Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
САНДЕРС ВИКЛИКАЄ КЛИЧКА
Не так багато подій сталось у світі боксу за останні дні. Однак, принаймні, один бій привернув увагу шанувальників цього виду спорту. Колишній власник титулу чемпіона світу за версією WBO в суперважкій вазі південноафриканець Коррі Сандерс переміг технічним нокаутом австралійського боксера Коліна Вілсона.

Опоненти розпочали бій без розвідки і перший раунд перетворився на обмін ударами. Надалі Сандерс зосередився на ударах по корпусу, що принесло йому успіх. Приблизно в середині другого раунду після удару лівим у корпус Вілсон опинився на підлозі, його нездатність продовжувати бій була настільки очевидною, що рефері спинив поєдинок. Нагадаємо, ще до цього бою Сандерс заявляв про своє бажання знову зустрітися з чемпіоном IBF у суперважкій вазі Володимиром Кличком. Це прагнення він підтвердив і по завершенні поєдинку.
Проте український боксер, чемпіон світу за версією IBF Володимир Кличко ніяк не відреагував на заяви Сандерса. Він мріє про об’єднання титулів. «Я готовий зробити все, щоб наступний поєдинок був об’єднавчим. Одначе Міжнародна боксерська федерація (IBF) назвала ім’я мого наступного суперника — це Рей Остін», — зазначив Володимир в одному з останніх інтерв’ю. Нагадаємо, що останній поєдинок Остін проводив проти Султана Ібрагимова. Що цікаво, спочатку арбітри вирішили зафіксувати нічию та провести ще один бій. Аби з’ясувати, хто номер перший і відповідно основний претендент на чемпіонський титул. Та через кілька днів керівництво IBF переглянуло підсумки двобою і присудило перемогу Рею Остіну. Головний аргумент — те, що рефері проґавив нокдаун в одному із раундів. Тепер, на думку Кличка-молодшого проводити переговори про об’єднавчий бій з чемпіоном світу за версією WBO Шенноном Бріггсом або чемпіоном за версією WBA Миколою Валуєвим доведеться через Дона Кінга. «Сподіваюсь, що Маскаєв не програє свій наступний поєдинок, і наші перемовини проходитимуть легко і закінчаться позитивно». На запитання про те, чи дивився він поєдинок Бріггс-Ляхович, Володимир відповів: «Так, і ледь не заснув. По-перше, транслювали його пізно. По-друге, дивився цей бій у тренувальному таборі. По-третє, такого нудного двобою давно не бачив. Три удари за раунд — це викликає лише сміх».
Щодо українців, то львів’янин Тарас Бойко програв у Польщі за очками господареві рингу Петрові Вільчевському. Це — дванадцята перемога польського боксера у професійній кар’єрі. П’ять разів він завершував бої достроково, жодного разу не програвав. Натомість для Тараса ця поразка стала шостою. П’ять разів він залишав ринг переможцем.
У Польщі також зазнав поразки ще один український боксер-професіонал. За рішенням суддів, бельгієць Майкл Хенротін здобув перемогу над Романом Шкарупою. Один із суддів віддав перевагу Романові (115–110), натомість двоє інших висловили впевненість у перемозі бельгійця — 114–111 і 114–112. Роман активно розпочав поєдинок і без проблем виграв перші два раунди, а в третьому правим боковим відправив суперника на долівку рингу. Проте бельгієць не виглядав розгубленим, схоже, що нокдаун додав йому нових сил. Він виграв середину бою, а у Романа, навпаки, з’явилися помітні ознаки втоми. В останніх двох раундах зі Шкарупи зняли два очки за сковування рухів суперника. Перемігши Шкарупу, Хенротін заволодів титулом чемпіона TWBA.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • «СОКОЛИ» ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДОДОМУ
  • БЕЗСОНОВ — ТРЕНЕР ФК «ХАРКІВ»
  • ШЕВЧЕНКО — ПРЕЗИДЕНТ?
  • РОЗСУДЯТЬ СЛОВАКИ
  • ВІД ЄВРОПИ — «БАРСЕЛОНА»
  • УЧОРА — УКРАЇНЕЦЬ, СЬОГОДНІ — БІЛОРУС
  • ДО ШВЕЦІЇ — БЕЗ ВОРОЖЦОВОЇ
  • БЕЗ НЕСПОДІВАНОК І СЕНСАЦІЙ
  • ОДНИМ БУДИНКОМ СТАЛО БІЛЬШЕ
  • ФІНСЬКИЙ ЗДОБУТОК

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».