Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«МАНЧЕСТЕР» ВІДІРВАВСЯ
Минулий футбольний вікенд у Європі пройшов під знаком напружених принципових протистоянь команд, які представляють одні міста, або, як їх ще називають, «дербі». Так, в італійській першості зустрічалися римські «Лаціо» та «Рома», а в Англії глядачі стали свідками відразу двох таких поєдинків — «Манчестер Юнайтед» — «Манчестер Сіті» та «Челсі» — «Арсенал».

Англія
У манкуніанському «дербі» «Манчестер» здобув чергову перемогу та ще більше відірвався від переслідувачів. Номінальні господарі легко розібралися зі своїми сусідами з «Сіті». На шостій хвилині матчу «червоні дияволи» повели в рахунку — відзначився Уейн Руні, для якого цей гол став п’ятдесятим у Прем’єр-лізі. Наприкінці першого тайму Луї Саа збільшив перевагу своєї команди. У другій половині гри «Манчестер» активно атакував, але, не використавши щонайменше чотирьох стовідсоткових моментів, пропустив гол. Хатем Трабелсі відправив м’яч у «дев’ятку» воріт Едвіна Ван дер Сара. Відчувши слабкість суперника, номінальні гості спробували зачепитися за нічию, але гол Криштіану Роналду на 84-й хвилині вирішив усі питання стосовно переможця цього поєдинку.
«Ліверпуль» на рідному «Енфілді» розгромив «Фулхем», відправивши чотири м’ячі у ворота екс-голкіпера донецького «Шахтаря» Яна Лаштувки. Після безгольового першого тайму «червоні» на 54-й хвилині протистояння здобули право на одинадцятиметровий удар — Стівен Джеррард прямим ударом не зміг переграти голкіпера, однак виявився першим на добиванні й відкрив лік голам. Після цього підопічних Рафі Бенітеса було вже не спинити. Все, що лишалося лондонцям, — спостерігати, як Джемі Каррагер, Луїс Гарсія та Марко Гонсалес щоразу засмучують Лаштувку.
У лондонському дербі зійшлися «Челсі» та «Арсенал». У підсумку команди не виявили переможця — нічия 1:1, а виграв від цього результату «Манчестер Юнайтед», який збільшив свій відрив від «Челсі» до п’яти очок.
Результати матчів сімнадцятого туру:
«Челсі» — «Арсенал» — 1:1, «Манчестер Юнайтед» — «Манчестер Сіті» — 3:1, «Блекберн» — «Ньюкасл» — 1:3, «Ліверпуль» — «Фулхем» — 4:0, «Мідлсбро» — «Уіган» — 1:1, «Портсмут» — «Евертон» — 2:0, «Тоттенхем»— «Чарльтон» — 5:1, «Уотфорд» — «Редінг» — 0:0, «Болтон» — «Вест Хем» — 4:0, «Шеффілд Юнайтед»— «Астон Вілла» — 2:2.

Німеччина
У шістнадцятому турі лідери бундесліги «Вердер» і «Шальке» здобули результативні перемоги. Особливо порадували своїх прихильників бременці, котрі забили «Айнтрахту» шість м’ячів, чотири з яких — на рахунку Налдо. Свої матчі виграли «Штутгарт» і «Баварія». Берлінська «Герта» програла на виїзді «Байєру» і відстала від четвірки лідерів.
Результати матчів шістнадцятого туру:
«Баварія» — «Енергі» — 2:1, «Гамбург» — «Нюрнберг» — 0:0, «Штутгарт» — «Бохум» — 1:0, «Борус-сія» М — «Майнц-05» — 1:1, «Ганновер-96» — «Армінія» — 1:1, «Айнтрахт» — «Вердер» — 2:6, «Шальке-04» — «Боруссія» Д — 3:1, «Вольфсбург» — «Алеманія» — 1:2, «Байєр» — «Герта» — 2:1.

Італія
У п’ятнадцятому турі Серії А міланський «Інтер» здобув восьму перемогу поспіль і продовжує впевнено очолювати турнірну таблицю. «Інтер» — єдина команда, що не має поразок у нинішній першості. Знову засмутив своїх шанувальників «Мілан». У останньому поєдинку «червоно-чорні» на «Сан-Сіро» не могли пробити оборону «Торіно» — нічия 0:0 і пенальті, нереалізований форвардом господарів Джилардіно. «Рома» з тріском програла «римське дербі» «Лаціо» і відстає від «Інтера» на сім очок.
Результати матчів п’ятнадцятого туру:
«Аталанта» — «Мессіна» — 3:2, «Кальярі» — «Парма» — 0:0, «Катанья» — «Удінезе» — 1:0, «Кьєво» — «Фіорентина» — 0:1, «Емполі»— «Інтер» — 0:3, «Мілан» — «Торіно» — 0:0, «Сампдорія» — «Сієна» — 0:0, «Реджина» — «Асколі» — 2:1, «Палермо» — «Ліворно» — 3:0, «Лаціо» — «Рома» — 3:0.

Іспанія
На початку туру стало відомо, що лідер іспанської першості не зміниться. «Барселона» завдяки Роналдіньйо виграла свій матч, тоді як найближчий переслідувач каталонців — мадридський «Реал» програв на виїзді «Севільї». «Атлетико» у звітному турі програв у Мадриді «Еспаньолу». Нарешті відсвяткувала перемогу «Валенсія», яка вдома розгромила «Депортиво».
Результати матчів чотирнадцятого туру:
«Барселона» — «Реал Сосьєдад» — 1:0, «Севілья» — «Реал» — 2:1, «Атлетик» — «Рекреативо» — 4:2, «Сельта» — «Вільярреал» — 1:1, «Гетафе» — «Бетіс» — 1:1, «Гімнастік» — «Леванте» — 2:1, «Осасуна» — «Мальорка» — 3:0, «Расінг» — «Сарагоса» — 0:2, «Атлетіко» — «Еспаньол» — 1:2, «Валенсія» — «Депортиво» — 4:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • УСПІХ? ПРОМІЖНИЙ!
  • ЗІ СТОКГОЛЬМА — НА ЩИТІ
  • БЕЗ СЮРПРИЗІВ
  • «КРУГ» — ВОЛОДАР КУБКА
  • ПЕРЕМОЖНА ОСТАННЯ ХВИЛИНА
  • НОВІ ВЕРШИНИ СМИРНОВА
  • І ЗНОВУ ФЕДЕРЕР
  • УКРАЇНЦІ — НАЙКРАЩІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».