Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СМЕРТЬ ЛИТВИНЕНКА КВАЛІФІКУЄТЬСЯ ЯК ДЕРЖАВНИЙ ТЕРОР?
На думку представників британської влади, отруєння Олександра Литвиненка схоже на вбивство, організоване державою, та кваліфікується як акт державного теророру, зазначає «The Times». У розвідників Великої Британії є докази того, що отруїли Литвиненка іноземні агенти. Ці відомості надав газеті неназваний високопосадовець в уряді. При цьому конкретної країни, чиї спецслужби причетні до отруєння, він не назвав.

А в Скотланд-Ярді, де розслідують обставини смерті екс-офіцера ФСБ, сконцентрувалися на питаннях про те, звідки взялася радіоактивна речовина і як вона потрапила в організм Литвиненка. Слідство ведеться в п'ятьох місцях британської столиці, де екс-ефесбешник міг би одержати дозу отрути. Це — суші-бар «Itsu» на вулиці Піккаділлі, у якому колишній агент зустрічався з італійським експертом в галузі діяльності спецслужб Маріо Скарамеллою, готель «Millenium» біля посольства США, де нині покійний розмовляв з колишнім працівником ФСБ Олександром Луговим, будинок у північній частині Лондона, у якому жив Литвиненко, і два медичних заклади, де він перебував після того як погіршився стан його здоров'я — «Барнет госпітал» і «Юніверситі коледж госпітал». Можливими причинами загибелі Литвиненка поліція вважає зараження, спричинене радіоактивним елементом — «полонієм-210». На думку експертів, отримати його можна лише штучним шляхом. Вони відкидають версію про те, що отрута потрапила в організм випадково. Фахівці зазначають, що доза була добре розрахована — «передозування» могло б призвести до раптової смерті, занадто мала доза могла б виявитися несмертельною. Це переконливо свідчить на користь «високої кваліфікації» того чи тих, хто організував цей злочин.
У Великій Британії «полоній-210» можна легально купити в дуже невеликій кількості, зауважують експерти, проте аби людина померла, потрібна така доза, яку одержують «лише за допомогою ядерного реактора прискорювача часток».
Тим часом президент Росії Володимир Путін висловив надію на те, що британські спецслужби не будуть політизувати смерть колишнього співробітника ФСБ, і запропонував їм допомогу російських фахівців. Про це він заявив після саміту Росія— ЄС. «Сподіваюся, що британська влада не сприятиме роздмухуванню політичних скандалів, що не мають під собою реальних підстав. Якщо буде потрібно, російська влада, у тому числі й слідчі органи прокуратури Російської Федерації, нададуть необхідну допомогу в розслідуванні»,— зазначив російський президент.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИБОРИ В ЕКВАДОРІ ЗАВЕРШЕНО, А У ВЕНЕСУЕЛІ ВОНИ СТАРТУЮТЬ
  • ТРАГЕДІЯ В ІРАНІ
  • У ТУРЕЧЧИНІ ТРИВАЮТЬ ПРОТЕСТИ
  • ЕКС-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР ІТАЛІЇ ПОТРАПИВ У ЛІКАРНЮ
  • АЗІЙСЬКІ ГІГАНТИ ФОРМУЮТЬ БАГАТОПОЛЮСНИЙ СВІТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».