Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
У АЕРОПОРТАХ ЄВРОПИ — НОВІ ПРАВИЛА

Крім того, з 17 квітня 2007 року запровадять нові обмеження на габарити ручного багажу. Європейський Союз, куди входять 25 держав, погодився посилити заходи безпеки у своїх аеропортах після того, як у серпні цього року британській владі вдалося розкрити змову терористів, котрі планували здійснити вибухи в літаках, що прямували до США.
За новими правилами, пасажири зможуть брати із собою в дорогу не більш як 100 мілілітрів рідини в одному флаконі. До того ж, цей флакон має бути в прозорому незапечатаному поліетиленовому пакеті розміром 18 на 20 сантиметрів, який треба буде надавати для перевірки службі контролю. Всю рідину перевірятиме служба безпеки до того, як вона потрапить на борт літака, включаючи не тільки воду і безалкогольні напої, а й супи, вершки, лосьйони, олії, парфуми, спреї, гелі, зубні пасти, креми для гоління.
Нові правила не торкатимуться рідини, що упакована у перевіреному багажі, а також напоїв і парфумів, які можна придбати у крамницях системи Duty Free всередині аеропортів, де покупки роблять після проходження митного огляду. Дитяче харчування та ліки також не входять до обмеженої квоти, але можуть підлягати додатковому огляду й перевірці.
Правила поширюються й на пасажирів транзитних рейсів з проміжною посадкою в аеропортах Євросоюзу. Будь-яку рідину в ручному багажі, якщо її обсяг перевищуватиме 100 мілілітрів і вона буде запакована неналежно, конфісковуватимуть, попереджає керівництво аеропортів ЄС.


ПАРК СЛОНІВ
Незабаром туристична фірма Ізраїлю переманить до себе частину мандрівників, які вирушають до Індії й Таїланду винятково для того, щоб поспілкуватися зі слонами. Один із кібуців на півдні країни за підтримки міністерства туризму має намір придбати від 20 до 30 капловухих гігантів і заснувати на своїх землях перший в країні парк слонів, повідомляє Укрінформ з посиланням на MIGnews.
Цей заклад не перетвориться на черговий зоосад, де тварини нудьгуватимуть у брудних вольєрах. Слони зможуть вільно пересуватися великими територіями. Туристи, в свою чергу, отримають можливість погодувати слонів і навіть зробити вояж на їхніх широких спинах. Парк скидатиметься на справжні джунглі. Дизайнери розробляють власний проект парку слонів, на кшталт того, що є на острові Балі.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЗАЯВА Відносно оголошення конкурсу по залученню інвесторів для будівництва житлових будинків

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».