення перед підприємствами житлово-комунального господарства за спожиті послуги. Зокрема, пропонується збільшити термін виникнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги, яка підлягає реструктуризації, до 1 грудня 2006 року.
Як відомо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 року, реструктуризація заборгованості і внесення поточних платежів проводиться шляхом укладення громадянином з підприємством, яке надає житлово-комунальні послуги, договори про реструктуризацію заборгованості і внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗА ВЕТО «ВІДПОВІСТЬ» ДОВЖЕНКО?
  • БОРОТИСЯ З НАРКОТИКАМИ — ОЗНАЧАЄ... ТОРГУВАТИ НИМИ
  • ЗАКАРПАТСЬКІ ВИНА ІДЕНТИЧНІ
  • «ЗАЛІЗНА» ВОДА — НЕ З КАЗКИ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».