Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПОМЕР ОЛЕКСАНДР ЛИТВИНЕНКО
Екс-співробітник ФСБ Росії помер у лондонській лікарні. Нагадаємо, стан здоров'я 44-річного Олександра Литвиненка різко погіршився на початку листопада, тоді його шпиталізували. 17 листопада перевели в лікарню Університетського коледжу Лондона.

Спочатку фахівці вважали, що колишнього агента ФСБ отруїли талієм або його радіоактивним різновидом, однак лікарі практично відкинули ці версії. Слідство в справі можливого отруєння провадить антитерористичний підрозділ Скотланд-Ярду. За словами його представників, вони вважають смерть Литвиненка такою, що «настала з причин, які не можна пояснити».
Люди з оточення Литвиненка переконані, що його вбили агенти російських спецслужб, оскільки він почав дошукуватися причин загибелі журналістки Анни Політковської, відомої своїми безкомпромісними репортажами про події в Чечні. У Кремлі ці звинувачення називають «цілковитою нісенітницею».
За кілька годин до того, як знепритомніти, Олександр Литвиненко у розмові зі своїм приятелем, режисером Андрієм Некрасовим визнав, що усвідомлює можливу безуспішність розслідування щодо таємничої отрути, але з ним або без нього боротьба за правду триватиме. «Я хочу вижити просто всупереч їм усім»,— сказав він. За словами Литвиненка, той факт, що його отруїли, означає, що він був на правильному шляху, і доводить, що Кремль боїться людей, які обстоюють правду. В одному з останніх інтерв'ю він зауважив: «Ці виродки дістали мене, але їм не вдасться дістати всіх».
Підполковник ФСБ Олександр Литвиненко втік до Британії у 2000 році, розголосивши інформацію про нібито підготовку замаху на Бориса Березовського. Його заочно засудили у 2002 році за зловживання службовим становищем — проти нього порушили три кримінальні справи. Велика Британія надала йому притулок, а в жовтні 2006 року біженцеві видали британський паспорт. Литвиненко є автором книги, у якій стверджує, що вибухи в московських будинках, що спровокували другу чеченську війну, є справою рук російських спецслужб.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧОГО ОЧІКУВАТИ ВІД САМІТУ РОСІЯ—ЄС?
  • ПІВДЕННА КОРЕЯ: «ПТАШИНИЙ ГРИП» ЛЮДИНІ НЕ ЗАШКОДИТЬ
  • МАСШТАБНІ ТЕРАКТИ В ІРАКУ
  • У ЛІВАНІ ПОХОВАЛИ П'ЄРА ЖМАЙЄЛЯ
  • НАТО ПО-ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКОМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».