Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧЕТВЕРО ПРЕТЕНДЕНТІВ НА КУБОК

Визначилися півфіналісти Кубка України з футболу. Центральний з чотирьох повторних поєдинків відбувався у Дніпропетровську, де місцевий «Дніпро» зустрічався з київським «Динамо». У першій грі між цими командами було зафіксовано нічию — 1:1.

Тож для того, щоб продовжити боротьбу в цьому турнірі, киянам потрібно було, як мінімум, повторити результат у Києві, тобто забити у ворота суперника хоча б один м’яч. Господарів влаштовувала і нульова нічия.
Якщо стартовий склад «Дніпра» в цій зустрічі можна було цілком прогнозовано назвати, то Дем’яненко пішов на експеримент. Причому свою мрію, яку він озвучив на післяматчевій прес-конференції після двобою з «Реалом», Дем’яненко швидко втілив у життя. Мрія ця — гра з українськими захисниками. Замість бразильського тандема Родольфо-Родріго у двобої з «Дніпром» вийшли українці — Ващук і Мандзюк. Причому обидва відіграли надійно. Якщо до Ващука можуть бути претензії, оскільки той наприкінці матчу не завжди встигав за Мелещенком, то Мандзюк у своїй першій грі в стартовому складі «Динамо» зіграв добре. Бився на полі до останнього і був замінений лише в другій додатковій п’ятнадцятихвилинці, коли його ногу звела судома. У стартовому складі «Динамо» в цій зустрічі було лише чотири легіонери — Шацьких, Юссуф, Чернат і Маркович. Саме Шацьких і Юссуф стали основними ковалями перемоги київської команди, забивши по одному м’ячу. До того ж, Юссуф, Шацьких, Михалик і Гусєв були одними з найкращих у складі «Динамо».
У складі «Дніпра» лише Назаренко через дискваліфікацію не міг вийти на поле. Щоправда, саме його гострих передач і виконання стандартів дніпропетровській команді не вистачало. У першій частині гри господарі виконали десять штрафних, але їхнє виконання не було небезпечним.
У перші хвилини гри активніше виглядали господарі. Вони заволоділи територіальною перевагою, але створити більш-менш небезпечний момент не змогли. Згодом «Динамо» вирівняло гру. Небезпечно пробивали по воротах господарів Михалик і Шацьких, але м’яч після першого удару пролетів вище від воріт, а з іншим впорався голкіпер. «Дніпро» також намагався тиснути на ворота суперника, щоправда, господарі сподівалися переважно на стандартні становища. Тож перший тайм закінчився внічию 0:0. Однак тільки-но розпочалася друга половина гри, як «Динамо» створило перший по-справжньому гольовий момент. Гусєв промчався по флангу, зробив передачу на Шацьких, але удару останнього забракло влучності. Як виявилося, це було першим тривожним дзвіночком біля воріт «Дніпра». Той таки Шацьких ще двічі мав чудову нагоду вийти віч-на-віч із воротарем, але двічі захисники господарів останньої миті встигали вибивати м’яч. Та все ж Шацьких досяг своєї мети. На 64-й хвилині форвард отримав передачу від Мілевського і відразу пробив. М’яч влетів у «дев’ятку» — Куслий виявився безсилий допомогти своїй команді. Тож за такого рахунку кияни потрапляли до півфіналу і господарі відразу кинулися відігруватися.
Головний тренер дніпрян Олег Протасов вирішив посилити гру команди в нападі й випустив на поле Бартуловича і Мелащенка. Саме «свіженькі» гравці створили атаку, що втілилась у взяття воріт. Перший виконав подачу зі штрафного, а другий виявився першим біля м’яча, який відскочив від штанги. Відігравшись, господарі одразу опинилися в меншості. Шацьких відірвався від захисників суперника і побіг на рандеву з голкіпером, однак його борцівським прийомом спинив Єзерський, внаслідок чого отримав червону картку і залишив поле. Нестача гравця позначилася пізніше, у додатковий час. Гравці «Дніпра» почали програвати своєму опонентові у швидкості. Забити переможний, як з’ясувалося, гол кияни змогли на четвертій хвилині овертайму. Ващук зробив ідеальну передачу на Юссуфа, і той потужним ударом уразив ворота господарів. У час, що залишився, «Дніпро» докладав максимум зусиль, аби забити. Мав два непоганих моменти Мелащенко, але втілити їх у забиті м’ячі йому не пощастило, і «Динамо» вийшло до півфіналу.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Після гри в Києві я говорив, що Кубок складається з двох поєдинків, і хай там як не закінчився перший матч, все вирішуватиметься у Дніпропетровську. Гадаю, вболівальники сьогодні одержали задоволення від боротьби на полі. Гра була цікавою. Я вдячний гравцям своєї команди. Щось виходило, щось — ні. Ви самі розумієте, що в нас був важкий графік. Після результату матчу з «Реалом» хлопці були психологічно надломлені. Якщо ви помітили, сьогодні грало чимало футболістів, котрі нечасто виходили на поле в основному складі у нинішньому сезоні.
Олег Протасов, головний тренер «Дніпра»:
— Гадаю, ми сьогодні гідно виглядали. Могли пройти далі за рахунок віддачі, везіння, можна було спробувати перебігати футболістів «Динамо». Я так говорю, тому що, якщо порівняти клас гравців обох команд, то, звичайно, у київського «Динамо» клас вищий. Я це констатую з сумом. Хотілося б і в «Дніпрі» починати збирати футболістів, які можуть не тільки боротися на полі, а ще й грати в футбол. Звичайно, коли ми залишилися вдесятьох, було складно протистояти динамівцям. До хлопців жодних претензій немає, вони старалися, цілком віддавалися грі.
— Чи виправданий був фол Єзерського?
— Він вирішив зіграти саме так. Звичайно, в ідеалі потрібно було б боротися і не поспішати з фолом останньої надії. Тому й намагаються тренери зібрати до своєї команди всіх класних гравців — як нападників, так і захисників, щоб у складних ситуаціях ухвалювати правильні рішення. Але я не став би надто звинувачувати Єзерського в цьому моменті.
В інших поєдинках сенсацій не сталося. Вищі за класом змогли здобути перемоги і вийти до півфіналу.

Результати повторних поєдинків 1/4 фіналу:
«Таврія» (Сімферополь) — «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 1:0
Гол: Першин 32
Перший матч — 4:1
«Шахтар» (Донецьк) — ПФК Севастополь — 6:1
Голи: Бєлік 7, Окодува 32 Каїка 34 — автогол, Кучер 41, Бєлік 58, Бєлік 79 — А. Шевчук 28
Перший матч — 1:0
«Металіст» (Харків) — «Іллічівець» — 2:0
Голи: Фомін 45, Рикун 56 — з пенальті
Перший матч — 0:0
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Київ) — 1:2 (у додатковий час)
Голи: Шацьких 64, Юссуф 94 — Мелащенко 74
Перший матч 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БЙОРНДАЛЕН! ХЕНКЕЛЬ! РОСІЯНИ!
  • МАСКАЄВ ЗАХИСТИВ ТИТУЛ
  • ... І БЕЗ «РИБКИ» — ЗОЛОТІ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».