Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗИМОВИЙ ЗАПАС «ДИНАМО»

У центральному матчі шістнадцятого туру чемпіонату України з футболу у вищій лізі одеський «Чорноморець» приймав лідера першості київське «Динамо». Поєдинки між цими командами завжди проходять у напруженій безкомпромісній боротьбі. Не стала винятком і ця зустріч.

Майже відразу після стартового свистка арбітра динамівці розпочали атакувати ворота одеситів, але перша контратака господарів змусила голкіпера гостей Олександра Шовковського діставати м’яч із сітки власних воріт. Півзахисник одеситів Сергій Данилевський (п’ятий гол у чемпіонаті) отримав передачу від партнера в центрі поля, змістився лівіше і красивим ударом відправив м’яч у ліву від голкіпера «дев’ятку». Через вісім хвилин після взяття воріт «Динамо» суддя з Полтави Ігор Покидько призначив сумнівний одинадцятиметровий у ворота «Чорноморця».
На правому фланзі Гусєв зіграв у стінку з Максимом Шацьких, увійшов до штрафного майданчика господарів і в боротьбі із Шашиашвілі опинився на газоні. На перший погляд «здалося», що Олег зачепився за ногу захисника, однак суддя поєдинку зафіксував порушення правил і призначив одинадцятиметровий. Швидше за все, цей епізод стане предметом розгляду бюро Професійної футбольної ліги. Але хай там як, Родріго блискучим ударом виконав удар. Через п’ять хвилин Валентин Белькевич подав кутовий. Першим біля м’яча опинився захисник киян Горан Гавранчич, котрий ударом головою вивів динамівців уперед — 2:1. Наприкінці тайму міг удруге відзначитися Данилевський, однак із близької відстані не зміг влучити у ворота.
Другий тайм розпочався атаками гостей. На 51-й хвилині після подачі кутового біля воріт динамівців м’яч відскочив до Шацьких, який гарним пасом вивів Мілевського сам на сам із голкіпером одеситів, але Артему не пощастило обіграти Руденка. Через 22 хвилини Артему вдалося реабілітуватися перед столичними вболівальниками. Після удару Каддурі м’яч відскочив до Мілевського, який не залишив шансів голкіперові суперника, закинувши м’яч за спину Руденка. Пропустивши третій м’яч, господарі майже всією командою пішли вперед і ледь не пропустили м’яч у власні ворота. Рінкон вийшов на побачення з Руденком, але не зміг його перекинути. І все ж одесити свого досягли. На 93-й хвилині після невпевненої гри Олександра Шовковського півзахисник господарів Гілазєв свій момент реалізував і скоротив розрив у рахунку до мінімуму (2:3). На більше у одеситів не вистачило часу. Таким чином, на зимову перерву динамівці йдуть одноосібними лідерами, маючи перевагу над найближчим переслідувачем донецьким «Шахтарем», як мінімум, чотири очки (донеччани свій заключний поєдинок нинішнього року проводили учора ввечері).
Віктор Догодайло, старший тренер «Чорноморця»:
— Напередодні гри в нас виникли кадрові проблеми. Не зміг зіграти Симоненко через травму коліна, а Кирлик ще не остаточно відновився і також не зміг вийти на поле в стартовому складі. Проблема також була в тому, що, забивши швидкий м’яч на початку гри, команда, замість того, аби продовжувати атакувати і контролювати хід матчу, втратила ініціативу. Звичайно, швидкі м’ячі «Динамо» також вплинули на настрій команди. Та хлопці не зламалися, а спробували виправити ситуацію. Однак цього зробити не вдалося і результат задовольнити нас не може. Зараз команда відпочине, але 4 січня ми зустрінемось і готуватимемось до другої частини чемпіонату.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Як ми й очікували, гра вийшла важкою. Позначилося і те, що це — завершення року, «Чорноморець» грав удома і прагнув перемогти. Часом я був розчарований грою своєї команди, часом задоволений. Головне, що ми реалізували моменти і змогли довести матч до перемоги. Враження від матчу в мене залишилося двояке.
Серед інших поєдинків варто відзначити матч, який відбувався у Донецьку, де місцевий «Металург» приймав дніпропетровський «Дніпро». Гості відкрили рахунок на першій хвилині після влучного удару Мелащенка. Проте півзахисник господарів Бансе через вісімнадцять хвилин відновив рівновагу, чітко реалізувавши пенальті. Цей результат командам змінити не пощастило. Запорізький «Металург» на своєму полі поступився львівським «Карпатам» (1:2). Рахунок у цій зустрічі відкрили господарі — Перишич на п’ятій хвилині вивів свою команду вперед. Ще до перерви нападник львів’ян Батіста зрівняв рахунок. У другому таймі остаточний результат установив Іщенко. Харківський «Металіст» удома переграв одного з аутсайдерів турніру — алчевську «Сталь» (1:0). До речі, починаючи з 33-ї хвилині гості грали вдесятьох — червону картку отримав Окуново. Лише на 56-й хвилині господарям майданчика вдалося вийти вперед після удару Давидова. Столичний «Арсенал» завдяки м’ячу Ярошенка виграв у полтавської «Ворскли» з рахунком 1:0, а луганська «Зоря» вдома програла футбольному клубу «Харків». Долю цієї зустрічі вирішив влучний удар Гладкого. Господарі також мали шанси для взяття воріт, але їхній півзахисник Діас не реалізував пенальті.
Результати матчів шістнадцятого туру:
«Чорноморець» — «Динамо» — 2:3
Голи: Даниловський 3, Гілазєв 93 — Родріго 11 з пенальті, Гавранчич 16, Мілевський 51
«Металург» (Донецьк) — «Дніпро» — 1:1
Голи: Бансе 19 — з пенальті — Мелащенко 1
«Металург» (Запоріжжя) — «Карпати» — 1:2
Голи: Перишич 5 — Батіста 32, Іщенко 63
«Металіст» — «Сталь» — 1:0
Гол: Давидов 56
«Арсенал» — «Ворскла» — 1:0
Гол: Ярошенко 62
«Зоря» — ФК «Харків» — 0:1
Гол: Гладкий 23
Про поєдинок «Кривбас» — «Шахтар», який відбувся вчора ввечері,— читайте в наступному номері «ДУ».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ГАНДБОЛ: З ПРИЦІЛОМ НА ПЕКІН
  • «ЗОЛОТИЙ М’ЯЧ» — У ЧЕМПІОНА КАННАВАРО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».