Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОЗСЕКРЕЧЕНО ПАМ'ЯТЬ. ЧАС «РОЗМОРОЗИТИ» СОВІСТЬ
Президент України Віктор Ющенко закликає українських політиків визначитися з оцінкою Голодомору 1932–1933 років в Україні. Про це він заявив, відвідуючи вчора виставку архівних документів СБУ про Голодомор 1932–1933 років «Розсекречена пам'ять».

Глава держави заявив: «Я хочу закликати всіх українських політиків визначитися в цьому питанні, бути мужніми, встати з колін і назвати цю сторінку історії, як її називають мільйони українців сьогодні. Це — геноцид, оскільки знищення 10 мільйонів є масовим знищенням народу».
Віктор Ющенко наголосив: навіть у Другій світовій війні загинуло набагато менше українців. Глава держави зазначив, що жахливим є і те, що ці події відбувалися в рік, коли через українські морські порти вивозили 5,5 тонни зерна за найнижчою ціною на хлібному ринку світу. При цьому 2/3 цього зерна було українським урожаєм.
Президент пояснив деякі положення поданого ним для розгляду депутатами законопроекту. В президентському варіанті закону про визнання Голодомору в 1932–1933 роках в Україні актом геноциду проти нації пропонується запровадити адміністративну відповідальність щодо осіб, які висловлюють сумнів у цьому. «В Європі за подібне передбачено кримінальну відповідальність, якщо хтось додумається спростовувати існування Голокосту. Є країни, в яких за заперечення Голокосту можна відсидіти 15 років у в'язниці. Ось так нація, суспільство береже свою історію, свої витоки».
«Шанувати пам'ять невинно вбитих — наш святий борг перед мертвими, живими і ненародженими»,— переконаний Віктор Ющенко. Він від імені всього народу висловив подяку тим, хто впродовж десятиріч зберігав свідчення правди про Великий голод.

ХТО ПОСТАВИТЬ КРАПКУ ЩОДО СТОЛИЧНИХ ТАРИФІВ ЖКГ?
Екс-мер Києва Олександр Омельченко заперечує необхідність підвищення тарифів на комунальні послуги в столиці утричі й більше. Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу «Інтер», у якому також взяв участь нинішній Київський міський голова Леонід Черновецький.

«Щодо тарифів я відповідально заявляю, тарифи і всі розпорядження, підписані паном Черновецьким, необґрунтовані, незаконні й з 1 грудня не можуть бути запроваджені в Києві»,— сказав екс-мер. За його словами, виходячи з того, що «розпорядження незаконні, жодна сім'я киян не може відповідати перед законом, якщо вона не платитиме за новими тарифами».
Кажучи про необґрунтованість підвищення тарифів, Омельченко зазначив, що до базової вартості холодної води включено інвестиційну програму галузі на 2007 року без жодного обґрунтування. Він також наголосив, що воду поставляють для населення з тих самих джерел, що й раніше,— Дніпро і Десна, а реактиви для її очищення подорожчали лише на 10%.
Ураховуючи, що завищено базову вартість холодної води, цей показник вплинув на розрахунки інших тарифів — за гарячу воду і опалення. Крім того, Олександр Олександрович зазначив, що в нових тарифах, запропонованих мерією Києва, одна гігакалорія нагріває 17,8 квадратних метра, а згідно з чинними нормами має обігрівати 23 «квадрати» житла, тобто цифру сфальшовано на 20%.
«Тарифи, які запропоновані, дають в кишеню керівникам енергохолдингу, що зареєстрований владою Черновецького, два мільярди 700 мільйонів гривень. Гроші одержить холдинг, а не ЖЕКи»,— додав екс-мер столиці.
Пан Черновецький на це відповів, що «економічне обґрунтування підвищення тарифів існує, і є висновок Кабінету Міністрів про те, що вони справедливі».
Тим часом учора лідер фракції «Нашої України» в Київраді Дмитро Андрієвський в інтерв'ю журналістам заявив, що Президент чітко висловився на зустрічі з депутатами від демократичних сил і мером столиці, що не бачить позитивної складової у питанні про відставку київського міського голови.
«Радикалізація може, швидше за все, тільки нашкодити ситуації в Києві,— сказав Андрієвський.— У нас достатньо законних важелів впливу на адміністрацію. Якщо влада не реагуватиме на те, що відбувається в Києві, нехтуватиме думкою киян, тільки тоді можна говорити про підтримку ідеї референдуму».
Депутат не виключає: якщо «команда Черновецького і далі діятиме таким же чином, то Президент може змінити свою думку». Водночас пан Андрієвський нагадав, що і в Секретаріату, і тим більше у глави держави є достатньо важелів впливу на мера і порекомендував Леонідові Черновецькому «про це не забувати».
також у паперовій версії читайте:
  • ТОННА ВИБУХІВКИ ПОТРЕБУЄ ПОВАГИ...
  • НА ЗАЛІЗНИЦІ ПЕРЕДНОВОРІЧНА ЛИХОМАНКА
  • ЩЕПЛЕННЯ — СПРАВА ДЛЯ ПРОКУРАТУРИ
  • КІРОВОГРАД: ПОРЯТУНОК ВИБОРІВ — СПРАВА РУК КАНДИДАТІВ
  • «ОСІННЯ ВЕСНА» НА ВІКЕНД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».