Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КАРПАТСЬКІ СВЯЩЕНИКИ ПРОСЯТЬ У БОГА СНІГУ
Відсутність снігу знизила попит на відпочинок на гірськолижних курортах. Відтак на богослужіннях у карпатських селах Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської й Чернівецької областей священики і віряни просили у Бога снігу.

Зима дає місцевим мешканцям основний заробіток. Господарі карпатських турбаз так само моляться про погоду, оскільки вклали гроші в гірськолижне спорядження і будівництво нових підйомників на трасах.
Кожен день без снігу зменшує майбутні прибутки учасників турбізнесу. До початку сезону туроператори підрахували, що в середньому один день на курорті в Карпатах у новорічний період на одну особу становить 30 доларів. Аматори зимових видів спорту, які бронювали номери на базах відпочинку і в готелях, нині відмовляються від Карпат.
Начальник пасажирського управління «Укрзалізниці» Леонід Лобойко поінформував, що підприємство чекає масового повернення квитків. Це, за його словами, пов'язано з нехарактерною для зимової пори року погодою. У каси вже повернуто майже 300 квитків.
У пік новорічних і різдвяних свят 2005–2006 рр. туристична інфраструктура українських Карпат не впоралась з потоком туристів. Попит на розміщення з боку гірськолижників зріс удвічі-втричі порівняно з показником сезону 2004–2005 рр. У результаті ціни українських туристичних баз обігнали польські в два рази.
Згідно з даними NASA, нинішні кінець осені й початок зими на планеті є найтеплішими за останні 500 років. Екологи і вчені вважають, що це — безпосередній наслідок глобального потепління. Величезні збитки зазнають гірськолижні курорти в Німеччині, Австрії й Боснії.
Синоптики прогнозують, що в Україні справжня зима почнеться не раніше, ніж через місяць.

БІЙКУ В КИЇВРАДІ ОРГАНІЗУВАЛИ ПРОВОКАТОРИ?
Дві особи, котрі брали участь у бійці під час сесії Київради 7 грудня і не є депутатами, вже відомі.
Шевченківське райуправління міліції порушило кримінальну справу за фактом бійки в Київраді за ст. 296, ч. 2 Кримінального кодексу («хуліганство»).

Начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВС Києва Володимир Поліщук повідомив, що створено оперативно-слідчу групу, яка зробила запит на відеоматеріали з сесії до ТРК «Київ», що вела пряму трансляцію. «Хоча там виникли деякі проблеми»,— зазначив начальник ЦГЗ. За його словами, приміщення ТРК «Київ» і апаратна КМДА опечатані, щоб «уникнути несанкціонованого вилучення матеріалів». Оперативники попросили копії всіх відеоматеріалів у інших телеканалів, знімають копії із записів з монітора в холі. «Поки ідентифіковані двоє «недепутатів», які брали участь у бійці. Якщо будуть ідентифіковані інші, у тому числі й депутати, проти них будуть порушені кримінальні справи»,— розповів Поліщук.
Тим часом дві організації — «Велика Україна» і «Форум киян» — починають збирання підписів за проведення референдуму про перевибори мера і Київради.
У березні Леонідові Черновецькому вистачило трохи більше 30% голосів, аби стати мером Києва. «Нами керує людина, яку вибрала меншість, а не більшість!»— дотепер обурені його супротивники. Але факт: це відбулося за повної відповідності із законом...
Сам київський міський голова заявляє, що Президент України Віктор Ющенко говорить про необхідність перерахування тарифів «тільки тому, що він є політиком».
В інтерв'ю журналістам Черновецький сказав: «Президент — політик і цим усе сказано. Політик говоритиме те, що хочеться чути тим, хто його обирає. Що стосується влади, то вона робити має те, що необхідно, у тому числі й непопулярні заходи». Він додав, що Президент нині не є главою виконавчої влади. «Якщо б він був на чолі виконавчої влади, він би говорив інші речі»,— висловив переконання київський міський голова», пише «Корреспондент».
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУГАНЩИНА: ПРО ТАРИФИ — БЕЗ ЕМОЦІЙ. З ЦИФРАМИ
  • КРИМСЬКИЙ ЗАПОВІДНИК ВИРІШИЛИ ПЕРЕТВОРИТИ НА ЗВАЛИЩЕ
  • НАШІ «ЗІРКИ» СВІТЯТЬ ЯСКРАВО
  • ЩО ВИБУХНУЛО У СІМФЕРОПОЛЬСЬКОМУ БУДИНКУ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».