Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПОЛІТИЧНИЙ ФІНІШ-2006 ПО-КИЇВСЬКОМУ
Інститут рефлексивних досліджень і спеціалізації за замовленням Всеукраїнського благодійного фонду «Українська скарбниця» 21–25 листопада провів масове опитування киян, головною метою якого було визначити їхнє ставлення до місцевої й центральної влади.

За квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва віком від 18 років, було опитано 2004 особи. Квотування провадилось за районом проживання, статтю, віком і освітою респондентів. Помилка вибірки становить 2,2%.
Аналіз отриманих даних свідчить про таке. У разі проведення дострокових виборів у Верховну Раду України й органи місцевого самоврядування на виборчі дільниці готові прийти понад 60% киян. Рівень електоральної активності з-поміж основних вікових груп, серед чоловіків і жінок, а також респондентів із різним рівнем освіти майже не відрізняється. Традиційно вищу готовність до участі у виборах виявляють люди пенсійного віку, чоловіки й особи з вищим рівнем освіти.
У разі виборів до Київської міської ради серед тих, хто вирішив голосувати, БЮТ міг би набрати 41,5% голосів. Друге місце одержав би блок Віталія Кличка (15,0%), третє — Партія регіонів (9,9%). Перетинають прохідний бар'єр «Наша Україна» (6,6%), СПУ (3,7), КПУ (4,6%). А от у блоку Леоніда Черновецького шанси потрапити до Київради за повторних виборів сумнівні. Кількість його прихильників серед тих, хто вирішив голосувати, балансує на межі прохідного бар'єра (2,2%). Навряд чи мають шанс потрапити в раду також Народний блок Литвина (2,0%), УНП (2,3), блок Наталії Вітренко «Народна опозиція» (1,4%).
У разі проведення референдуму щодо відкликання Леоніда Черновецького з посади міського голови Києва, за це схильні проголосувати 68,6% потенційних учасників референдуму. Проти відкликання висловилися б 14,2% киян. З-поміж них найчастіше зустрічаються особи з неповною середньою освітою (19,2%), пенсійного віку (16,8), а найрідше — молодь 18–29 років (9,9%). Відмінностей у ставленні до мера між чоловіками і жінками не виявлено.
Діяльність Леоніда Черновецького підтримують чи швидше підтримують 14,3% опитаних, не підтримують 69,5%. Найчастіше позитивно ставляться до діяльності столичного голови люди віком понад 55 років (17,4%), а також ті, хто має неповну середню освіту (22,3%). Ті, хто не підтримують діяльність мера, найчастіше зустрічаються серед осіб віком 30–55 років (72,7%), а також тих, хто має повну чи неповну вищу освіту (понад 72%).
Рішення Київради про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві позитивно оцінили 4,5% опитаних. Негативну оцінку це рішення викликало у 89,3% киян. Байдуже до нього поставилися 2,7%, не змогли визначитися 3,4% респондентів. Ініціативу зі скасування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги готові підтримати 80,7% опитаних. Не підтримали б таку ініціативу 12,4%.
Відповіді на запитання «Чи схвалюєте ви діяльність фракцій у Київраді?» розподілилися так: фракція блоку Юлії Тимошенко — 45%, блоку Віталія Кличка — 8,2, Партії регіонів — 6,7, «Нашої України» — 5,7, блоку Леоніда Черновецького — 3,9, Соціалістичної партії України — 3,3, фракція Народного блоку Литвина — 2,1%.
З-поміж відомих політиків кияни певною мірою довіряють: Юлії Тимошенко — 52,8%, Вікторові Ющенку — 33,2, Олександрові Морозу — 19,1, Вікторові Януковичу — 17,8, Петрові Симоненку — 14,2, Наталії Вітренко — 9,1%.
Схвалюють чи швидше схвалюють діяльність Кабінету Міністрів під керівництвом Віктора Януковича — 6,9%, не схвалюють чи швидше не схвалюють — 60,2% респондентів.
Співпрацю Президента Віктора Ющенка з Прем'єр-міністром Віктором Януковичем цілком схвалюють 6,1%, так чи інакше не схвалюють 51,5% опитаних.
також у паперовій версії читайте:
  • ПИНЗЕНИК НЕВДОВОЛЕНИЙ БЮДЖЕТОМ
  • ЧИ ПІДТРИМАЮТЬ «РЕГІОНИ» ВСТУП ДО НАТО?
  • БЮТ ПИШЕ ЛИСТИ ПРЕЗИДЕНТОВІ
  • ПРАВДА ПРО ІНФЛЯЦІЮ
  • НРУ І УНП МОЖУТЬ ОБ'ЄДНАТИСЯ
  • РЕАЛЬНОЮ ЗАГРОЗОЮ ДЛЯ КПУ Є ПАРТІЯ РЕГІОНІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».