Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ВІТЧИЗНЯНИХ ВНЗ НЕМАЄ МІСЦЯ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ
Зі ста інвалідів, що могли б навчатися у ВНЗ, вищу освіту здобувають тільки двоє.

Таку невтішну статистику надала Національна асамблея інвалідів. Напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями активісти громадських організацій просять, щоб українські вищі навчальні заклади стали більш доступними для таких людей.
Більшість інвалідів у нас в країні не навчаються у ВНЗ через відсутність у будівлях елементарних пандусів. На додачу тут зазвичай не вистачає викладачів, що знають мову жестів і готові витрачати час на студентів, які погано бачать.
Навчати людей з обмеженими можливостями нескладно, говорять фахівці. Вони переконані, що такі студенти старанніші за інших. Неможливість здобути вищу освіту робить недоступною для інвалідів престижну роботу. Серед вакансій, що пропонують людям із обмеженими можливостями,— найчастіше низькооплачувані й «брудні».
Валерій Сушкевич, який очолює Національну асамблею інвалідів України, сказав журналістам: «Роботодавець часто говорить: «Як мені реалізувати сьогодні право інваліда на роботу, якщо більшість з них некваліфіковані, вони не мають відповідної освіти?».
Теоретично здобути освіту люди з особливими потребами можуть чи не у всіх державних навчальних закладах. Утім, у жодному з них наразі немає розробленої методики викладання для таких студентів. Тим часом у більшості європейських країн ВНЗ обов'язково адаптовані для інвалідів.

АВТОВЛАСНИКИ ПЛАТЯТЬ ЗА ТЕХОГЛЯД. А ЗА «БІЖУТЕРІЮ» — НЕ МУСЯТЬ
Антимонопольний комітет України рекомендував МВС скасувати неправомірну вимогу до власників транспортних засобів під час одержання талона про державний технічний огляд. Як з'ясував АМКУ, міністерство затвердило єдиний спосіб кріплення на вітрове скло автомобілів талона, а саме за допомогою спеціальних вінілових зажимів. Регіональні підрозділи ДАІ мають видавати талони лише в комплекті з такою «галантереєю». Через це річний талон подорожчав удвічі, оскільки до його вартості в дев'ять гривень додалося ще 11,23 гривні за зажим.

Проте обов'язковість такого комплектування не передбачено нормативно-правовими актами. Отже, власник транспортного засобу має право одержувати талон і без придбання зажиму.
«Хоча упровадження зажимів робить перевірку документів водіїв зручною, проте сам факт їхнього нав'язування вважається неприпустимим,— сказав глава Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.— Тому міністерство має офіційно заборонити своїм регіональним управлінням реалізовувати талони в комплекті, поки це не буде передбачено законодавством».
також у паперовій версії читайте:
  • ЄБРР ОБІЦЯЄ РЕКОРДНІ ІНВЕСТИЦІЇ
  • НОВИЙ РІК СТРАШНІШИЙ ЗА ПОЖЕЖУ
  • ГРОШІ ДЛЯ РЕЗЕРВІСТІВ
  • ЛУЦЬК: ЧОМУ ПОДОРОЖЧАЄ СТРИЖКА Й РЕМОНТ ВЗУТТЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».