Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРЕЗИДЕНТ: СИТУАЦІЯ В БІЗНЕСІ — «ЖОВТА КАРТКА» ДЛЯ ВЛАДИ
Влада має ефективно відреагувати на факти відновлення тиску на бізнес. На цьому наголосив Президент Віктор Ющенко, виступаючи вчора під час робочої зустрічі з промисловцями і підприємцями країни, що відбулась у Києві в Українському домі.

Нині, згідно із соціологічними опитуваннями, близько 20 відсотків бізнесменів заявляють про відновлення брутального тиску на підприємців. Майже третина з них з цієї причини готові згорнути свій бізнес. «Нам треба мати відповідну реакцію на всі ці речі»,— сказав глава держави. За його словами, погіршення ситуації в бізнесовій сфері є «жовтою карткою» для влади, що вказує на необхідність негайно розпочати ліквідацію причин, що ускладнюють діяльність бізнесу.
Президент також констатував, що держава останнім часом почала втрачати здобутки, досягнуті протягом 2005 — початку 2006 років щодо відновлення довіри бізнесу до влади. «Деякою мірою, на мій погляд, ми почали втрачати здобутки, досвідчений бюрократ почав брати з багатьох позицій реванш»,— вважає Віктор Ющенко. Він наголосив, що на порядок денний мають бути поставлені питання про необхідність формалізації офіційних відносин бізнесу і влади.
Глава держави також звернув увагу на потребу продовжити вдосконалення регуляторної реформи у сфері підприємництва. За його словами, за останні два роки було скасовано 67 указів на рівні Президента, 150 постанов уряду і кілька тисяч постанов місцевих органів влади, що стосуються регуляторних постанов у сфері ведення бізнесу. Президент зазначив, що протягом останніх двох років владі вдалося поліпшити взаємну довіру з бізнесом і певною мірою створити сприятливіші умови для бізнесових ініціатив. Зокрема, протягом 18–20 місяців в Україні з’явилося близько 200 тисяч нових суб’єктів підприємництва. Проте роботу щодо спрощення державної реєстрації для підприємств потрібно вдосконалювати і надалі, підкреслив Президент. «Регуляторна політика стає складною, обтяжливою, незрозумілою, і роботу нам треба продовжити і сформулювати окремий план дій»,— зауважив Віктор Ющенко.
Президент повідомив, що він наполягає на чіткому і прозорому розподілі бюджетних коштів між регіонами України, які були б передбачені у бюджеті країни.
Глава держави наголосив на неприпустимості повернення до системи «ручного управління» бюджетними коштами.
Віктор Ющенко також заявляє про необхідність збереження рівня динаміки зростання соціальних стандартів у 2007 році й наполягає на перегляді рівня соціальних стандартів, які були запропоновані урядом на наступний рік.
Президент зазначив, що завдяки зростанню доходів громадян вдалося підвищити рівень внутрішнього споживання. За прогнозом глави держави, приріст реальних доходів населення у поточному році становитиме 19–20%, водночас як торік він становив 24%. «Буде прикро, якщо ми втрачатимемо цю динаміку зростання рівня соціальних гарантій»,— сказав Ющенко.
Президент України вважає, що в бюджеті на 2007 рік потрібно уважно підійти до розміру дефіциту бюджету, оскільки завищений дефіцит є одним із елементів охолодження зростання економіки.
«Ми мусимо уважно підійти до розміру дефіциту бюджету, оскільки чим вище ми його підніматимемо, такими ж темпами ми підніматимемо ставку рефінансування і кредитні ставки з національної економіки. Це один із елементів охолодження економіки зростання — високий бюджетний дефіцит»,— заявив він.
«Буде шкода, якщо уряд вийде позичальником коштів на внутрішньому ринку — це значно звужує пропозиції ресурсів для національної економіки і найголовніше — згортання темпів економічного зростання»,— додав Президент.
Віктор Ющенко також наголосив, що на фінансовий продукт на ринку України «претендують два суб’єкти: з одного боку, національна економіка, бізнес, із другого боку — уряд». «Чим більше апетити уряду за всіх інших рівних умов, тим менше обсяги ресурсів, які потрапляють в національну економіку»,— зауважив Президент.
На зустрічі з промисловцями та підприємцями Президент також зазначив, що виступає проти надання державних гарантій за кредитами, залученими юридичними особами, що пропонується урядовим проектом державного бюджету на 2007 рік.
За словами глави держави, політика надання державних гарантій призвела до того, що було втрачено кілька мільярдів державних коштів. «Тепер ми не можемо знайти ні тих, хто брав ці кредити, ні тих, хто видавав під них гарантії»,— сказав Ющенко.
При цьому він зазначив, що за необхідності надання державних гарантій державним підприємствам, таким як «Укрзалізниця» чи «Укравтодор», це слід закріплювати на законодавчому рівні. У таких випадках мають бути подані відповідні законопроекти у Верховну Раду України, вони мусять проходити громадське обговорення і, за потреби, ухвалюватись парламентом країни.
також у паперовій версії читайте:
  • ДОВІДКУ!
  • ПОЛТАВА, ЧЕРНІГІВ, КІРОВОГРАД: ВИБОРИ ЗАКІНЧЕНО. СУДИ ПОПЕРЕДУ?
  • ПАНІ ГАРКАВА ПОЗИВАЄТЬСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».