Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВРАДУ БЛОКУВАТИМУТЬ «ДО ПЕРЕМОГИ»?
Учора в Київраді знову було «спекотно». Опозиційні фракції — БЮТ, «Наша Україна» і блок Віталія Кличка заблокували трибуну і захопили президію, вимагаючи від міського голови поставити на голосування питання про скасування нових тарифів на житлово-комунальні послуги і розглянути питання про побиття представників опозиційних фракцій на попередній сесії.

Опозиціонерам удалося унеможливити роботу президії, вилучивши необхідну для голосування апаратуру. Після того секретар Київради Олесь Довгий оголосив чергову перерву в сесії, Леонід Черновецький закликав голів усіх фракцій зібратися у нього в кабінеті для з’ясування спірних питань.
На засіданні столичної міськради було чимало народних депутатів України. «Я хотіла б поінформувати киян, що зараз у Києві при владі перебувають злодії, котрі працюють проти громадян». Про це заявила на сесії Київради лідер БЮТ Юлія Тимошенко. «У Києві на корупційних засадах створено «Київенергохолдинг», який у співпраці з Леонідом Черновецьким для наживи підвищив тарифи в місті в 3,4 раза»,— зазначила вона. Юлія Тимошенко закликала депутатів Київради скасувати грабіжницькі тарифи.
Блокування трибуни та президії триватиме до задоволення п’яти вимог, які висувають депутати міжфракційного депутатського об’єднання «Демократичний Київ». Про це заявила пані Тимошенко. Вона повідомила, що депутати Київради, зокрема бютівці, висувають п’ять вимог до мера та його оточення. Перша — скасувати необґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги; друга — встановити прозорі процедури передавання в оренду комунального майна або продажу землі.
Третя вимога опозиціонерів — повернути банк «Хрещатик» Києву; четверта — скасувати рішення про створення комунальних підприємств «Жуків острів», «Труханів острів», які, за словами лідера БЮТ, нині практично передано «в певні руки своїх людей», що позбавило киян місць відпочинку; п’ята вимога — запросити прокурора або Генпрокурора, аби він доповів щодо кримінальних справ проти осіб, котрі 7 грудня на засіданні сесії побили двох депутатів Київради.
Наразі міський голова розпорядився зменшити житлово-комунальні тарифи у Києві не менш як на 10 відсотків. Про це йдеться в повідомленні, переданому Укрінформу з прес-служби КМДА.
Леонід Черновецький зазначив, що видав розпорядження про зменшення тарифів не менше, ніж на 50 відсотків для малозабезпечених верств населення (котрі мешкають у будинках житлового фонду, що перебувають у вкрай поганому стані) після того, як до нього звернувся Віктор Ющенко.
Як відомо, Президент України заявив, що скасує завищені тарифи на житлово-комунальні послуги у Києві, якщо столична влада їх не перегляне.

ЧЕРГОВИЙ СКАНДАЛ НАВКОЛО УКРАЇНСЬКИХ НЕМОВЛЯТ
Корпорація Бі-бі-сі заявила вчора, що має у своєму розпорядженні матеріали, які «дозволяють припустити, що в Україні, можливо, вбивали здорових новонароджених немовлят на користь міжнародної торгівлі стовбуровими клітинами». «Нам удалося роздобути відеозапис посмертного розтину тіл немовлят, після перегляду якого виникають серйозні питання про те, що відбулося з цими дітьми»,— повідомляє журналіст Бі-бі-сі Метью Хілл. Йдеться про харківський пологовий будинок № 6. Деякі жінки заявляли і продовжують заявляти, що втратили своїх новонароджених дітей, цілком здорових, яких «кудись забрали співробітники пологового будинку».

«У 2003 році влада погодилася на ексгумацію кількох десятків немовлят на цвинтарі, на якому проводить поховання пологовий будинок,— зазначає Бі-бі-сі.— Одній з присутніх на розтині жінок було дозволено зняти те, що відбувається на відео. Зроблений запис вона передала Бі-бі-сі й до Ради Європи». Чомусь інформація про підозри фахівців з'явилася лише зараз.
Зокрема, нерозуміння медиків викликає те, що тіла немовлят, на думку неназваного британського патологоанатома, «не демонструють стандартну практику проведення розтину після смерті й це може бути, ймовірно, пов'язано із вирощуванням стовбурових клітин з кісткового мозку».
У звіті Ради Європи йдеться про практику викрадення немовлят відразу після їхнього народження. Зазначимо, що в Україні й раніше вже спалахували скандали, пов'язані з торгівлею ембріонами. Торік прикордонники затримали на потягу сполученням з України до Москви перевізника, який віз 25 заморожених плодів, захованих у двох вакуумних колбах. Кур'єр заявив, що везе їх до медичного центру «для досліджень».
також у паперовій версії читайте:
  • ТУТ ЖИВУТЬ НАЩАДКИ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ...
  • ПРО ЩО ПИШУТЬ ДІТИ СВЯТОМУ МИКОЛАЮ
  • ТАРИФНА ЛИХОМАНКА ТОРКНУЛАСЬ Й КІРОВОГРАДА
  • У КИЇВСЬКОЇ ДАІ ВИКРАЛИ БАЗУ ДАНИХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».